четвъртък, 19 януари 2017 г.

Freedom | Pro Highlight - Diffused

Здравейте, момичета. За днес съм ви подготвила ревю на едно мое бюджетно откритие. Пред последната година може да се каже, че съм леко обсебена от хайлайтърите и постоянно търся нови. И така случайно реших да пробвал един такъв продукт (и първият ми на тази марка) от Freedom: Pro Highlight, който определено се оказа попадение! Ако ви е любопитно да научите повече за този озаряващ продукт, продължете надолу.

freedom diffused pro highlight pale skin

Ако не сте запознати с марката, в общи линии Freedom е една идея по-евтиният вариант на продуктите на Makeup Revolution. Знаете, как често фирмите се делят по категории, като продуктите на Makeup Revolution и Freedom се произвеждат в една фабрика (доколкото съм запозната), но се счита, че Freedom е една идея по-нисък и бюджетен клас от Makeup Revolution. Разлика в качеството разбира се има и най-вече в опаковките. У нас бранда не се предлага по магазините, но доста неща могат да се открият онлайн. Не може да ви кажа точно и конкретно кои сайтове продават неща на бранда, освен enzo.bg където случайно забелязах, че има сравнително голям асортимент на марката.

freedom diffused pro highlight pale skin

Опаковка: Не особено добра - доста евтина като усещане и външен вид, а освен това ми се струва и нестабилна. Но за цената на продукта, няма какво повече да се желае. А пък и винаги може да се прехвърли в отделна палитра.

freedom diffused pro highlight pale skin

Цвят: Много светъл цвят шампанско, който нанесен обаче на мен стои перлено бял - много, много подходящ за светла и порцеланова кожа. Това определено е най-светлият (един от най-светлите) хайлайтъри, които притежавам. Има четири цвята, които се предлагат и това са съответно:

• Diffused - цвят шампанско, който нанесен изглежда като наситено перлено бяло
• Ambient - много светъл цвят, който е по-слабо озаряващ от Diffused и дава по-естествен финиш
• Glow - светло златист цвят, който дори жълтее, не бих казала, че е най-подходящият за много светла кожа
• Brighten - светло розов цвят, доста озаряващ, може би би бил подходящ и за много светла кожа

freedom diffused pro highlight pale skin

Формула: Тук определено има какво да се каже. Първоначално, когато отворите хайлайтъра ще видите, че не изглежда като нищо особено. Около принта с името има няколко по-едри блестящи частици, но предполагам това е направено просто за да изглежда ефектно. На суоч на ръка, хейлайтъра дори не изглежда особено озаряващ - по-скоро като по-прашлива, почти матова пудра. Ако го пробвате само на ръка не би ви впечатлив по никакъв начин. Когато го нанесете на лицето си обаче...тук вече е една съвсем различна история. Като с магия, този невзрачен и едвам озаряващ хайлайтър се превръща в изключително наситен, силно озаряващ продукт, който макар и доста забележим, няма никакви едри брокати. Може да се нанесе съвсем леко и дава доста естествен завършек, който се вижда само под определен ъгъл на светлината. Ако наслоите повече обаче, ефекта е наистина "wow" и дава т.нар "dewy" ефект на мокра кожа. Чувала съм, че понякога има хайлайтъри, които реагират именно така - на суочове не са кой знае какво, но нанесени на лицето буквално се преобразяват в съвсем различен продукт. Е, "Diffused" на Freedom е точно такъв. Огромно предимство е, че сами може да решите дали искате да изглежда дискретно или да сте под светлината на прожекторите. Трябва да предупредя обаче, че ако нанесете повече, заради масления вид на продукта е възможно да подчертае текстурата на кожата. Затова бих посъветвала ако нанасяте повече, да прелеете много добре.

freedom diffused pro highlight pale skin

Състав: Mica, Talc, Paraffinum Liquidum, Ethylhexyl Palmitate, Polybutene, Dimethicone, Nylon 12, Magnesium Aluminum Silicate, Methylparaben, Propylparaben, (+/-): CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 15850

freedom diffused pro highlight pale skin

На следващите снимки може да видите точно какво имам предвид. Забелязвате, че суочнат на ръка, хайлайтърът е почти незабележим като ефект.

freedom diffused pro highlight pale skin swatches

И нанесен на лице - все едно е напълно различен продукт, нали? Нанесен е самостоятелно - без да имам база или фон дьо тен, защото така може да прецените пълната пигментация. Макар ефекта да е забележим и на снимки трябва да отбележа, че на живо ефекта е дори още по-силен.

freedom diffused pro highlight pale skin swatches

freedom diffused pro highlight pale skin swatches

Заключение: Определено смятам, че този хайлайтър е едно чудесно, бюджетно откритие. Бих казала, че ефекта от него е сходен с този на Mary-Lou Manizer (ревю за него тук), но цветът е значително по-светъл. Ако имате много светла или порцеланово бледа кожа, или просто искате наситен, перлен цвят - това е продуктът за вас. Опаковката не е особено стабилна, но винаги има вариант на прехвърлите рефила в магнитна опаковка. Смятам, че за цената си, определено си заслужава и го препоръчвам!

Follow me:
            

2 коментара:

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •