четвъртък, 1 декември 2016 г.

• Празни опаковки за 2016 •

Здравейте. В днешната публикация ще си поговорим най-накрая за празни опаковки. Както знаете, това са едни от най-редките постове в блога, но аз използвам продуктите доста икономично и рядко имам достатъчно празни опаковки, за да мога да им направя обстойно ревю. E, все пак наближава краят на годината и днес искам да си поговорим за няколко продукта, които предполагам биха ви заинтригували. Дали бих ги купила отново или не и дали си заслужават, може да прочетете по-надолу.


Може да ви е омръзнало да го слушате от най-различни блогъри и влогъри, но се чувствам някак длъжна да го кажа и аз, отново. Знаете, че колкото сме еднакви, толкова сме и различни и това, че на мен даден продукт ми е харесал/не ми е харесал, не означава автоматично, че и при вас ще е така. Няма две напълно еднакви снежинки, така е и при хората. "Разни хора, разни идеали". Освен всичко се намесва и факта, че никак не обичам да държа разни празни опаковки вкъщи с месеци, докато най-накрая събера достатъчно, а съм от хората, които щом нещо вече не е налично, то автоматично отива в кошчето. Освен кратко описание за всеки продукт ще добавя и съответното му ревю (ако има такова) в случай, че искате да научите нещо повече за конкретния продукт.


Eксфолиант за лице на Garnier с въглен
Няма си отделно ревю, но доста информация за него може да прочетете • тук • 


Това е втората ми празна опаковка от този продукт. Ексфолира много добре, но ми изсушава доста кожата. Не мога да му се сърдя обаче, тъй като е предназначен за мазна кожа и общо взето поех риска да го използвам, въпреки моята суха кожа. Предполагам не бих го купила за 3 (а дали не е и за 4?) път, защото не е точно продуктът за мен, но определено е ефикасен и си заслужава!

Avon Skin So Soft  - лосион за тяло с макадамия
Не успях да намеря отделно ревю за него, вероятно не съм правила, но пък съм го споменавала доста пъти, например • тук  и  тук 


Това е любимият ми лосион от Avon - има прекрасен аромат и е богат, но не тежък. Използвах го основно лятото, след плаж и кожата ми ставаше мека и супер гладка и лъскава. Вече се предлага и в разфасовка от 400 мл, като консистенцията е малко по-рядко. Определено го препоръчвам и бих взела отново!

Avon стягаш лосион за тяло с кафе
Не съм посветила отделно ревю, но още информация може да видите • тук • и  тук 


Остава ми още малко от него, но тъй като знам, че скоро едва ли ще се наканя да направя отново подобен пост, реших да го включа. Относно стягащите му свойства нямам наблюдения - не забелязах такова нещо. Що се отнася обаче до останалите му качества - има не много натрапчив аромат и попива много бързо. Харесва ми и може би някой ден бих, но по-вероятно не бих взела отново, просто защото обичам да експериментирам с лосионите, а този не успя да ме впечатли чак толкова. Плюс, че опаковката му е от онзи тип, в който трябва да бъркате/гребете с пръсти, които преди ми допадаше донякъде, но на този етап не толкова.

Schauma реструктуриращ шампоан
Споменавала съм го • тук • и • тук 


Харесвам шампоаните на Schauma. Знам, че не са особено чисти откъм състав и фигурират сулфати и разни други пенители, но косата ми става обемна и чиста с този шампоан. Плюс, че е в много изгодна като размер опаковка и почти винаги е на промоция. Използвала съм и по-скъпи шампоани, но винаги това е резервният ми вариант. Има хубав аромат и бих взела и всъщност имам в резерв няколко опаковки от него.

Rimmel Stay Matte - трансперентна пудра
Споменавана е • тук 


Честно казано и аз не знам защо е фигурирала в любимите ми продукти, но в момента далеч не е така. Бихте предположили, че тази пудра е преживяла минимум война, но истината е, че това далеч не е така и дори не съм я носила в чанта, защото е на практика невъзможно. Освен не лицеприятния и вид, при който надписите се изтриват почти без да ги докоснеш и почти веднага, пудрата изобщо не се затваря. Представете си да сложите капачката на прясно мляко, но да не я завъртите, след което да го сложите легнало в хладилника. Сещате ли се какво следва? Да...и тук е нещо подобно. Слагате капачката на пудрата, която при навеждането и (или ако случайно сте сбъркали да я носите в чанта) пада. Много хора по цял свят се оплакват от откровено отвратителната опаковка на иначе не лошата пудра, но ефектът май не е голям. Що се отнася до самата пудра - фина, прилична като качество, но нищо толкова феноменално и незаменимо, поне за мен. Както виждате, някак си за няколко години успях за hit pan-на или иначе казано - да стигна до дъното и. Сега може да се намери за около 3-4 лв., но когато аз я взимах беше 10 лв. Смятам, че по-скоро не бих взела отново. На пазара има толкова много други пудри на сходни цени, чиито опаковки освен, че се затварят плътно имат и огледало и са удобни за носене в чанта. Плюс, че матиращите и способности при мен траят няколко часа (2-3), което ако сте с мазна кожа вероятно не би било достатъчно. 

Мицеларна вода на Garnier
Споменавала съм я мноого пъти. Може да разгледате  тук 


Харесвам тази мицеларна вода. Някои казват, че имала вредна съставка, но аз не мога да потвърдя, тъй като не съм особено запозната със състава. Що се отнася до качествата и - това е по-бюджетният двойник на мицеларната вода на Bioderma. Честно казано, ако влагам парите си в нещо, бих предпочела да е в крем за лице, а не в мицеларна вода или някакво друго почистващо средство. Бих купила и купих отново. Почиства грима добре и е много икономична.

Klorane сух шампоан с коприва
Ревю за него - скоро. За момента може да видите • тук 


Този флакон е почти празен, а все още не съм му направила самостоятелно ревю. Обещавам да стане в най-скоро време, тъй като снимковия материал е отдавна подготвен. Хареса ми. Има чудесни свойства на сух шампоан - премахва много добре омазняването. Остава лек бял филм, който обаче на моята коса почти не се забелязва. Има приятен и ненатрапчив аромат на коприва. Единственото, което не ми харесва е цената му, която е значително висока за 150 мл. опаковка. Това е и единственото, което ме спира да взема отново, но ако си търсите по-щадящ и наистина действаш шампоан, този определено е много, много добро пападение! Хвалбите за продукта от много хора не са случайни. 

Еucerin Q10 дневен крем за лице
Ревю може да видите • тук , а също така съм го споменавала • тук 


Остава ми съвсем минимално количество от крема. Вече съм казвала, че определено ми хареса. Аз лично го използвах само вечер, а на сутринта кожата ми се усещаше много мека и гладка и някак свежа. Относно намаляване на мимическите ми бръчки - не забелязах драстичен резултат, но подхранващите му свойства са чудесни! Бих взела отново, но в момента имам други кремове, които трябва да изхабя.

Bioderma Atodemr Nutritive - крем за суха кожа
Ревю може да видите • тук , а също съм го споменавала • тук 


Мнението ми за този продукт е малко 50/50. Харесва ми, че дава мигновена хидратация и консистенцията му е много приятна, но сякаш не ми даде достатъчно подхранване. Не забелязах драстична промяна в кожата си, както обикновено се случва с кремове, предназначени за много суха кожа. Според мен би бил по-подходящ за момичета с нормална или не чак екстремно суха кожа, каквато явно е моята в момента. Опаковката е много удобна. По-скоро не бих взела отново, но не мога да кажа, че е лош продукт, със сигурност.


И така, продължавам с втората част на тази дъъъъъъълга публикация. Няма как, имам още неща да ви разказвам. :)

Maybelline Lash sensational спирала за обем
Ревю може да прочетете • тук , а също така съм я споменавала• тук 

Любимата ми спирала! Никога не съм се разбирала добре със спиралите на Maybelline, защото ми слепват безумно много миглите. Тази обаче, благодарение на четката си най-вероятно ги прави обемни, без да приличат на паешки крачета. Миглите стават буквално кукленски. Не се рони, разресва хубаво, четката е удобна и може да се използва и от двете страни, извива ми миглите и те се задържат така. Маха се много лесно с топла вода и не ми дразни очите. Бонус е, че опаковката е красива и цената е отлична! Бих си е купувала винаги и отново!

Еssence Lash Princess
Ревю за нея съм и посветила • тук 

Това е любима спирала на много момичета. Мен обаче сякаш не успя да ме впечатли чак дотам. Опаковката е очарователна и нетипична, много момичешка и сладурска, признавам. Четката също е чудесна като размер, но според мен лично задържа доста туш и ми е малко трудно да работя с нея. Слепва миглите ми повече, отколкото бих желала, но като цяло е чудесна спирала. Ако имате къси и прави мигли съм виждала, че прави чудеса. Аз обаче рядко се напасвам добре със спирали за обем. Не бих взела отново, но спиралата действително е отлична за цената си.

Max Factor Masterpiece - черна спирала
Много пъти съм я споменала, но отделно ревю за нея и сравнение 
между старата и обновената опаковка, може да видите • тук 

Това беше моята дългогодишна любимка много време, докато не открих спиралата на Maybelline. Преди известно време смениха опаковката и, но сякаш и тушът беше леко променен. Дава естествен вид на миглите, като изобщо не ги заплита и слепва. Четката ми е най-удобна от всички останали, защото е малка и силиконова, каквато аз харесвам. Една чудесна спирала и както споменах - беше ми много любима. На този етап обаче харесвам малко по-драматично изглеждащи мигли. В бъдеще вероятно бих купила отново, на този етап по-скоро не.


Dove - крем душ гел с шам фастък и ванилия и шеа


Не съм посветила отделни ревюта, нито съм ги споменавала в нови покупки, но сега е моментът да ви кажа мнението си. Като свойства ми харесват и двата - омекотяват кожата и определено ги усещам доста по-подхранващи, в сравнение с традиционните душ гелове. Леко ароматизират след измиване, но нищо прекалено натрапчиво. Ароматите обаче не ми допадат. Първоначално взех този с шам фастък, но има някакъв нагарчащ аромат и не ми хареса. Реших да взема и този с ванилия и шеа, тъй като това са две от любимите ми съставки в подобни продукти. За съжаление обаче, аромата отново не ми харесва и е значително по-силен, дори ми е леко задушлив. Останаха леко разочарована. Последно взех още един с крем и божур, който обаче пак наподобява като аромат този с ванилия. Общо взето мнението ми отново е 50/50. Бих взела отново, но не и същите аромати. Явно ще пробвам всички, докато намеря поне един, който да ми хареса.

Tesori d'Oriente - гел за ръце, душ гел и гел за лице 3 в 1 с мускус
Споменавала съм го • тук 


Отделно ревю най-вероятно няма да му посветя, тъй като изобщо не го харесах. Първо, че аромата му според мен беше като на мъжки шампоан/дезодорант/одеколон и второ, че беше много силен и натрапчив. Опаковката изглежда добре, но помпата се развали почти след първите 2 използвания и ми трябваше доста креативност, за да я накарам да работи успешно. Измиваше добре, но заради силния аромат го използвах единствено за ръце и нямах търпение да свърши. Консистенцията му беше средна като гъстота и имаше прозрачен, леко белезникав цвят, подобно на шампоан. Абсолютно разочарование за мен и не бих взела отново.

Maybelline Color Tattoo
Ревю за тях може да видите • тук , а също съм ги споменавала • тук • и • тук 


Едни от най-любимите, а може би дори и най-любимите ми кремообразни сенки, а и не само на мен. Трайни, но аз ги използвам с база. Цветовете са наситени, удобни за нанасяне. Малко е твърда консистенцията им и изисква повече усилие за разнасяне, но след това са бетон. Преди време взех бронзовите и розовите, но установих, че розови сенки някак не ми стоят особено добре. Както виждате, успях да стигна дори до дъното на On and On bronze. Те обаче бяха с по-твърда и суха консистенция и отгоре имат вече филм, който трябва да се премахне, за да могат да се използват. Pink Gold обаче са все още почти с непроменена текстура и се нанасят лесно, но както споменах - цветът не ми отива. Макар да носи името Pink Gold, аз не виждам златист отблясък, а по-скоро са металическо, бебешко розови. Бронзовите бих взела отново, със сигурност, розовите - не, но препоръчвам и двата цвята!

Alverde шампоан за мазна коса
Няма отделно ревю, но съм го споменавала • тук 


Беше препоръчат във форум и реших да го пробвам. Няма силикони и сулфати и е предназначен основно за мазна кожа. Избива добре, но не ми дава никакъв обем. Косата ми става доста блестяща, но ефекта на чиста коса не се задържа за дълго или иначе казано - не намерих някакво по-дълготрайно действие, освен по-щадящия му състав. Избиваше косата ми до скърцане, до степен, в която е желателно да сложите малко балсам, иначе се заплита много лесно. Може би дори премиваше малко косата. Харесва ми и вероятно бих взела отново, но не и на този етап. Има приятен билков аромат, би следвало да е на коприва.

Тук ще добавя и бонус три продукта, чиито опаковки не пазя. Снимки на тази порция мини празни опаковки са видели тези от вас, които ме следват в Instagram.

Avene термална вода
Ревю за нея може да видите • тук 

Спреят на плакона разпръсква много фино и приятно водата, която пък има чудесни освежаващи свойства. Не видях някакъв друг ефект, освен освежаващ, но за лятото или за път е един чудесен помощник. Повечето смятат, че успокоява кожата, но тук не мога да дам абсолютно твърдо мнение. Мисля, че ми харесва повече от термалната вода на La-roche и вероятно бих взела отново, когато времето навън стане топло.

Pantene шампоан за обем
Споменавала съм го  тук 

Не ми хареса никак. Имаше чудесен аромат, бих казала на зелена ябълка. Купих го в комплект с балсама от същата серия и мога да кажа, че в комбинация, двата продукта сплескваха косата ми така, както никой друг шампоан. Когато ги ползвах по отделно, ефекта беше по-малък, но заедно - косата ми беше лишена от всякакъв обем, а би следвало да е точно обратното. Косата ми ставаше много блестяща, но я усещам много тежка. Нямах търпение да изхабя този продукт, за да не го взема никога вече. От позната чух също лош отзив за тази серия, може би само тя е неуспешна? Балсамът все още не съм изхабила, защото го използвам рядко. Като цяло не бих повторила покупката нито на шампоана, нито на балсама. Единственото хубаво в тях е свежият, приятен аромат.

Batiste dry shampoo - с тропически/кокосов аромат
Ревю за него може да видите • тук 

Много харесвам шампоаните на Batiste, защото действително елиминират до голяма степен себума и премахват омазняването. Този аромат не се предлага у нас, но само при споменаването на кокос, веднага го взех от онлайн магазин. Честно казано, сякаш очаквах повече. Действието му е както на останалите, но аромата не ми допадна до степен, че чак да повторя покупката му. Синият вариант си остава моята фаворит. 


Е, това беше километричната ми публикация с празни опаковки. Надявам се и вие да намирате такива постове за наистина полезни. Тъй като продуктът вече е изцяло използван, човек може да си изгради цялостно мнение, макар и субективно, както е при всеки. И все пак, надявам се да съм била полезна и достатъчно подробна.

Follow me:
            

4 коментара:

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •