понеделник, 16 януари 2017 г.

Maybelline | Color Tattoo Creamy Matte eyeshadow - 91 Crème De Rose

Здравейте! Днешното ревю е посветено на продукт, който не е точно нов, но пък смятам, че още информация за него не би била излишна. Преди известно време от Maybelline пуснаха нови матови кремообразни сенки, които би трябвало да наподобяват известните MAC Paint Pot. Последните години много от нас посягат към матовия грим, затова тези сенки се появиха точно в правилният момент. Дали Maybelline: Crème De Rose успя да оправдае очакванията ми, може да научите по-надолу.

maybelline color tattoo matte creme de rose

Никога не съм имала кой знае какво желание да пробвам Maybelline Creamy Matte, защото винаги съм предпочитала перления грим. Преди около месец обаче случайно видях, че вече се продават три от цветовете в enzo.bg, откъдето разбира се не е изненада, че често купувам разни неща и си казах, че е време да разбера лично заслужава ли си цялата тази любов към тези матови сенки или не. Мога да кажа само, че колебанието ми е било напълно излишно.

maybelline color tattoo matte creme de rose

Цветовете, които са най-коментирани и купувани са 93 Crème De Nude, който трябва да е копие на популярният MAC Paint Pot in Soft Ochre и 91 Crème De Rose, който успешно е взаимстван от може би още по-популярният MAC Paint Pot in Painterly

maybelline color tattoo matte creme de rose

Преди време имах базата за сенки на Avon, която беше с откровен жълт подтон и която някак не успяваше съвсем успешно да се слее с кожата ми, макар тя да е основно с жълт подтон. Затова изобщо не се поколебах да заложа на цвят Crème De Rose, който трябваше да е светло бежово/кафеникаво, с лек розовеещ подтон.

maybelline color tattoo matte creme de rose

Опаковка: Абсолютно същата, както и на оригиналната серия Color Tattoo (ревю за два от цветовете вижте тук). Обичам и предпочитам течни и кремообразни продукти от всякакъв вид да са в стъклена опаковка. В случая - стъклено бурканче с пластмасово капаче, чието гърло обаче е достатъчно широко, за да може да нанасяте сенките както с пръсти, така и с четка.

maybelline color tattoo matte creme de rose

Формула: Мека, кремообразна и лесна за работа. Аз лично такъв тип продукти нанасям единствено с пръсти, защото освен, че ефекта е по-добър, пигментацията е по-голяма. Сенките са пигментирани, но за повече покривност може да наслоите и няколко пъти. Финиша е матов, като покривността варира от средна до пълна. Неутрализира и прикрива вида на всякакви венички по клепача или някаква пигментация по кожата - петънца и т.н. Моята кожа е много светла, но въпреки това продукта се слива добре с нея, може би до към 70%. Тоест ако сложа повече, може да се забележи, че имам някакви сенки, които обаче стоят толкова нежно и се сливат до голяма степен с кожата. Като база под други сенки също са добър вариант - изпробвах го и може да видите по-надолу точно какво имам предвид. Самата текстура на сенките е гъста, но не се усещат сухо, макар да са матови. Определено останах доста очарована, поне това са ми първите впечатления.

maybelline color tattoo matte creme de rose

Цвят: Тук идва и най-интересната част. В опаковката, сенките изглеждат доста тъмни и бях сигурна, че всъщност ще са прекалено тъмни за мен. На суочове на ръка, цветът е буквално бежов/кафеникав и не виждам много розовеещ подтон. Нанесени на клепача обаче, определено изпъква розовата нотка, без да е натрапчива и цветът изглежда точно такъв, какъвто е и името му - бежово-розов. Бих казала, че е неутрален нюанс - не е изцяло студен, но не е и топъл, точно идеалният цвят за светла и средно тъмна кожа, според мен, но на практика е универсален.

maybelline color tattoo matte creme de rose

Освен като изравняваща цветът на клепачите и прикриваща всякакви венички и пигментация, сенките са и чудесна база, преди да нанесете други. Върху тях е съвсем възможно и бих казала доста лесно и успешно да се нанесат други сенки (изпробвала съм с матови). Crème De Rose засилват интензитета на сенките, които се нанасят върху тях, преливането е съвсем лесно и дори бих казала се улеснява, заради матовата повърхност. Ако имате буквално 5 мин. за грим е нужно просто да нанесете Crème De Rose, един малко по-тъмен цвят в сгъвката на клепача и сте готови. Предполагам, че също толкова успешно ще могат да се преливат и перлени сенки.

maybelline color tattoo matte creme de rose

На първата снимка не съм нанесла нищо. На втората и третата снимка виждате колко по-изравнен е цветът на клепача, на който нанесох от сенките. На живо стоят една идея по-тъмни и розовеещи, но като цяло се сливат много успешно с тена ми. На последната снимка нанесох съвсем набързо 2 по-тъмни цвята, както и един по-светъл матов нюанс във вътрешния ъгъл на окото. Прелях буквално за около минута всички цветове и това беше достатъчно.

maybelline color tattoo matte creme de rose

Заключение: Изненада и за мен самата, но наистина този продукт много ми хареса и определено ви го препоръчвам. Не знам дали и останалите нюанси са толкова добри, но Crème De Rose със сигурност ще стане част от ежедневния ми грим. На практика е мултифункционален и може да се използва както и самостоятелно, така и като база. Ако имате по-мазен клепач или сенките ви често се събират на линии, може би бих препоръчала да използвате и специална база за сенки. Ако обаче нямате такъв проблем, то тези сенки са ви напълно достатъчни. Ако имате възможно да се снабдите с този цвят, предвид цената му, не мисля, че имате какво да губите - точно напротив. Мисля, че няма да останете разочаровани.

Follow me:
            

4 коментара:

  1. Това е любимият ми цвят от серията и напълно споделям твоето мнение. Прекрасно ревю!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти :) Радвам се, че сме на едно мнение. Определено се оказа успешна покупка :)

      Изтриване
  2. Не знам защо, но никога не съм предпочитала кремообразните сенки за очи. Струват ми се някак мазни и имам чувството, че ще се събират точно на сгъвката на клепача, дори и с употреба на база. От статията разбирам, че явно такъв проблем с този продукт няма. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бих казала, че зависи. :) Ако сенките са кремообразни и не засъхват на слепача - със сигурност ще се събират. Повечето обаче вече са от този тип, който веднъж нанесени, просто изсъхват върху кожата и в повечето случаи, са доста трайни. Зависи разбира се и колко мазен е клепача. Аз попринцип нямам много мазни клепачи, но сенките много често се събират. Една база за основа никога не е излишна, за да сме сигурни в трайността :)

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •