вторник, 21 март 2017 г.

Klorane | Сух шампоан с коприва за мазна коса

Здравейте. Днешното ми ревю отново е свързано с грижа за косата и е посветено на продукт, без който вече не мога да живея - сухият шампоан. До преди няколко години, подобно магическо средство не съществуваше и всички, които имат мазна коса или поне мазни корени добре разбират, какво усилие изискваше косата да изглежда добре на вторият ден. За щастие вече на пазара има огромно изобилие от сухи шампоани, част от които успяват да се справят с нелеката задача косата да изглежда току що измита, дори това да не е така. Днес ще ви покажа един от най-харесваните и популярни сухи шампоани на реномираната марка Klorane и ще ви разкажа за впечатленията си.

klorane dry shampoo nettle oily hair

Както вече съм споменавала, Klorane е марка, която използва доста натурални екстракти в продуктите си. Лично на мен ми стана известна най-вече с продуктите си за коса. Използвала съм техният шампоан за мазна коса с коприва преди известно време, затова тази серията ми е сравнително позната. Трябва да кажа обаче, че сухият шампоан ми хареса повече. Klorane предлагат няколко варианта на сухите си шампоани - за нормална и за мазна коса, както и цветен шампоан за тъмна коса. Разбира се, най-подходящ за мен несъмнено е именно варианта с коприва (за мазна коса - "Dry Shampoo with Nettle - Oily Hair"). Всички варианти може да погледнете в официалния им сайт: тук

klorane dry shampoo nettle oily hair

Опаковка: Абсолютно стандартен спрей-флакон. Разпръсква шампоана доста равномерно. Разбира се, преди употреба е желателно и дори задължително да разклатите шампоана, за да оставя по-малко следи след впръскване. Дизайна е изчистен и в традиционния за цялата марка зелен цвят. Много е лесно да се ориентирате кой е варианта с коприва от серията суши шампоани, защото той е всъщност единствения със зелена капачка. Разфасовката е 150 мл.

klorane dry shampoo nettle oily hair

Как се използва: След като разклатите добре шампоана, просто впръсквате в корените на косата от разстояние минимум 10-15 см., като не е проблем да пръснете и по-отблизо, просто ще останат повече бели следи. След това втривате с пръсти хубаво в скалпа и за около половин минута, мазния себум се абсорбира.  Аз лично не съм пестелива в нанасянето на сухи шампоани, но разбира се зависи и до каква степен искате да прикрие излишния мазен себум от скалпа. 

Аромат: Много приятен копривен аромат. При впръскване се усеща по-силен, отколкото е върху косата. Въпреки това обаче на мен лично ми е приятен и по някакъв начин ми носи уют, колкото и странно да звучи. Като цяло не бих казала че се задържа през целия ден, по-скоро през първия половин до един час. Не е толкова силен и натрапчив, че да не позволи да използвате парфюм, както обикновено.

klorane dry shampoo nettle oily hair

Действие: Определено останах много доволна от ефекта. След използване, косата става отново чиста и обемна. Ако трябва да сравня с шампоана на Batiste, смятам, че Klorane оставя една идея по-малко бели следи. Ако корените на косата ми са много мазни и пръсна обилно количество от шампоана, ефекта се задържа през целия ден. Определено се справя успешно със задачата да направи косата видимо по-чиста. На снимката по-надолу може сами да се убедите в ефекта върху моята коса.

Състав: В състава има оризов екстракт, който всъщност е на едно от първите места и на чиято основна заслуга се дължи успешната абсорбация на мазния себум. Все пак подробен състав може да прочетете на снимката, която съм прикачила. 

klorane dry shampoo nettle oily hair

И остана да ви покажа и наистина забележимият ефект преди и след използването на шампоана. Смятам, че снимките сами по себе си са достатъчно красноречиви.

klorane dry shampoo nettle oily hair

Заключение: Останах изключително доволна от този сух шампоан и наистина го препоръчвам на тези от вас, които имат проблем с бързо омазняваща се коса или корени или просто не могат да живеят без сух шампоан. Като единствен недостатък отчитам по-високата цена, но пък продукта е доста икономичен, а ефекта наистина е видим. Аромата също много ми харесва.

Follow me:
            

* Продуктът е предоставен от PR, но публикацията не е спонсорирана.
 Мнението ми е изцяло обективно и базирано на личните ми впечатление.

3 коментара:

  1. Много полезно ревю. Аз лично съм страшно доволна от продуктите на Batiste. Ползвам сухият им шампоан, който е за брюнетки, понеже косата ми е много тъмна. Смея да кажа, че дори на доста омазнена коса ефекта е поразителен, без бели следи. В техния състав също е на основата на оризово брашно. Според Вас продуктите на тази марка са по-добри? Питам, за да опитам и тях следващия път.. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря :) Ами всъщност честно казано харесвам ги поравно, ефекта е много, много сходен. Това, което предпочитам в шампоана на Klorane e, че оставя по-малко бели следи и някак е по-незабележим в косата, при моята коса изисква по-малко втриване, за да премахне себума. Откакто обновиха формулата на Batiste, набюлденията са ми, че оставя повече бели следи от преди (стандартния вариант) и изисква да се използва по-голямо количество. По състав са сходни, действително. :)

      Изтриване
  2. В такъв случай няма нужда да изпадам в излишни дилеми, когато избирам следващия път. За момента съм страшно доволна от Batiste (специално Divine Dark). Ще продължа с него за сега. Благодаря за обратната връзка! :)

    ОтговорИзтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •