петък, 3 февруари 2017 г.

Нови покупки за: декември 2016 & януари 2017

Здравейте. Най-накрая дойде време да направя една дълго отлагана от мен публикация - тази с всички нови придобивки за последните два месеца. Вече сте виждали ревюта на част от продуктите, тъй като когато правя публикация за "нови покупки" искам да събера достатъчно, преди да ги покажа. И разбира се, покрай празниците съвсем се отплеснах и наистина оставих на заден план този тип статии. Е, реших, че вече е крайно време да събера накуп всичко (което всъщност не успя да се случи в една снимка, както обикновено) и все пак да кажа по няколко думи за всеки продукт. 


Както споменах, не успях да събера всички неща в една снимка, затова ето кои са продуктите, които ще ви покажа в тази публикация.



Ще започна първо с едната половина продукти и тъй като предполагам, че декоративната козметика е нещото, което ви е по-интересно, ще започна първо с нея. В тази част съм включила само два продукта свързани с грижа за кожата. 


• Avon | Anew Clinical нощна хидратираща маска - Отдавна исках да пробвам тази маска, но все не се решавах. На практика това е гел-крем с частици, които се разтварят. Чела съм доста разностранни мнения - някои я намират за доста подхранваща, други - за твърде лепкава и неприятна. В крайна сметка винаги е най-добре да се пробва нещо, преди да се отрече. 

Vichy | Aqualia Thermal Rich (РЕВЮ) - вече сте виждали ревю за този крем. Взех по-голяма разфасовка, тъй като беше юбилейна, а и освен това отдавна исках да пробвам този крем. Всъщност ми харесва доста, но предполагам няма да бъде от тези продукти, които ще купувам отново и отново, просто защото винаги съм в търсене на идеалният подхранващ крем за моята кожа. Смятам, че е подходящ и за смесена, не само за суха кожа.

Real Techniques | Miracle Complexion Sponge - считан почти за двойник на така любимия на всички бюти блендър, гъбичката на RT обмислям да взема отдавна. Попринцип нанасям фон дьо тена с пръсти, защото смятам, че по този начин изглежда най-естествено. Пробвала съм и с четки и според типа на фон дьо тена,понякога ефекта е по-добър. Взимала съм и имитацията на блендера от Ebelin, който беше като камък и изобщо не ми допадна. И в крайна сметка, заради по-естествения резултат, който обещава гъбичката на RT реших да дам шанс и на нея. Всъщност, за разлика от повечето, гъбата е наистина мека и гъвкава и нанася фон дьо тен добре. Не съм сигурна дали дава чак толкова естествен финиш, но като цяло ми харесва доста повече, отколкото блендера на Ebelin. 

Makeup Revolution | Death by Chocolate - вече видяхте ревю на първата шоколадова палитра, която имам на марката (РЕВЮ). Дълго обмислях коя да е следващата, защото исках поне още една подобна вкусно изглеждаща палитра и се спрях на "Death by chocolate". Трябва да кажа, че тази палитра ми допада също колкото и бялата, а може би подборът на цветове дори повече. Защо? Защото тук има комбинация и от топли, и от студени нюанси. Перфектна селекция от цветове. Много скоро ще и посветя ревю, тъй като вече имах повече от 2 месеца за да я тествам и мисля, че натрупах достатъчно впечатления за да ви я покажа по-детайлно. 

Nyx | Liquid Illuminator - Born to glow (РЕВЮ) - отново продукт, който отдавна исках да пробвам. Преди да го взема прочетох мнение, че това е както най-бюджетният двойник на течния хайлайтър на Benefit, така и че е прекалено брокатен и неестествен. Моето мнение е някъде по средата. Харесва ми и не съжалявам че го взех, но може би не дава най-естествения финиш. Много зависи от количеството, което се нанася, което ми харесва. Това е също така и идеалният цвят за светла кожа.

NARS | Audacious - Anita - нямате представа колко много хвалби съм чувала и чела из интернет за тази серия червила. Много хора буквално се кълнат, че това е най-качественото, трайно, плътно и като цяло - идеално червило, създавано някога. Цветът Anita е описан в сайта като "Dusty Rose", което пък съвпада в цветовете, които харесвам да нося. И в крайна сметка, след доста колебание, реших все пак да го поръчам. За съжаление обаче, цветът не оправда съвсем очакванията ми. Формулата е много добра, опаковката също е стилна и стабилна и много ми харесва. Повече подробности ще ви разкажа в предстоящо ревю.

Maybelline |Color Sensational - Pink Brown (РЕВЮ) - за пореден път се убеждавам, че на моята кожа цветовете се изменят до степен, в която изобщо да няма нищо общо с описаният цвят или с начинът, по който стои на други момичета. Това червило, също както и червилото на Nars взех с надеждата, да е точно "розово-бежаво", каквото следва да е. Уви обаче, на мен стои керемидено-червеникаво, което наистина е странно. Въпреки това обаче, формулата е чудесна, а цветът, макар и много различен от очакванията ми, определено ми допада. Смятам, че всъщност е доста близък с Anita на Nars. 


Avon | Luxe - Glamorous Roses - попринцим не харесвам особено серията Luxe на Avon, защото очакванията ми за нея сякаш винаги са били твърде високи. Когато обаче ми се отдаде възможност да взема тази палитра, реших да се възползвам. Цветовете в палитрата са много красиви и са неутрални, основно в кафявата гама, като има някои по-лилавеещи нюанси. Пигментацията не е много добра, но за ежедневен грим, палитрата е доста подходяща. Повече ще ви споделя в бъдещо ревю, както и детайлно ще ви покажа всички цветове.

Real Techniques | Bold metals - 200 Oval Shadow - още една доста обмисляна покупка и всъщност поредната, вдъхновена от Kathleenlights. Тази четка, описана от нея като изключително мека и на практика мултифункционална е от луксозната колекция на RT. И в крайна сметка, когато производителите обещават четка да е подходяща за нанасяне на сенки, за преливани и дори за коректор и хайлайт и разбира се - да е мека и да не драска клепача, то тогава няма как да устоя. Както се случва често обаче, когато слушам толкова много за даден продукт, очакванията ми са толкова завишени, че ставаш дори още по-критична към продуктите. За момента съм използвала четката веднъж и ми трябва още време, преди да споделя окончателното си мнение.

Avon | Lip gloss - Smooth Berry - попринцип харесвам глосовете на марката, защото са бюджетни, имат приятен аромат и понякога цветът е доста плътен. Трайността не е особено впечатляваща, но това не ме притеснява особено. И така, спрях се на цвета "Smooth Berry", който се оказа почти двойник на двете червила и на практика е червенеещ нюанс. Глоса има средна покривност и цветът наистина ми допада. 

Maybelline | Color tattoo - Creme de Rose (РЕВЮ) - вече ви споделих мнението си за сенките в отделно ревю. Определено много ми харесаха! Чудесната база за неутрализиране на цвета на клепача. Матов финиш, върху който сенките успешно се преливат. Имах високи очаквания за продукта и този път, те се оправдаха напълно. 

L'oreal | Lumi magique - много отдавна искам да пробвам тази база за грим, която наподобява така популярните strobing кремове за озаряване. И най-накрая, успях да я поръчам, докато беше налична. Освен като база за грим, може да се използва и за съвсем дискретно озаряване върху фон дьо тен. Скоро ще ви споделя впечатления за продукта по-подробно. Искам да я тествам още няколко пъти преди това.

Freedom | Highlighter - Diffused (РЕВЮ) - определено се оказа моето бюджетно попадение. На пръв поглед доста прашлива и не особено пигментирана пудра, нанесена на лицето, тя се превръща в магически хайлайтър с металически ефект, който определено е доста силен и забележим. Хубавото е, че може да придаде както естествен вид, така и определено доста очевиден, блестящ ефект. Не на последно място, ако обичате много светлите хайлайтъри в студената гама, този е просто перфектният цвят за светла кожа. 


Толкова много писане, а сега следва да ви покажа и втората част с нови придобивки. Все пак обаче, за мен тези публикации не са просто визуални, но държа да кажа и първи впечатления за всеки продукт, защото според мен именно в това се крие ползата от тези постове.


Schauma | шампоан за блясък - новият шампоан на марката, който реших да пробвам, тъй като харесвам продуктите на Schwarshopf. Аромата е много приятен, но сякаш не останах толкова впечатлена точно от този шампоан. Мой фаворит си остава лилавият на марката.

Nivea | дезодорант под формата на стик - нямам какво толкова да кажа на този етап. Харесвам повече антиперспирантите на Rexona, но на второ място в класацията ми попадат тези на Nivea, които имат задоволителен резултат и общо взето не особено силен и натрапчив аромат. Когато събера повече впечатления може да ви кажа още нещо за него, ако би ви било интересно.

Dove | Purely pampering - още един (третият) душ крем на Dove, който пробвам. Този е с крем и божур, доколкото помня. От тези, които съм пробвала, този ми допада най-много. Харесва ми формулата, но смятам, че има още какво да се желае откъм аромати. Последните години обаче съм на мнение, че качеството на марката тръгна малко надолу, в сравнение с преди. Въпреки това обаче е бранд, който харесвам и обичам да изпробвам нови неща от асортимента им.

Garnier | Micellar Water - има ли изобщо смисъл да казвам нещо? Любимата ми бюджетна мицеларна вода. Забелязах обаче, че преди се справяше по-успешно в премахването на грим или може би си въобразявам? Ще ми е интересно да науча вашето мнение за нея, ако я използвате в момента. 

Avon | Care - крем с овес - крем, който ми беше подарен. Предвид, че това е по-евтината серия на марката, нямам особено големи очаквания, но ще ви споделя мнение за него, когато най-накрая се реша да направя отделен пост с всичките си продукти от грижа за кожата, който обмислям да направя от адски много време. Споделете ми, дали ще ви бъде интересно да има подобна публикация.

Avon | Naturals - скраб/ексфолиант за лице с краставица - попринцип не харесвам особено абразивните продукти на марката, защото са доста гъсти като консистенция, а частиците не успяват да ексфолират добре. Реших да дам шанс на този, защото харесвам серията им с бял чай на Planet Spa, а този е с краставица и чаено дърво, което не е съвсем същото, разбира се, но все пак смятам, че си заслужава да му дам шанс.

Avon | hydrating mist - cotton & aloe - хидратиращ спрей за лице, който работи на същия принцип, както термалната вода. Самата идея, че има спрей за лице, в чиито състав има алое (всички знаем за благоприятните му свойства) и памук, който пък трябва да е много деликатен към кожата, много ме изкуши да взема продукта. Освен това всъщност обичам освежаващите продукти за лице под формата на спрей, затова си казах: "защо не?".  Както виждате, вече съм изхабила известно количество от спрея, защото ми допада. Не видях кой знае какви хидратиращи качества, но аз го използвам основно като освежаваща стъпка след избиване на лицето например, както бих използвала тоник. Единствената ми забележка е, че струята, която се изпръсква от помпичката не е достатъчно фина и е по-концентрирана, което леко затруднява използването и. Като цяло обаче, според мен е просто една приятна глезотийка и в никакъв случай не е "must have". И въпреки това самата идея ми допада!


Dairy Fun | Blueberry hand cream - ако ме следите в instagram, няма как да не сте виждали този крем за ръце. Мисля, че марката беше полска и всъщност има доста натурални съставки. За кремчето мога да кажа, че аромата е толкова реалистичен, все едно сте откъснали лично зрели, току що намокрени от летния дъждец, боровинки. Горска свежест и абсолютна идилия. Скоро ще ви споделя мнението си в отделно ревю, защото смятам, че заслужава внимание.

La roche-posay - комплект, който беше комплимент към покупка на продукт и беше свързан с кампания на марката, за която ви споделих във facebook тук. Комплектът включваше мини травъл размер мицеларна вода (отделно ревю за водата ВИЖТЕ ТУК), както и мини размер на спиралата им за чувствителни очи. Все още не съм тествала спирала им, тъй като в момента имам отворена друга, но веднага след като го направя ще ви споделя мнение за нея.


Avon | Imari elexir - рядко харесвам аромат на Avon, защото за мен лично са доста идентични и цветни, а аз харесвам по-сладки и плътни, наситени аромати. Когато този излезе обаче, който всъщност е съвсем нов аромат в асортимента им, в състава пишеше, че освен така обичайната за всички парфюми ванилия, трябва да има и къпини. Аз много харесвам плодовите аромати от този тип, затова без дори да го пробвам реших да го взема. Бонус беше, че опаковката също изглежда доста стилно. Е, аромата не оправда напълно очакванията ми, но не мога да кажа, че е лош. На моята кожа няма и помен от плодове/къпини, като най-осезаема е розата, чиито аромат попринцип не харесвам. В комбинация с останалите съставки обаче, смятам тоалетната вода за приятна, но не впечатляваща. Вероятно се сещате какво ще кажа, но...очаквах повече...повече плодове, повече сладост. Но въпреки това ако имате възможност да пробвате тоалетната вода ви препоръчвам да я погледнете, аромата е сравнително интересен. 

Ароматизирана свещ - няма нищо общо с бюти тематиката, но реших, че заслужава да я включа. Защо? Защото стъклената и чашка е много симпатична. Аромата е нещо средно между ванилия и лимон и е наистина много силен. Свещта закупих от моя позната, но съм виждала марката да се предлага в подлеза при мол "България" в София. Цената им е около 3-4 лв. и смятам, че освен приятния аромат на "Golden Leaves", е много симпатична и за декорация.


Е, това бяха повечето от новите ми придобивки. Със сигурно се сещам за няколко, които забравих да включа, но смятам, че и тези са достатъчни. Ще ми е интересно да споделите кои от тях вие имате, кои харесвате/не харесвате или поне какво си купихте последно.

Follow me:
            

2 коментара:

  1. Ехххх надминала си себе си този път май,а :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ох, да...:D когато не направя подобна публикация всеки месец е така. И все си казвам, че ще спра с покупките, обаче...не става нещо :D

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •