сряда, 12 октомври 2016 г.

The Balm | Nude DUDE Eyeshadow Palette (+ как да различим оригинала)

Здравейте! За мен читателите на блога ми са много важни. Когато поискат да видят ревю за нещо, то няма как да не уважа желанието им. И тъй като при последния ми makeup haul доста от вас искаха да видят ревю на палитрата Nude Dude на The Balm, реших да впрегна всичките си сили и да ви го покажа възможно най-скоро и ето го. Днес освен да ви покажа много подробно и детайлно палитрата, ще ви дам и някои интересни насоки как да различите оригинала от фалшификата, както и каква е разликата между американската и европейската версия на палитрата (да, има известни разлики). Ако ще ви е интересно да видите тази прекрасна палитра по-отблизо, моля продължете надолу. 


Знаете,че продуктите на The Balm са едни от най-популярните и обичани от средния към по-висок клас козметика. Ако следите различни блогове/влогове, няма как да не сте попаднали на ревюта на техни продукти, като разбира се най-известен е хайлайтърът им Mary-Lou Manizer, за който вече съм правила ревю. За съжаление обаче, у нас палитрата Nude Dude не се предлагаше доскоро и успявах да я открия единствено онлайн. Предполагам не е изненада, че моята закупих от • enzo.bg • където се предлага огромна гама от продукти на The Balm, което може само да ме радва.


Опаковката: Първо, няма как да не кажа няколко думи за тази опаковка, нали? Ах, тази опаковка...Оригинална, закачлива, красиво направена и различна. TMI: "Pin-up" изкуството е едно от любимите ми и това доказва дори дипломната ми работа, която беше в тази стилистика. И така, опаковката краси ретро стилно и красиво pin-up момиче, като надписите са типично за стила - плакатни и отчетливи. Дизайна е стилизиран. Самата опаковка е картонена и се затваря плътно с магнит. Външната и опаковка е картонена и тънка, като е отворена и от двата края и е от типа на калъфчетата. Когато отворите палитрата, вътре ще намерите 12 цвята сенки разделени на 6 групи, според цветовете в палитрата. Всеки 2 цвята са поставени символично върху 6 рисунки на мъже от най-различни раси. Е, не е ли сладко и закачливо? Гениална маркетингова идея и всъщност доста лесна за осъществяване, ако се замислите. Но въпросът винаги е в това да се сетиш първи да направиш нещо такова, а не как ще го направиш. Та, да се върна на опаковката. Всички 6 рисунки на мъже тип Кен (мъжко барби?:D) са просто едно допълнение към цялостната визия. В палитрата има доста голямо огледало и разбира се - доста непотребна и с не особено хубаво качество четка, както е в повечето палитри. Макар да е картонена, палитрата не се усеща толкова лека, а по-скоро качествено направена. Също така е доста тънка и не заема много място. Грамажът е 9,6 гр.



Формула: Както споменах, получавате 12 сенки, като те варират от сатенени, през доста перлени до матови. Почти всички сенки са изключително пигментирани и дори с леко докосване се изважда много цвят. Единствените по-непигментирани/прашливи цветове са първият (fearless) и най-тъмният (friendly). Всички останали имат отлична пигментация, като най-перлените се усещат почти кремообразни. Много меки, лесни за нанасяне и преливане.


Цветове: В палитрата има 4 матови цвята, и 8 перлени, като два от тях са с малко по-едри частици, а един е дуохромен. Повечето от цветовете са в топлата гама, с изключение на 2. от тях. За мен както споменах, тази палитра е олицетворение на есента - изключително топли, красиви, блестящи цветове. Представете си онази есен - топла, разноцветна, когато листенцата падат върху вече пожълтяващата трева. Слънце, топлина  - това си представям аз, гледайки палитрата. 


Ще опитам да опиша всеки един от цветовете и разбира се ще ви покажа как изглеждат отблизо.


Fearless - най-светлият цвят в палитрата. Матов е, но има съвсем лек блясък, който обаче нанесен на очите изобщо не се забелязва. Както виждате, на суоча почти не личи и в действителност, този цвят е точно като кожата ми. Може да се използва за изсветляване на някой от по-тъмните цветове или за запечатване на база за сенки, нанасяне на целия клепач като прахообразна основа преди останалите сенки. В общи линии това май са всичките му приложения - изравняване на цвета на клепача.

Fabulous - много приятен, светло златист цвят. Доста перлен и блестящ. Според мен е идеален за озаряване във вътрешния ъгъл на окото. Има много фини златисти и бледо прасковени частички. Може и да се използва за озаряване под веждата, ако се нанесе пестеливо. Има отлична пигментация.

Flawless - е, името само говори за него. Цветът е идеален за преливане на цветове или за сгъвката на клепача. За ежедневен и много лек грим е подходящ и за леко опушване. Изцяло матов и чудесно пигментиран. Мога да го опиша като средно тъмно кафяво изцяло в топлата гама. 

Faithful - в рефила, цветът изглежда по-тъмен и оранжавеещ, отколкото в действителност е. Суочнат върху ръка или нанесен на клепача стои златист, с може би едва доловим медено/оранжавеещ подтон. Има най-вече златисти частици. Изключително пигментиран и доста блестящ, перфектен за есенен грим.

Firm - отново цвят, който изглежда малко по-тъмен в рефила на сенките. Да кажем, че цветът е бронзов, като нанесен стои малко по-светъл. Перлен е, но не е толкова блестящ, колкото останалите. Виждам червени и розовеещи частици, както и оранжавеещи и златисти. Също има много добра пигментация.

Fit - най-топлият цвят от цялата палитра. Преобладава оранжевото в него, като улавям основно златисти и прасковено-розовеещи частици. Доста е блестящ, със сигурност повече от предходния цвят Firm. Има отлична пигментация. Такива цветове са подходящи за нанасяне както върху ;елия клепач, така и само в средата, като акцент. 

Следващите шест цвята са по-тъмните и по-подходящи за вечерен грим или опушване на грима.


Flirty - един от най-интресните цветове в палитрата и единственият дуохромен. Обожавам дуохромни цветове, а този е просто самата есен/пролет - комбинация от розово и златисто, също моя любима комбинация. Цветът със сигурност е перлен, като е от по-блестящите в палитрата. Основният цвят е тъмно, топло розово, което на моменти дори леко червенее, а блясъкът е златист, като частиците са разбира се основно златисти, има и някои леко зеленеещи, а също така има и розово-червени. Много ми е сложно да опиша точно този цвят, но предполагам от снимките става ясно. Пигментацията е много добра, а нюанса е подходящ и за вечерен и за дневен грим. 

Feisty - цвят, за който бях сигурна, че моментално ще ми стане любим. Е, по-скоро бих казала, че ми харесва, но май не успя да ме впечатли чак дотам. В рефила изглежда лилаво-кафяв, като се виждат почти незабележими сребристи частици, но суочнат е по-скоро топло, светло кафяво. Интересното е, че нанесен в сгъвката също стои предимно лилавеещ. Ако харесвате розовият грим, комбинация от този цвят, заедно с Flirty е просто перфектна! На мен лично не ми отиват особено розови нюанси на очите, но това е индивидуално. Като цяло обаче, цветът не е толкова пигментиран като останалите, което може да е и хубаво и не толкова. Зависи от ефекта, който търсите. 

Friendly - единственият цвят, който не ми допада чак толкова. Първо, че е много тъмно лилаво, което изглежда почти черно, освен това е по-прашлив и не толкова пигментиран. За опушване обаче е много подходящ, тъй като е изцяло матов. Харесва ми, че все пак цветът не е черен, а много тъмно лилав. 

Funny - керемидено-кафяв, сатенен цвят. Не е много блестящ. Нанесен, цветът оранжавее доста, има червено-прасковени частици, които обаче не са толкова осезаеми. Пигментацията е отлична. 

Fine - тъмно, шоколадово кафяво. Цветът е сатенен, но се забелязват по-едри, разноцветни частици. Виждам зелени, златисти, червени и розови частици. Много отблизо се забелязват и синкави частички. Общо взето доста интересен цвят с по-слаба пигментация, но позволява наслояване. 

Fierce - много сходен с предишния цвят Fine, но основата му е сива. Отново средно пигментиран, една идея по-матов и е вторият по-тъмен цвят в палитрата. Този път обаче, частиците са в по-студената гама. Сред тях виждам този път повече сини, зелени, лилави, златисти и оранжеви. Според мен е подходящ за вечерен грим.

За да се убедите сами в думите ми, ще добавя и всички цветове много отблизо чрез кратка gif анимация


Състав: SHIMMER SHADOWS INGREDIENTS: MICA, DIMETHICONE, SYNTHETIC WAX, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, BORON NITRIDE, PTFE, POLYETHYLENE, KAOLIN, ISOEICOSANE, SILICA, HYDROGENATED LECITHIN, SODIUM DEHYDROACETATE, CALCIUM ALUMINUM BOROSILICATE. MAY CONTAIN / PEUT CONTENIR [+/- TITANIUM DIOXIDE (CI 77891), BISMUTH OXYCHLORIDE (CI 77163), IRON OXIDES (CI 77491, CI 77492, CI 77499), CARMINE (CI 75470), MANGANESE VIOLET (CI 77742), ULTRAMARINES (CI 77007), YELLOW 5 LAKE (CI 19140)] MATTE SHADOWS INGREDIENTS: MICA, DIMETHICONE, SYNTHETIC WAX, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, BORON NITRIDE, PTFE, POLYETHYLENE, KAOLIN, ISOEICOSANE, SILICA, HYDROGENATED LECITHIN, SODIUM DEHYDROACETATE. MAY CONTAIN / PEUT CONTENIR [+/- TITANIUM DIOXIDE (CI 77891), BISMUTH OXYCHLORIDE (CI 77163), IRON OXIDES (CI 77491, CI 77492, CI 77499), CARMINE (CI 75470), MANGANESE VIOLET (CI 77742), ULTRAMARINES (CI 77007)]

Вероятно бихте си помислили, че цветовете Fabulous и Faithful много напомня на хайлайтъра Мери, затова реших да ги сравня. Оказа се, че всъщност макар и сходни, изобщо не са еднакви и са значително по-златисти и тъмни от Мери.


Как да различим американската от европейската версия, както и оригинала от фалшификата

Реших, да споделя проучването си заедно с вас единствено, за да ви е от полза при избора. Все пак не е ли това основната задача на всеки блогър - да бъде полезен с информация. Когато получих палитрата си установих някои разлики, които за момент ме разколебаха в това дали е оригинална. След обстойно проучване от моя страна обаче, стигнах до заключението, че палитрата е оригинална.

Интересен факт: Палитрата Nude DUDE е с грамаж 9,6 гр., докато Nude TUDE е с грамаж 11,8 гр. Факт, който почти никой не забелязва, защото опаковките изглеждат еднакво, но уви грамажът е различен, което е доста неприятно.

Числата и огражденията в червено са на американската версия на палитрата. 
Числата и огражденията в синьо са на моята (европейска) версия.
Числата в розово са и на двете оригинални версии.

Разлика 1: Забелязах, че между американската и европейската палитра, една от думите на капака на палитрата е изписана с една буква по-малко. Ако пуснете преводача, значението е сходно.

Разлика 2: От вътрешната страна на палитрата, над огледалото, изречението е изписано по много различен начин. Някои от думите са разместени. Значението отново е сходно, но не съвсем същото. 

Разлика 3: Също забелязах, че отзад на палитрата, където е изписано съдържанието, предупреждениято под състава е подравнено по различен начин. При американската версия, надписа е подравнен със съдържанието, докато при европейската - не. 

Как да различим оригинала от фалшификата

Признак 1: Най-важно винаги разбира се е дали цветовете са пигментирани или не. Това може да се установи единствено след като ги суочнати поне върху ръка.

Признак 2: (вижте точки 4 и 5) Важно е да забележите точно как се застъпва мястото за четчицата с рисунките на мъжете. На снимката виждате как трябва да се застъпват при оригиналната палитра. При фалшивите може да има разминаване. 

Признак 3: (вижте точка 6) Там, където виждате червената точка съм отбелязала детайл от логото. При оригинала, ива две успоредни сиви линии, а средата е бяла, докато при фалшификата, цялата лента е изцяло сива. Това са почти незабележими, но важни детайли!


Е, надявам се да съм била полезна и освен ревюто, да ви е било интересно и проучването ми относно различните версии и фалшификати. Опитах, да заснема цветовете възможно най-ясно и отблизо. Интересно ми е да науча дали вие бихте взели или имате тази или някоя от палитрите на марката и какво е мнението ви за техните продукти?

Други ревюта на продукти на The Balm


Follow me:
            

2 коментара:

  1. Много хубави цветове! Аз я чаках най-много тази статия сигурно и благодаря, че е толкова подробна! :D Имам NudeTude, но не оригинална, и съм много доволна от цветовете (сравнявала съм я с оригинал и е, различна разбира се, но и доста сходна, много сполучлива), и много искам да си взема NudeDude от много време, но в оригинал. Мисля да си направя един ранен коледен подарък. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че съм била полезна :D Палитрата си заслужава. Аз не бих си взела имитация, поне не и съзнателно, защото има твърде добри имитации, които просто приличат до такава степен на оригинала, че е почти невъзможно да ги различиш. Имитациите според мен са опасни за здравето най-вече, дори визуално да са много сходни. Мисля, че ако си я вземеш, няма да съжаляваш. Цветовете са мноооооооого красиви :)

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •