вторник, 22 ноември 2016 г.

Makeup Revolution | Naked Chocolate - eyeshadow palette

Здравейте, момичета! Обичате ли шоколад? Мисля, че тук почти няма човек, чиито отговор да е: "Не". Не е хубаво да се прекалява с шоколада, освен ако не е във вид на симпатична палитра. В такъв случай, калориите са неограничени, а удоволствието - огромно. За днес съм ви подготвила най-накрая ревю на шоколадовата палитра на Makeup Revolution - Naked Chocolate, която видяхте преди около месец в един от постовете с нови придобивки. Обещавам, че това бяло шоколадче е напълно диетично, но няма как да не ви се услади, дори само докато го гледате.

makeup revolution naked chocolate eyeshadow palette

Признавам, доста се постарах за направата и колажирането на тази красива и топла, шоколадова палитра. Както може да видите на горната снимка, показала съм всеки един от цветовете, като реших да сформирам палитрата от светло към тъмно. В снимките по-надолу ще ви покажа и реалното разположение на всеки цвят. Още щом видях палитрата по различни ревюта и видеа знаех, че точно този бял шоколад е моят. Харесвам и смятам, че най-много ми стоят сенки, в златисто-бронзовата гама, а тази палитра олицетворява именно това - есенни, топли, шоколадово-карамелени нюанси, които отиват на огромна част от хората и които винаги ще бъдат най-предпочитаните цветове. Палитрата ми беше любезно предоставена за тест и ревю от козметика Parfimo.bg. Надявам се моите описания и снимки да ви бъдат полезни в случай, че палитрата е нещо, на което и вие сте хвърлили око.

makeup revolution naked chocolate eyeshadow palette

makeup revolution naked chocolate eyeshadow palette

Опаковка: Цялостната концепция за външния вид на палитрата е определено успешен. Дори да имате купища сенки и това да притежавате още една палитра да не е ваш приоритет, при вида на тази оригинална и вкусно-изглеждаща кутийка, не са много тези, които биха устояли. Маркетинговата стратегия на Makeup Revolution е повече от успешна и както знаем, именно шоколадовата серия палитри е и най-продаваната им. Вероятно някои биха сметнали, че видът и е малко прекален, но за мен е точно такъв, какъвто трябва да е. А сега по-конкретно - палитрата е с размера на истински шоколад, може би една идея по-голяма. Както вероятно се вижда, палитрата е пластмасова, но доста стабилно изглеждаща и се усеща тежка. От вътрешната страна са подредени и сенките, които като разположение са почти точно копие на палитрата на Too faced  - chocolate bar. На практика, до голяма степен някои от цветовете и дизайна от вътрешната страна е копиран. Освен сенките разбира се, вътре има и голямо огледало, което заема една от половините на палитрата. Бих казала, че огледалото не е най-доброто, но поне го има. Вътре има и един апликатор за сенки, който аз не използвам, вероятно и не само аз.

makeup revolution naked chocolate eyeshadow palette

makeup revolution naked chocolate eyeshadow palette

За цветовете: Това е и нещото, което основно ме накара да избера точно тази разновидност на шоколадовите палитри. Повечето цветове са перлени, но има и няколко матови. Интересното и дори необичайното при тази палитра е, че според мен матовите цветове са тези, с по-добро качество и повече пигментация. Знаете, че в 95% от палитрите, матовите цветове не са много добре пигментирани. Това е факт и при двойно по-скъпата палитра сенки Nude Dude на The Balm. Тук обаче положението е точно обратното. Като цяло, всички цветове са много добре пигментирани. По-подробно ще ви разкажа за тях надолу.

makeup revolution naked chocolate eyeshadow palette

makeup revolution naked chocolate eyeshadow palette

Това, което много ми харесва е, че сенките наистина са освен добре пигментирани и доста големи като размер. Рефилът на всеки цвят е почти двоен на този в палитрата на The Balm, да кажем. Грамажът е 22 гр., което определено е повече от тяхната друга палитра, за която вече съм писала ревю - Beyond Flawless.

makeup revolution naked chocolate eyeshadow palette

Всеки от цветовете си има симпатично име, който обаче е изписано единствено върху предпазното фолио. Ако правите ревюта или видео, в което искате да изпишете точното име на цветовете, наличието на имена винаги е от полза, защото както знаем, доста от палитрите нямат такива и много хора се затрудняват с описването на цветовете.

makeup revolution naked chocolate eyeshadow palette

Състав: Mica, Talc, Magnesium Stearate, Paraffinum Liquidum, Ethylhexyl Palmitate, Polybutene, Dimethicone, Methylparaben, Propylparaben, Parfume, [+/-: CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 15850, CI 16035, CI 77742]

Ето и как изглеждат на слънчева и на дневна светлина всички нюанси по-отблизо, като надолу съм ви подготвила и доста суочове.

makeup revolution naked chocolate eyeshadow palette

Някои казват, че перлените нюанси се нанасят най-добре с четка. Аз лично успявам да извадя по-добра пигментация, когато ги нанеса с пръст. С матовите сенки от палитрата трябва да работите много леко, тъй като тяхната пигментация определено е "wow", особено за такъв клас палитра. Освен ако не е търсен ефект, определено е добре да използвате по-пухкава четка, с която съвсем внимателно да прелеете. В палитрата има два двойни по размер цвета и това са двата хайлайт нюанса. Единият е матов, другият - почти дуохромен, силно перлен. Държа да уточня, че всички суочове на цветовете са БЕЗ каквато и да е база отдолу, това е реалната им пигментация. На всички снимки със суочове също така съм добавила съвсем близък план на всеки цвят, за да може да видите какви блестящи частички има вътре и дали дадения цвят е матов, сатенен или перлен.

1 хоризонтален ред
makeup revolution naked chocolate eyeshadow palette swatches

Smoothy - първият хайлайт цвят, двоен по размер, в сравнение с останалите. Цветът е идеален - телесен и макар да е матов се вижда лек сатенен блясък. Нанесен на клепача, стои изцяло матов обаче. Това е идеалният матов нюанс, който може да използвате за много различни неща. Ще ви кажа как аз го използвам най-често. За просветляване на зоната под веждите или вътрешната част на окото, но най-вече - за изсветляване на цветът на сенките, когато нанеса прекалено много от по-тъмните, матови нюанси. Определено такива цветове винаги трябва да са с по-голям размер, тъй като и са едни от най-често използваните. 

Divine - перлен, златисто-бронзов нюанс. Чудесен за цвят върху целия клепач. Определено има по-скоро прасковен подтон.

Mocha Lover - много сходен на горния цвят, но една идея по-златист. В рефила изглежда като тъмно златист/старо злато, но нанесен стои по-светъл. Силно перлен и много красив нюанс.

Dipped - светло златист цвят, който има по-студен и неутрален подтон, в сравнение с останалите два предходни цвята. Бих казала, че по-скоро е със сатенен финиш, не е чак толкома блестящ, но определено ми е един от любимите.

Choco-fest - най-тъмният матов цвят и въобще най-тъмният от цялата палитра. Тъмно, шоколадово кафяво, с лек червенеещ подтон. Много, много добре пигментиран. Прелива се чудесно, но трябва да работите с лека ръка, за да не прекалите с потъмняването.

2 хоризонтален ред
makeup revolution naked chocolate eyeshadow palette swatches

Adorable - вторият най-светъл нюанс, който в случая е перлен. Има студен, сребрист подтон и е просто идеален за вътрешния ъгъл на очите или за хайлайт под веждата, ако харесвате повечето блясък. Бих определила цветът като слонова кост. В рефила излежда прасковен, но виждате как стои суочнат.

Buttons - Тъмно и бих казала по-скоро студено кафяво, което е по-тъмен вариант на цвета taupe. Перлен е, но не е сред най-блестящите цветове. Нанесен, стои по-топъл, отколкото изглежда в рефила. Чудесен е за потъмняване на външния край на окото или нанасяне на долния клепач. Пигментацията му също е отлична. 

Frosted Choc - много сходен на цветът Mocha Lover и Divine, но една идея по-топъл. В рефила изглежда бронзов, но нанесен има по-скоро оранжавеещ подтон. Определям го като цвят, от по-перлените и блестящи.

Delight - в рефила изглежда почти идентичен с цвета Buttons, но суочнат и нанесен е значително по-кафяв. Средно тъмно, шоколадово кафяво с лек златист блясък. По-скоро има сатенен финиш, не е толкова перлен колкото предходния цвят.

Sweet shop - карамелено, светло кафяво с топъл, керемиден подтон. Матов и добре пигментиран цвят. Това е и най-топлият от матовите нюанси.

Sugar - сравнително тъмно кафяво, с червен подтон. Има сатенен финиш, но определено е подходящ за опушване на грима. Пигментацията му е повече от добра.

3 хоризонтален ред
makeup revolution naked chocolate eyeshadow palette swatches

Double dip - светло златисто-оранжево или още бих го определила като меден/copper цвят. Нанесен стои златисто-прасковен. От по-перлените и блестящи цветове е, като би могъл да е добър акцент в грима.

Tob-le-rone - Един от любимите ми матови цветове и като цяло от палитрата. Това е най-студеният от всички нюанси. Точно цветът taupe - сиво/бежаво, с лек лилавеещ подтон. Матов, не твърде пигментиран, но достатъчно. Идеален за преливка в сгъвката на клепача или лек, ежедневен матов грим.

Wonka - още един прекрасен матов цвят. Значително по-тъмно кафяво от предходния и доста по-топъл, млечно-шоколадов нюанси. Отлична пигментация и се прелива лесно.

Milky - още един от любимите ми цветове в палитрата. Подобен на Tob-e-rone, но по-светъл и доста по-топъл цвят. Има розов подтон и е изцяло матов. Отново перфектен за сгъвката на клепача или леко опушване. 

Way - вторият хайлайт цвят в палитрата, който е с двоен размер. Цветът е най-блестящият от всички и на практика е почти дуохромен. Светло жълт, с жълто-прасковен блясък. Много, много блестящ. Използвам го най-вече за акцент във вътрешния ъгъл на очите. Макар да е светъл, бих определила нюанса като смел. Според мен по-подходящ би бил за вечерен грим или ако го използвате умерено - възможно е и за дневен.

makeup revolution naked chocolate eyeshadow palette

В заключение: Дали ви препоръчвам тази палитра? Да, да и да! Ако харесвате топлите шоколадови нюанси и изключително сладките опаковки на палитрите от шоколадовата серия, то няма какво повече да се желае от една палитра сенки. Сравнително бюджетни и бих казала - огромни като грамаж. Това е любимата ми палитра в момента, може би дори по-любима от Nude Dude на The Balm, защото си позволявам по-смели експерименти. Може да погледнете предлаганите палитри и тази по-конкретно тук.

Follow me:
            

* Продуктът е предоставен от PR, но публикацията не е спонсорирана.
 Мнението ми е изцяло обективно и базирано на личните ми впечатление.

13 коментара:

  1. Уау, спечели ме с тези цветове. Непременно ще следя дали е налична в парфюмо и взема. Страхотни снимки си направила. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря :) Мисля, че ще останеш доволна. За цената си, палитрата е един шоколадов разкош! :)

      Изтриване
  2. Страхотно ревю си направила!

    ОтговорИзтриване
  3. Вчера получих моята и също съм супер доволна. Опаковката и качеството са супер за цената си. Аз взех I <3 Chocolate, която е с различни цветове, но написаното за тези е напълно приложимо относно моята палитра. Пигментацията особено на тъмните тонове е чудесна, сложени дори без база. Определено вече обмислям покупката и на другите палитри, като тази Naked Chocolate е задължителна. Чудесно ревю! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря :) И аз заглеждах оригиналната шоколадова палитра, но прецених, че някои от цветовете не са точно като за мен. Тази обаче определено е по-универсална. Все пак кой не харесва златисто-бронзови тонове. Радвам се, че съм била полезна. Ще очаквам да споделиш мнение, ако я вземеш.

      Изтриване
  4. Тони, много си се постарала и всичко е чудесно. Аз я видях от теб и си я поръчах, затова съм много добре запозната с палитрата от личен опит, но ми беше приятно да прочета и твоето мнение. Наистина си заслужава, а сладката опаковка е просто допълнително "удоволствие за окото". :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти :) Радвам се, че съм те вдъхновила да купиш нещо ^^ и още по-важното, че си харесала покупката. Наистина всичко в палитрата е удоволствие - от цената, до външния вид, та чак до качеството :)

      Изтриване
  5. Аз преди около 2 години си взех шоколадовата им палитра и оттогава нямам по-предпочитани сенки за очи! Такава пигментация рядко се среща при сенки от по-ниския до среден клас козметика, наистина са забележителни.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е - чудесна селекция от цветове и отлична пигментация :) Щеше да е чудесно да се предлагат и по магазините у нас, но поне ги има онлайн.

      Изтриване
  6. Здравей! Аз имам розовия шоколад от серията - Pink Fizz и за първи път съм разочарована от палитра на Makeup Revolution (имам четири). Суочовете са страхотни, но когато нанеса цвета на клепача не изглежда така красив.
    http://juliethebeautyblogger.blogspot.bg/2015/02/makeup-revolution-eye-shadow-palette.html Определено Flawless палитрата ми е най-любима от марката!
    Стахотни снимки!Поздрави за чудесното ревю :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти! :) Попринцип винаги го има този момент, че някои цветове не изглеждат толкова наситени. Ако се използва подходяща база, интензитета се засилва. Що се отнася до Pink Fizz - попадала съм на ревюта, но цветовете сякаш не ме впечатлиха. Препоръчвам ти тази, както и Death by chocolate палитрата - и двете са разкошни! :)

      Изтриване
  7. Много благодаря за хубавите думи, радвам се, че оценявате труда ми :) Относно палитрите - не, не са еднакви. Бих казала, че във варианта White chocolate има основно кафяви нюанси, докато в Naked chocolate има и няколко по-свежи, прасковени. Харесвам и двете, но бих препоръчала белия шоколад ако харесвате неутрални цветове за ежедневието. Извинявам се, че не успях да отговоря по-рано.

    ОтговорИзтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •