вторник, 21 февруари 2017 г.

Real Techniques | Bold Metals - Oval Shadow Brush

Здравейте, в този хубав, слънчев ден! Напоследък в колекцията ми попаднаха доста нови палитри със сенки, които пък предполагат да имам и необходимите четки, с които да ги нанасям. Помните, че преди време споделих, че почти никога не влагам в четки, а ако все пак реша да го направя, то предпочитам да бъдат мултифункционални. Точно затова се спрях именно на четка на Real Techniques от Bold Metals колекцията им. Избрах да взема единствената мултифункционална четка от възможните три, която е Real Techniques Oval Shadow Brush 200 Повлияха ми и множеството положителни коментари от цял свят за тази значително по-скъпа серия на марката и така, днес съм тук да ви кажа мнението си.

real techniques bold metals oval shadow brush

Бях подтикната да взема тази четка от няколко фактора. Първо, разбира се, беше нуждата ми от подобен помощник в нанасянето на сенките. Второ обаче, знаете, че общо взето купувам много от нещата, които Kathleenlights хвали и за тази четка беше казала, че определено е мултифункционална и изключително и почти нереално мека и нежна към кожата. Трето обаче, забелязах, че в момента има разпродажба точно на нея в • enzo.bg (разпродажбата още е актуална) и си казах, че сега е времето да рискувам. Ако ме следите в Instagram вече знаете от колко време притежавам Oval Shadow Brush, тъй като смятам първо там да качвам част от новите си придобивки. Ще се радвам, да ме последвате

Малко любопитна информация, в случай, че не сте особено запознати с Bold Metals серията на Real Techniques. Тя се дели на 3 подкатегории. Има четки за лице, които са в бронзово/розово злато, златно и сребърно, като трите четки за очи са в сребристо, четките за пудра и фон дьо тен са в златисто, а четките за контуриране и руж в розово злато. Четките им за очи са съответно тази, която взех аз, както и още една за очна линия и една кръгла четка за преливане. Добро хрумване, че са ги направили в различни цветове, за да може бързо да се ориентирате коя за какво служи, но реално почти всяка от тях може да бъде използвана за най-различни цели.

real techniques bold metals oval shadow brush

Опаковка: Както и при останалите им продукти, тази четка пристига в същата пластмасова и твърда опаковка, която да предотврати евентуално нараняване и деформиране. Всъщност ми трябваха около 10 мин. за да отворя четката, тъй като самата тя беше буквално залепена към опаковката си, след което трябваше да почиствам останалото лепило по нея и т.н. В заключение, стабилна и сигурна опаковка, през която виждате четката. На гърба са изписани стандартните детайли - информация за четката и за свете сестри, основателки на Real Techniques.

real techniques bold metals oval shadow brush

Форма: Формата на четката е нетипична, но практична. Кръгла в горната част, като надолу преминава в по-квадратна и заострена. Целта е, когато поставите четката на равна повърхност, тя да не се търкулне, както обикновено се случва, а заради квадратната си форма по продължение на дръжката, да се задържи на мястото си. Малък детайл, но определено доста удобен и добре измислен. За разлика от стандартната им серия, четките Bold Metals нямат плосък край и няма как да стоят изправени самостоятелно.

real techniques bold metals oval shadow brush

Усещане: Тук останах доста изненадата. Навсякъде по ревюта и видеа бях чела/гледала, всички да описват четката като доста тежка и масивна, носеща луксозно усещане. Истината е, че в горната си част, където са косъмчетата, четката действително е доста тежка, но в долната част към края на дръжката е съвсем лека. Ако я вземете в ръка, усещате тежестта, която пада единствено към косъмчетата. Това ме навежда на мисълта, че все пак самата дръжка може би е куха в края си, а не изцяло метална, както очаквах. Това разбира се няма никакво значение, просто интересна подробност, която исках да споделя.

real techniques bold metals oval shadow brush

За косъмчетата: Четката е направена единствено от синтетични влакна, тоест изкуствен косъм. Попринцип белите четки от естествен кози косъм не винаги са достатъчно меки, което понякога наблюдавам и при някои четки от изкуствен косъм. Формата на четката е интересна - плоска, но същевременно пухкава. Това ви позволява за я използвате както за нанасяне на цвят, така и за блендване/преливане. Това зависи от ъгъла, под който я използвате. Освен за сенки, може да се използва и за коректор или контуриране на носа, за нанасяне на хайлайтър и т.н. Според всички, косъмчетата са толкова меки, че почти се доближават до усещането на четка от естествен, мек косъм. Моето мнение е, че четката наистина е много мека и пухкава, но не мога да кажа, че не я усещам, когато нанасям/преливам продукт с нея. Аз имам доста чувствителна кожа и може би очаквах да е дори още по-мека. По никакъв начин обаче не мога да кажа, че усещам драскане по кожата или някакво неприятно усещане, но под определен ъгъл усещам някои косъмчета. Това обаче я прави много добра за преливане на цветове. Също така трябва да спомена, че е доста плътна, власитникет са на гъсто разположени и определено са доста, което може да видите и от снимките. Това и придава тази пухкава плътна форма.

real techniques bold metals oval shadow brush

Цялостно впечатление: Тъй като размера и е малко по-голям, от стандартна четка за сенки, това не я прави толкова прецизна. Мен това обаче ме устройва, тъй като харесвам по-небрежният вид на сенките. Ако имате много малки очи, тази четка може да се окаже твърде голяма. Но аз лично смятам, че точно това я прави и толкова универсална и мултифункционална. Харесва ми за нанасяне на цвят върху целия клепач, но най-вече за преливане на цвят в сгъвката на клепача на по-голяма площ. Заради формата и косъмчетата, преливането става много бързо и лесно. Харесва ми и как нанася хайлайтър. Много добре се справя с матови сенки.

Добавям снимка, която да ви ориентира за размера на четката, защото смятам, че подобни снимки са винаги полезни и дори наложителни.

real techniques bold metals oval shadow brush

В заключение: Останах доста доволна от тази четка. Може би имах една идея по-високи очаквания, заради цялата истерия покрай серията Bold Metals, но от друга страна не останах и разочарована. Четката изглежда добре, удобна е, справя се много добре с преливане и нанасяне на продукти и както вече споменах около 100 пъти - може да има най-различни преложения, което е всъщност едно от важните за мен условия. Ако и вие харесвате четки, които може да използвате по няколко различни начини, то тази ще ви допадне много. Приятна за работа и като усещане, при мен се справи отлично с всички поставени задачи. Поради тази причина смятам, че си заслужава инвестицията.

Други ревюта на Real Techniques
Follow me:
            

2 коментара:

  1. И според мен четката е чудесна. С подобна почти ежедневно си правя грима. Не е необходима прецизност и прекалено много време.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е, точно затова харесвам мултифункционални четки :)

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •