сряда, 23 ноември 2016 г.

Weleda | Pomegranate Regenerating Body Oil

Здравейте! Ако харесвате натуралната козметика на Weleda и търсите подходящ подарък за идващите празници, може би днешното ревю е точно за вас. Избрах да ви покажа олиото за тяло с нар и ябълка, което освен прекрасния и вкусен аромат има и много ползи за кожата, най-вече за зрялата такава. Макар да е прадназначено за по-напреднала възраст, според мен олиото е универсално и с удоволствие го ползвам дори аз.

weleda pomegranate regenerating body oil

Серията с нар и ябълка харесах дори преди да знам за каква кожа е предназначена. Въпреки възрастовото ограничение обаче не смятам, че в състава има нещо, което да не е подходящо за всяка възраст. И все пак съм длъжна да кажа, че олиото би било най-подходящо за по-застаряваща кожа и дами 40+. Никога не е излишно обаче да се вземат и превантивни мерки и както в случая - да хидратирате и подхранвате кожата преди да са нанесени поражения.

weleda pomegranate regenerating body oil

По описание от производителите: "Антиоксидантно олио, което спомага за запазване на сияйният вид на кожата. Има вдъхновяващ, женствен аромат. Доказано стимулира регенерацията на клетките и забавя стареенето на кожата. Защитете естествената красота на кожата с естествените масла, съдържащи се в олиото. Екстрактът от нар запазва хидратацията,където е необходимо, благодарение на  сърцевината на плода, съдържащ се в олиото. Подмладяващите масла от сусам, жожоба и макадамия, комбиниран с плодово-свежите нотки на портокал и ванилия, допълват сладостта и ободряващия аромат. Озарява кожата и е подходящ за вегани. Стимулира регенерацията на клетките, предпазва кожата от дехидратация и преждевременно стареене. Изглажда кожата и има стягащ ефект. Идеална поносимост дори при чувствителна кожа."

weleda pomegranate regenerating body oil

Опаковка: Много стабилно стъклено шишенце. Моето е от зелено, полу-прозрачно стъкло, но забелязах, че го има и във вариант със синьо стъкло. Доколкото съм чувала, за да се запази свойството на натуралните масла е желателно да са в по-тъмно стъкло. Дали това е вярно или не, бих се радвала да допълните в коментарите. Олиото се затваря плътно. При използване е възможно да изцапате малко шишенцето, но като цяло няма вариант да протече. Стъкленото шише е в стандартната картонена опаковка в червен цвят, характерна за цялата серия с нар и ябълка. На снимката отдолу може да видите подробно и съставът, който включва най-различни масла.

weleda pomegranate regenerating body oil

Състав: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Panicum Miliaceum (Millet) Seed Extract, Fragance (parfum)*, Punica Granatum (Pomegranate) Seed Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Petal Extract, Olea Europaea (Olive) Oil Unsaponifiables, Limonene*, Linalool*, Citronellol*, Geraniol*, Citral*, Eugenol*, Coumarin*, Farnesol. *From natural essential oils.

weleda pomegranate regenerating body oil

Формула: Олиото има по-богата формула и под това имам предвид, че не е сухо олио. Попива сравнително бързо, но остава лек филм. Може да се използва и като масажно олио.

weleda pomegranate regenerating body oil

Аромат: Аромата е много приятен, доста осезаем и остава за известно време и след нанасяне. Не бих определила точно като нар, но ябълката определено се усеща. Накратко: представете си ароматен ябълков пай. Усеща се някаква свежа и сладка нотка. Определено това е продуктът от Weleda с най-приятен аромат, който съм използвала. Ако трябва да избера между билков и плодов аромат, винаги бих избрала плодовия. Може би затова и олиото е един от любимите ми продукти за тяло в момента.

weleda pomegranate regenerating body oil

Предназначение: Може да се втрива ежедневно върху навлажнена кожа/след баня, като се използват кръгообразни движения, винаги в посока нагоре. За релаксираща вана, може да се отсипят две мерителни капачки. Аз лично съм нанасяла олиото и на суха кожа.

Може да видите и консистенцията на олиото и лекия филм, който оставя преди да се втрие добре и да попие напълно в кожата. Както споменах, аромата се запазва за сравнително дълго.

weleda pomegranate regenerating body oil

И тъй като вероятно бихте искали да видите ревюта и за още продукти от същата серия, ще ви подскажа какви ще бъдат и следващите ревюта, които съм подготвила. Това ще серума с нар, както и кремът за ръце от същата серия.

weleda pomegranate

В заключение ще кажа, че олиото определено ми хареса и смятам, че си заслужава. Приятен аромат, чудесно хидратиращо действие и хубав състав. Макар олиото и въобще цялата серия с нар и ябълка да е характеризирано за определена възрастова група, аз лично ги намирам по-скоро за универсални и макар да съм на 25 г. ги използвам. Ако това е продукт, който привлича вниманието ви, може да го погледнете • тук •

Още продукти на Weleda, за които съм правила ревюта, може да видите тук.

Follow me:
            

* Продуктът е предоставен от PR, но публикацията не е спонсорирана.
 Мнението ми е изцяло обективно и базирано на личните ми впечатление.

2 коментара:

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •