сряда, 18 януари 2017 г.

Vichy | Aqualia Thermal - Rich Cream

Здравейте! Днешното ревю е посветено на всеки от вас, който има суха или дехидратирана кожа. Всъщност, това ревю е посветено на зимната грижа за кожата, без значение от типа и, защото през студените месеци кожата на всички ни става по-суха от обикновено и има нужда от по-богата и подхранваща грижа. И така, днес ще ви кажа какво е мнението ми за Vichy Aqualia Thermal, който е предназначен именно за суха кожа.

vichy aqualia thermal rich cream

Първо ще започна с това, че имам крема вече около месец и това е всъщност периода, в който го тествах. Aqualia Thermal на Vichy e предназначена за възрастова група около 30 г., но бих казала, че е универсален и може да се използва без възрастово ограничение. Серията има както продукти, които са предназначени за суха кожа, така и такива за комбинирана. Специално този крем се предлага в два варианта - лека и богата версия. Сами може да видите и да се досетите на коя се спрях. Също така трябва да кажа, че стандартната разфасовка на крема е 50 мл., но в enzo.bg около Коледа бяха пуснали лимитирана юбилейна версия от 75 мл., затова реших да взема направо нея. Към този момент е налична само стандартната разфасовка от 50 мл., но продуктът и опаковката са същите, затова реших все пак да посветя ревю на кремчето.

vichy aqualia thermal rich cream

Опаковка: Кремът пристига в стандартна картонена кутия, на която разбира се е изписан съставът и всякаква друга необходима информация за продукта. Самият крем е в доста тежка и масивна стъклена опаковка, с огледална пластмасова капачка. Дизайна определено ми харесва и нямам никакви забележки. Изглежда и се усеща доста луксозно и стабилно, което е най-важното в случая.

vichy aqualia thermal rich cream

По описание от производителя: "Хидратиращ крем, плътна текстура, дневен крем. Технология Динамична хидратация за равномерно разпределение на водата във всички зони на лицето. Резултатът е хидратирана, по-свежа и сияйна кожа през целия ден. За незабавна и дълготрайна хидратация на дехидратирана кожа, лишена от блясък. За суха кожа. Технология Динамична хидратация за стимулиране движението на водата на клетъчно ниво и за нейното задържане във вътрешността на клетките на кожата. Хиалуроновата киселина и Aquabioryl осигуряват необходимата вода на кожата, а λ-Карагенаните се грижат за дълготрайната хидратация като подсилват бариерната функция на кожата. Тестван върху чувствителна кожа под дерматологичен контрол. Кожата е интензивно хидратирана: - сияен тен - изгладени линии на дехидратация. Богата текстура, не омазнява. Деликатен аромат за ултра-комфортна грижа за кожата.Нанасяйте сутрин и вечер върху чиста и подсушена кожа. Нанесете повторно върху по-силно дехидратираните зони."

vichy aqualia thermal rich cream

Аромат: Попринцип не харесвам силно ароматизирани кремове, което ме спираше да взема и кремът от серията Vichy Idealia, който има силно флорален аромат. Макар да не бях използвала дори и тестер от серията на  Aqualia Thermal, след доста изчетени ревюта реших да рискувам. Трябва да кажа, че аромат има, но е много приятен и не толкова силен, в сравнение с Idealia серията. На мен лично ми напомня на аромата на кремовете на Nivea - не е твърде натрапчив, но все пак се усеща. Мен лично в случая не ме притеснява, тъй като не се задържа за много дълго, а и както казах - има просто приятен аромат на крем, без да се усеща прекалено силно ароматизиран. 

vichy aqualia thermal rich cream

Формула: Само при прочитането на "rich cream" би трябвало веднага да направим асоциация с много богат, почти балсамест и може би леко труден за нанасяне крем, но това изобщо не е вярно в случая. Кремът има сравнително богата консистенция, но не е толкова плътен, колкото например кремът за суха кожа на Clinique (ревю вижте тук). В стъкленото бурканче изглежда като наистина плътен крем, но всъщност при допир с кожата се топи моментално и при нанасяне става почти гелообразен. Ако наслоите повече (както обикновено правя аз), остава лек озарен филм, който не бих нарекла точно мазен, защото не намирам кремът за мазен изобщо. Всъщност останах леко изненадана, колко лек ми се стори отначало. Ако се сложи прекалено много обаче, мисля, че е възможно да запуши порите, ако имате комбинирана кожа. Това са просто предположения обаче. След нанасяне не усещам никакво щипане или дискомфорт, както се случи с кремът на Clinique при първите му нанасяния. Попринцип кожата ми е много чувствителна и смятам, че има нужда от известно време да привикне към даден продукт. Това разбира се е индивидуално. Няма слънцезащитен фактор, затова аз лично го използвам вечер. Не съм го тествала като база под грим.

vichy aqualia thermal rich cream

Моето мнение за продукта: Като цяло ми хареса и в никакъв случай не съжалявам, че го купих. Мисля обаче, че ако имате екстремно суха кожа, няма да ви е напълно достатъчен, тъй като не е чак толкова плътен, колкото очаквах, което пък го прави универсален. Освен ако нямате много мазна кожа, смятам, че "rich" версията е подходяща за комбинирана, дехидратирана и суха кожа. Относно линиите на дехидратация или т.нар. мимически бръчки при мен, не забелязвам някакъв "wow" ефект все още, но пък определено изглеждат една идея по-добре. Кожата ми също така няма така неприятните белещи се сухи участъци. Ако трябва да дам оценка на продукта на този етап, тя би била около 9/10

vichy aqualia thermal rich cream

Състав: Water, Glycerin, Cyclopentasiloxane, Capric/Caprylic Triglycerides, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter) (Shea Butter), Synthetic Wax, Hydrogenated Polyisobutene, Ammonium Polyacrylate Dimethyl Tauramide (Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate), Stearyl Dimethicone, Glyceryl Stearate Citrate, Triethanolamine, Methylparaben, Sodium Cocoyl Ethylenediamine Peg-15 Sulfate, Sodium Chloride, Sodium Hyaluronate, Cellulose Acetate Butyrate, Disodium Edta, Propylene Glycol, Caprylyl Glycol, Citric Acid, Acrylates/C12 22 Alkyl Methacrylate Copolymer, Polyphosphorylcholine Glycol Acrylate, Polyvinyl Alcohol, Butylene Glycol, Fragrance

vichy aqualia thermal rich cream

Е, това беше последното ми предложение, свързано с грижа за кожата. Ако и вие имате проблем със суха, белеща се или просто дехидратирана кожа през зимните месеци, бех се раздала да споделите с мен кой е любимият ви продукт, свързан с грижа за кожата.

Follow me:
            

2 коментара:

  1. Пробвай концентрата на Йогурт България, гел крема или някое от др.кремчета на Yves Rocher Hydra vegetal и подхранващия на Oriflame от Swedish spa. От тези трите съм изключително доволна. Аквалията не е лош крем, но за цената си не е нещо кой знае какво.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за предложенията, със сигурност ще ги проуча. :)

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •