вторник, 11 октомври 2016 г.

Makeup Revolution | Shimmer Brick - Radiant

Здравейте! Доста от вас поискаха да видят първо ревюта на продуктите на Makeup Revolution, затова ще започна първо с най-интересният за вас продукт - хайлайтърът, който се оказа много успешна имитация на известните Bobby Brown - Shimmer brick. Мнението ми за Makeup Revolution - Shimmer Brick - Radiant, както и доста снимки ще видите по-надолу в публикацията.


Винаги е трудно да започна ревюто си за продукт, когато имам толкова много да ви разкажа. Нека първо обаче започна с няколко уводни думи за Makeup Revolution - марка, която предлага много бюджетни продукти, които в повечето случаи са имитации на по-известни продукти и марки. Това обаче далеч не означава, че качеството на продуктите на Makeup Revolution е лошо - дори напротив. Много хора дори ги предпочитат през оригиналните продукти, защото освен много по-евтини, в повечето случаи са дори по-пигментирани. За момента аз имам вече няколко различни неща от бранда (сенки, контурираща пудра, хайлайтър) и мога да кажа, че качеството е конкурентно и дори надминава повечето дрогерийни марки. Единственият недостатък е, че не предлагат продуктите си у нас, но пък за щастие може доста голяма част от асортимента да се открие онлайн. Получих запитване откъде съм взела моя хайлайтър и отговорът е: от • enzo.bg • където съвсем случайно открих, че вече се предлагат и двата цветове варианта на shimmer brick-овете. 


Опаковка: Непретенциозна, стандартна и пластмасова. Изглежда доста стабилна и се затваря плътно. Харесва ми, че горната част е прозрачна и през нея се вижда хайлайтърът. Грамажът е доста голям - цели 13 гр.


За продукта: На практика това е мултифункционален продукт, който може да използвате както вие искате - и като сенки и като хайлайтър. От типа печени хайлайтъри е и изключително добра пигментация, на която някои дори значително по-луксозни марки могат само да завиждат. Хайлайтърът е разделен на 5 еднакви по размер ивици, като цветовете не са подредени от по-светли към по-тъмни, а по-скоро има известна вариация в градацията им. Всяка ивица може да се използва самостоятелно, тъй като е достатъчно широка. Може да смесвате произволни ивици една с друга или пък всички, като цветът който ще се получи зависи от вас. С подобен тип продукт, вие сте художника който сам определя палитрата си. Това ви дава много различни комбинации, които винаги може да променяте. Някои използват brick-а и като бронзираща пудра, но според мен не е удачен за целта, тъй като е прекалено блестящ. Това обаче е индивидуално. Може да го използвате за каквото вие пожелаете. 


Цвят: Предлага се в два цвята (комбинация 2 варианта от по 5 ивици всеки). Този, който имам аз е по-светлият предлаган нюанс: Radiant. Другият носи името Rose Gold и както може да предположите, цветовете вътре са доста по-тъмни и са в керемидено-бронзовата гама. Radiant има 3 сравнително светли цвята и два по-тъмни бронзови, докато Rose Gold има само 2 светли цвята и 3 сравнително сходни керемидено-червени. За по-светла кожа или средна до малко по-тъмна, бих посъветвала да изберете Radian. Ако пък обичате по-наситените и тъмни нюанси, то Rose Gold вероятно ще ви пасне по-добре. Цветовете са идеални и като сенки за очи, ако сте любители на перленият грим.


Формула: Печен хайлайтър, който почти не се разпрашава при използване. Имайте предвид обаче, че всички цветове са мноооооого пигментирани и ви е нужно буквално едно съвсем леко докосване с пръст или четка, за да изкарате необходимото количество. Също така бъдете по-пестеливи и разнасяйте продукта много добре, защото има голяма вероятност да прекалите с количеството (освен ако не е търсен ефект). Затова бъдете пестеливи с използваното количество и преливайте добре. Лично аз предпочитам да нанасям или с пухкава малка четка от естествен косъм или с пръсти, тъй като ми е по-лесно да контролирам количеството. И все пак, това е от типа хайлайтъри, които определено се забелязват и е трудно да останат в категорията на естествено и леко озаряващите, колкото и пестеливо да ги използвате. В този ред на мисли, може би (с изключение на предпоследният цвят) не е много подходящ за "no makeup makeup".


А сега ще опитам да ви опиша всеки цвят по отделно, доколкото мога. Всички 5 ивици имат ситни блестящи частици в различни цветове.

Ивица 1 - светъл цвят шампанско, с много осезаем златист блясък. Мога също да го опиша като много светло златист. Съдържа в себе си най-вече жълто-златисти частици. 

Ивица 2 - прасковен, коралов цвят, който има розови, прасковени и златисти частички.

Ивица 3 - светъл, златисто-бронзов цвят, който има златист блясък, но също така розово-синеещи частици.

Ивица 4 - най-неутралният от цветовете, комбинация между цвят шампанско, с розов и студен подтон. Единственият цвят, който всъщност има сребрист отблясък и съответно розови и сребристи частици.

Ивица 5 - най-тъмният бронзов цвят, почти меден. Има основно частици в топли тонове, като също така е и най-наситеният от петте. Улавям розовеещи и зеленикаво-златисти частички.

Имайте предвид обаче, че умишлено казвам частици, а не брокат. Продукта просто е изключително перлен и блестящ, но в никакъв случай не е брокатен!


Ето как изглежда нанасен много, много пестеливо. Комбинация от първите два цвята.


Състав: MICA, DIMETHICONE, NYLON 12, MAGNESIUM, ALUMINIUM SILICATE, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, [+/-: CI 77891, CI 77491, CI 77499, CI 15850,].


В заключение мога да кажа, че Shimmer Brick-а ме спечели с цветовете, цената и пигментацията си. Обичам мултифункционални продукти, които имат добра вариация от цветове. За много светла кожа бих ви посъветвала да се придържате основно към предпоследният цвят, а ако използвате по-пестеливо - към първите два. Дали бих ви препоръчала Shimmer Brick-а? Да, определено! Ако харесвате блясъка в грима, то няма как това бижу да не ви хареса. Разбира се, на снимки е трудно да се улови изцяло красотата му, но се постарах.


Follow me:
            

6 коментара:

  1. Отговори
    1. По-скоро далечен братовчед :D Мери е доста по-неутрална и светла ако се сравнят :) Може всъщност да направя подобна публикация, ще е полезна предполагам :)

      Изтриване
  2. Мнооого ми харесва идеята, но нито една от цветовите комбинации не е моята. :(

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Щеше да е хубаво да има още една комбинация, която да е с още по-светли цветове.

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •