сряда, 8 февруари 2017 г.

Makeup Revolution | Death By Chocolate - Eyeshadow Palette

Здравейте! Най-накрая е време да направя ревю на втората изкушаващо симпатична палитра със сенки за очи, която е част от шоколадовата колекция на Makeup Revolution. Освен оригинална и наистина сладка опаковка, селекцията от цветове и качеството им е също толкова чудесно. Палитрата, която детайлно ще разгледаме днес е Death By Chocolate и в момента е най-любимата ми палитра от всички, които притежавам. Подтогвила съм ви много снимки, които се надявам да подсладят деня ви поне виртуално. :)

makeup revolution chocolate eyeshadow palette

Кой не обича шоколад? Да, вярно, има и такива хора, но нека си признаем...няма момиче, което не би намерило опаковката на шоколадовите палитри на Makeup Revolution за поне очарователи и доста апетитни. Чудесен маркетингов трик, който обаче работи на 100% и въпреки, че осъзнавам, че може би външният вид на палитрата е основното, което ме накара да я взема - със сигурност не съжалявам изобщо, защото и качеството на продукта вътре не е за подценяване. Вече видяхте ревю на първата палитра от серията, която взех (Naked Chocolate). Ако случайно по някаква причина все още не сте видели ревюто, може да • погледнете тук •

makeup revolution chocolate eyeshadow palette

Вероятно сте попадали на доста ревюта за тези така обичани и популярни (не особено и у нас обаче) палитри, затова реших да разчупя снимките с типичния за блога стил - колаж. :) Все пак за мен е изключително важно как поднасям снимковия материал и се опитвам освен да представя нещата по моя си начин, цветовете да бъдат възможно най-реалистични, защото нали именно затова са ревютата - да покажат едно обективно/субективно лично мнение. :) Палитрата избрах да тествам от маркови парфюми Parfimo, които ми предоставиха възможността.

makeup revolution chocolate eyeshadow palette

Опаковка: Както сами виждате - разкошна и почти реалистична опаковка, наподобяваща разтопен (в случая натурален) шоколад. Вкусно изглеждаща и определено привличаща вниманието. Като изключим външния вид, палитрата е доста стабилна и заема повече място, заради 3D релефа си. От вътрешната страна или по-точно целият преден капак е зает от голямо огледало, което не е най-доброто, но определено върши чудесна работа. Към палитрата има и двустранен апликатор, който разбира се не използвам, но ако нямате подходящи четки под ръка, също върши работа.

makeup revolution chocolate eyeshadow palette

makeup revolution chocolate eyeshadow palette

За цветовете: Тук по-скоро ще опиша какво да очаквате от вида на сенките. В палитрата има цели 16 цвята, като два от тях са с двоен размер, което на практика означава, че получавате 18 рефила по грамаж, разделени в 16 цвята. Двата по-големи са светли цветове, които почти всички използваме нон стоп като база, за изсветляване на някой цвят, за смесване и т.н. Представете си една художествена палитра, при която вие смесвате и съчетавате цветовете, както пожелаете. Е, случаят тук е същият. В палитрата има 6 матови цвята, като единият от тях е с двоен размер. Останалите са перлени, но нанесени изглеждат по-скоро сатенени, като един от тях наподобява дуохромен (лилавият). Три от перлените цветове са по-блестящи и с по-металически финиш, но нито един от тях няма едри брокати (което е просто прекрасно!). Всички цветове са много добре пигментирани, като установих, че перлените не успяват да се нанесат много добре с четка, заради по-маслената им текстура. Аз лично успявам да извадя повече цвят, когато ги нанеса с пръсти. Матовите обаче са наистина впечатляващи. Лесно се преливат, нужно е съвсем минимално количество, позволяват и наслояване, за по-драматичен грим. Също така селекцията от цветове е наистина идеална. За разлика от бялата шоколадова палитра, тук има и цветове в по-студената гама, което прави Death By Chocolate наистина универсална за всякакъв грим. 

makeup revolution chocolate eyeshadow palette

Всички шоколадови палитри са с еднакъв грамаж и той е 22 гр., което предвид пигментацията е наистина огромно количество. Макар някои от цветовете да са сходни, няма нито един, който да е напълно подобен на друг в палитрата. Също така изборът от палитри от серията е наистина огромен. Повечето от тях са имитации на по-скъпи палитри що се отнася до цветовете, но има и такива, които са по-скоро тяхна комбинация и не са конкретен двойник на някоя по-скъпа палитра. Това е и случаят с Death By Chocolate. Може би най-голямо сходство откривам с Urban Decay - Naked 2, която има по-студени цветове, но в случая с  Death By Chocolate, повечето са всъщност неутрални и дори топли.

makeup revolution chocolate eyeshadow palette

makeup revolution chocolate eyeshadow palette

Състав: Mica, Talc, Magnesium Stearate, Paraffinum Liquidum, Ethylhexyl Palmitate, Polybutene, Dimethicone, Methylparaben, Propylparaben[+/-: CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 15850, CI 16035, CI 42090, CI 77742, CI 77510, CI 77007, CI 19140, CI 15985, CI 45410]

Време е да ви покажа и най-вълнуващата част: цветовете, които опитах да уловя по всевъзможен начин, за да изглеждат възможно най-реалистични. Ще опиша накратко всеки един от тях, но реално може да добиете пълна представа и от снимките, които ще покажа.

makeup revolution chocolate eyeshadow palette

Както винаги, Makeup Revolution не изневеряват на стила си и всеки рефил има индивидуално, оригинално име, което ако сте в блогърство-влогърската сфера, може да кажете точно кой цвят сте използвали за дадения грим. Това винаги е предимство, пред описанието: "третият на втори ред, отляво надясно" :D

makeup revolution chocolate eyeshadow palette

Цветовете: Както споменах, в палитрата има 6 матови цвята, 3 с по-метален финиш и 7 перлени, като някои от тях са със сатенен финиш. Единият наподобява дуохром. Нито един не е брокатен (за щастие). Освен това, в тази палитра има и така необходимия на всички матов черен цвят, който на снимките изглежда по-скоро тъмно сив, но суочнат и нанесен на клепача, повярвайте, е наистина много тъмен и наситен черен цвят, идеален за нанасяне вместо очна линия или за опушване. Преди да премина детайлно към всеки отделен цвят, ето един общ колаж със суочове. Не съм използвала никаква база, това е реалната пигментация на всички цветове. Някои съм повтаряла по два пъти, за да може суоча да е плътен.

makeup revolution chocolate eyeshadow palette

И така, ето и всички цветове, като опитах да ги уловя максимално детайлно.

1 хоризонтален ред
makeup revolution chocolate eyeshadow palette

White Light - изцяло матов цвят шампанско/слонова кост. Не е изцяло бял, идеално се слива с тена ми и го използвам за запечатване на базата върху клепача, нанасяне под веждата или за изсветляване на цветове. Също така това е първият цвят, който е с двоен размер, което е предимство.

Don't Let Go - светло златисто-бронзов цвят, един от любимите ми в палитрата. Също така това е и един от цветовете с по-блестящ/метален финиш. Много красив цвят, който е в топлата гама, но въпреки това е сравнително неутрален. Много любим! 

Break Me Up - вероятно ще чувате да казвам: "един от любимите ми цветове" за почти всеки, но това е истината. В случая, този е светло кафяво, наподобяващо цвят мляко с какао. Матов и просто идеален за преливане на цветове и за сгъвката на клепача. По-скоро е в топлата гама.

Consume Me - цветът е много интересен. Със сатенен финиш е, отблизо се забелязват разноцветни частици. По-неутрално, студено кафяво, което сякаш има и лек лилавеещ нюанс. Харесва ми за опушване, макар да не е изцяло матов, защото не е силно перлен. Много нестандартен и красив, шоколадов нюанс. 

All Is Lost - перфектното име за идеалното черно. Матово, наистина черно и силно пигментиран цвят също така. Повечето момичета са на мнение, че във всяка перфектна палитра трябва да има по един черен цвят. Е, тази го има. 

2 хоризонтален ред
makeup revolution chocolate eyeshadow palette

Lick Me - оригинално, закачливо име, какъвто е и цветът. На снимките изглежда по-прасковено, отколкото е. В действителност е цвят пепел от рози, който ми е много трудно да опиша. Преобладава розовото, но има някаква неутрална нотка в него, което го прави перфектен за сгъвката и за преливане, ако искате грим в по-топлата гама. Изцяло матов е и пигментацията е добра, за толкова светъл цвят.

Fool's Gold - светло златист цвят, доста металически изглеждащ. Това е най-светлият златист нюанс в палитрата. Перфектен за акцент в грима или ако просто обичате златистите цветове (като мен).

One More Bar - шоколадово кафяво в топлата гама. Изцяло матов и добър за опушване в ъгъла на окото. За разлика от следващия цвят, този без съмнение е в топлата гама. 

Devour Me - тъмно бежово-кафяво или т.нар "taupe" цвят. Определено неутрален и изключително добре пигментиран. Харесва ми, че този цвят е разположен точно до другия матов и съчетаването им също е добър вариант, ако искате по-неутрален цвят.

Tear The Wrapper - наподобява цветът Fool's Gold, но бих казала, че този е по-скоро т.нар "старо злато" - има по-оранжавеещ подтон и спада към перлените цветове, не е с чак толкова метален финиш. 

Love You to Death - отново попадение в името. Това е и цветът, който наричам "почти дуохромен". Базовия подтон е тъмно, студено лилаво, но блясъкът е перлен и е прасковено-златист. Това се забелязва по-скоро ако се погледне на слънчева светлина или ако се напласти повече. На студена дневна светлина, по-скоро изглежда като комбинация от цветовете бургунди и патладжанено лилаво. Надявам се сложното ми описание все пак да е било ясно. :)

3 хоризонтален ред
makeup revolution chocolate eyeshadow palette

Pray For Me - също един прекрасен, златист цвят, не е нито твърде сивеещ, нито прекалено топъл. Бих го описала като бронзов, който ми напомня на On and on bronze на Maybelline, макар Pray For Me да е една идея по-златист и топъл. Перлен цвят е и е подходящ за потъмняване на грима в края на клепача, а защо не и нанесен на целия клепач.

Dipped - много сходен с цветът Don't Let Go, но този е малко по-сребрист и светъл, също така е със сатенен финиш. Префектният цвят за нанасяне върху целия клепач и за дневен грим, поне според мен. 

Tease Me - най-студеният нюанс в палитрата, който е сив, но въпреки това има затоплящи частици, които разбира се просто придават малко по-топъл завършек. Въпреки това, нанесен изглежда предимно сиво. За харесващите грим в студената гама - това е добър за целта цвят.  

Set Me Free - светло сребрист нюанс, който нанесен обаче изглежда почти перлено бял, с лек топъл, може би прасковен подтон. Перфектен нюанс за хайлайт в ъгълчетата на очите, а може би дори и за хайлайт върху скулите, ако харесвате мултифункционални цветове. Един от любимите ми, защото наистина е нестандартен. 

Bring Down Angels - вторият двоен рефил. Цветът е перфектен за по-сатенен, не толкова блестящ хайлайт както на очи, така и под веждата и дори лицето. Цвят шампанско, с топъл подтон и сатенен финиш. Озарява чудесно, без да има никакви блестящи частици. Страхотен цвят и напълно универсален!

makeup revolution chocolate eyeshadow palette

Ще покажа и две по-общи снимки на цветовете, за да може да сравните разликите и да видите истинските нюанси. Условно мога да кажа, че първият хоризонтален ред е по-универсалният, комбинация от топли и студени нюанси, вторият е предимно в топлата гама, като цветовете са по-наситени, а третият е изцяло зает от перлени нюанси, предимно в студената и неутрална гама.

makeup revolution chocolate eyeshadow palette

Заключение: Няма какво друго да кажа, освен, че препоръчвам тази палитра на 100%. Както на любителките на грима в топли нюанси, така и на тези, които харесвам по-студените, неутрални цветове. Добра селекция от цветове и от различни по финиш нюанси, които варират от матови до силно перлени и сатенени. Цветовете са подходящи и за дневен и за вечерен грим, а опаковката....няма какво повече да кажа за нея, тя говори сама за себе си. Грамажът е добър, цената също е доста изгодна. Единствен минус е, че може да се закупи само онлайн, тъй като марката не се предлага официално у нас, но това не смятам, че е чак такъв проблем. Може да намерите палитрата • тук • Надявам се скоро отново да е налична в сайта, защото смятам, че определено си заслужава. Всъщност това е любимата ми палитра в момента.

Follow me:
            

* Продуктът е предоставен от PR, но публикацията не е спонсорирана.
 Мнението ми е изцяло обективно и базирано на личните ми впечатление.

4 коментара:

  1. Страхотно изглежда и тази палитра. Сигурно ще прозвуча налудничаво, но наистина ми замириса на шоколад като отворих публикацията. :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, това беше целта ми и щом е изпълнена, аз съм доволна :D Палитрата наистина е страхотна, дори май ми е по-любима и от бялата <3

      Изтриване
  2. Ползването на подобна палитра не е особено препоръчително за хора, които се опитват да спазват диета... :D Цветовете са страхотни, дизайна също, но не знам как бих се сдържала, ако я използвам всеки ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Според мен е точно за дами на диета :D хем няма калории, хем подслажда живота само като я гледа човек :)

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •