четвъртък, 1 септември 2016 г.

BH Cosmetics | Party Girl - Brush Set

Здравейте! В първият ден на септември, аз съм на лилава вълна (каква изненада) и за днес съм ви подготвила публикация, посветена на един комплект четки на BH Cosmetics, които обаче освен лилав, предлага и голям набор от разнообразни и функционални четки. Сетът включва цели 14 четки, които пристигат в красиво калъфче. В публикацията ще разгледам всяка една четка по отделно и ще ви обясня накратко за какво служи и какво е мнението ми за нея. Ако искате да видите какво включва BH Cosmetics - "Party Girl" комплекта в детайли, продължете надолу.


Знаете, че инвестицията ми в четки за грим се случва рядко и обикновено е много добре обмислена. Този комплект обаче взех не само, защото ми харесва цветово (което всъщност не е от кой знае какво значение), а защото наистина има огромнво разнообразие от четки, които могат да се използват. Знаете, как повечето сетове включват някакви безсмислени гъбички, четки за очна линия, които винаги са твърде дебели, гребенчета за мигли и вежди, които на практика почти не се използват и най-вече плоски четки, които пък служат единствено за коректор или за нанасяне на специфичен вид сенки. Това, което наистина ми хареса в "Part Girl" e, че включва 14 четки и общо взето няма такава, която да е излишна. 3 от четките са за лице, останалите 11 са за очи, което за мен беше повече от чудесно.


Опаковка: Както споменах, четките пристигат в привличащо вниманието калъфче, което е цикламено-лилаво според различната светлина и има силен метален отблясък. Самия калъф е много добре направен, а отвътре има парче от материала, което предпазва четките. Това е наложително, защото моите пристигнаха малко извадени от найлончетата, в които беше всяка една от тях, но благодарение на калъфа не бяха пострадали изобщо. Също така калъфчето е много удобно и подходящо ако носите четките с вас на път. Наистина ми харесва и дизайна и функционалността и нямам никакви забележки. Що се отнася до четките, всяка от тях е в светло метално лилаво, а частта, към която са прикрепени косъмчетата е розова. Смятам, че са стандартен размер, що се отнася до дължина, не са от малкъти "travel" четки със сигурност. Удобни са за захващане и за работа с тях. Единствен недостатък е, че върху самите четки не са изписани нито номера, нито имена, но така или иначе лесно се разбира за какво е предназначена всяка от тях.


Тъй като вече съм получавала запитвания, четките взех от • enzo.bg • където единствено към момента съм забелязала да се предлагат част от продуктите и аксесоарите за грим на BH Cosmetics. Ако и вие като мен сте любители в гримирането и имате нужда от един функционален и практичен сет четки, със сигурност ви ги препоръчвам.

Всички четки за направени от синтетички косъмчета, като някои от тях са много меки и гъвкави, други са с по-жилави власинки, трети малко боцкат, но като цяло всички са с много добро качество и при първото им изпиране не паднаха косъмчета от нито една от тях, не пускат и боя. Всички са с черни косъмчета, като върховете им са лилави. Най-общо мога да обощя, че по-големите четки са по-меки и нежни, а по-малките - с една идея по-груби и жилави косъмчета. Остана само да ви покажа детайлно всяка една от тях.

1. POWDER BRUSH / ЧЕТКА ЗА ПУДРА

Това е първата четка от комплекта и най-голямата. Както виждате, предназначението и е за пудра, но разбира се може да се използва за каквото вие поискате - руж, нанасяне на бронзант и т.н. Много, много мека и нежна върху кожата и достатъчно пухкава, по мое мнение. На допир е като коприна и ми е една от любимите четки от сета.


2. ANGLED BLUSH BRUSH / СКОСЕНА ЧЕТКА ЗА РУЖ

По описание, четката е за руж, но на практика също може да служи за всичко - пудра, контуриране, бронзиране, а дори и хайлайтър. Една идея по-рядка от четката за пудра, но също толкова мека и приятна на допир.


3. CLASSIC FOUNDATION BRUSH / ПЛОСКА ЧЕТКА ЗА ФОН ДЬО ТЕН

Почти във всеки комплект присъства такава четка. Тази обаче, за разлика от повечето не е с жилави косъмчета, а по-скоро е мека и пухкава. Може да се използва за много неща - нанасяне на пудра в определени зони, за нанасяне и блендване на коректор или за кремообразни продукти от всякакъв вид - контуриращи, руж и т.н.  Все още не съм я пробвала за нанасяне на фон дьо тен, но след като го направя ще ви ъпдейтна за мнението си. Имам опасение, че ще поглъща повече продукт, заради пухкавостта си, но верояно няма да оставя и толкова черти при нанасяне.


4. LARGE EYESHADOW BLENDING BRUSH / ГОЛЯМА ЧЕТКА ЗА ПРЕЛИВАНЕ НА СЕНКИ

Ако имате малки очи, четката вероятно ще ви е малко голяма за тази цел, но аз лично много я харесвам, защото предназначенията и са безкрайни. Може да нанасяне цвят върху целия клепач с нея, може да преливате в сгъвката, ако харесвате по-небрежен, опушен грим. Подходяща е за нанасяне на хайлайт цвят сенки под веждата, както и за хайлайтър върху носа, скулите и над горната устна. Общо взето е мултифункционална. Също така е доста гъста и пухкава, много мека и приятна за работа.

5. ANGLED EYESHADOW BRUSH / СКОСЕНА ЧЕТКА ЗА СЕНКИ

Попринцип рядко използвам скосени четки, защото някак не са ми много удобни за работа. Учедващо обаче, това е четката, която използвам най-много от сета. Значително по-рядка е от предшшната четка, но пък е много мека и нежна и обожавам да нанасям по-тъмен цвят в сгъвката на клепача с нея, след което просто правя няколко движения и преливането е готово. За не повече от 20-тина секунди успявам леко да опуша грима без никакви усилия. 


6. SMALL TAPERED BLENDING BRUSH / МАЛКА ЗАОСТРЕНА ПРЕЛИВАЩА ЧЕТКА

Всъщност не бих казала, че името отговаря на четката. Ще видите, че тази четка, както и четка № 7 са много сходни и е малко трудно да се определи коя от двете е точно заострената. Четката има сравнително дълги и заострени власинки, като според мен е подходяща за преливане на сенки както в сгъвката на клепача, така и във външния ъгъл или дори ва долния клепач. Може да се използва и за нанасяне на цвят във вътрешния ъгъл на окото. Не е толкова гъста, колкото четка №7, но въпреки това гъстотата и е добра. Усеща се мека, но е една идея по-боцкаща от четките за лице например. Когато казвам боцкаща, не си представяйте раздиращо клепача усещане, а по-скоро едва доловима разлика в мекотата, но пък това спомага и за по-доброто преливане.


7. ROUNDED SMUDGE BRUSH / КРЪГЛА ЧЕТКА ЗА ПРЕЛИВАНЕ

Както виждате, четката е много, много идентична с горната показана, но разбира се има някои разлики. Първо, власинките са по-къси и по-гъсти, самата и форма е една идея по-овална. Предназначението и според мен е същото, както и на предишната - нанасяне на по-тъмен цвят, преливане и т.н. Отново е една идея по-боцкаща от останалите, но въпреки това е достатъчно пухкава и мека, за да прелее цветовете хубаво.


8. CLASSIC EYESHADOW BRUSH / ПЛОСКА ЧЕТКА ЗА СЕНКИ

Попринцип рядко използвам такъв тип четки за нанасяне на сенки, но това е до лично предпочитание. Прилича на четката за фон дьо тен по форма, но освен, че е много по-малка е и по-плоска и не толкова пухкава. Косъмчетата тук се усещат по-жилави и са гъсто разположени. Може да се използва за много неща - нанасяне на сенки, когато искате цветът да е по-наситен, нанасяне на кремообразни сенки, пигменти или брокат, за коректор под очите и изобщо нанасяне на коректор, за кремообразен хайлайт или нанасяне на сенки/коректор под веждата. 


9. SMALL EYESHADOW BLENDING BRUSH / МАЛКА ЧЕТКА ЗА ПРЕЛИВАНЕ

Много подобна по форма на четка №4, но разбира се доста по-малък размер и една идея по-плоска и по-малко пухкава. Подходяща е за нанасяне и преливане на сенки и на практика е мултифункционална. Пухкава и мека е и аз лично я използвам най-вече за нанасяне на сенки върху целия клепач.


10. FLAT SMUDGE BRUSH / ПЛОСКА ЧЕТКА ЗА ОПУШВАНЕ

Това е една от четките, за които бях най-нетърпелива, но за която имах опасение, че може да е малко по-груба от останалите. Попринцип се вижда, че косъмчетата са по-жилави и не толкова еластични и пухкави. Подходяща е за опушване на сенки на долния клепач. Както и предполагах обаче, тя се усеща значително по-бодлива и груба от останалите и на мен лично не ми е особено комфортна за употреба, но имайте предвид, че моята кожа е много чувствителна. Използвам я въпреки това, но без много натиск. Вероятно от снимките виждате, как от едната страна в лилавата част има снопче черни власинки, именно те са по-грубите, но съм сигурна, че това зависи от конкретната партида. Тази четка ми е може би най-малко любимата, що се отнася до усещане, но пък формата и е много удобна.


11. LARGE ANGLED EYELINER AND BROW BRUSH / ГОЛЯМА СКОСЕНА ЧЕТКА ЗА ОЧНА ЛИНИЯ И ВЕЖДИ

По името виждате предназначението на четката. Всъщност, тя е по-големият вариант на четка № 12 и е добра за нанасяне на тъмен цвят сенки в основата на клепача, а не толкова за гел очна линия. Добра е и за попълване на веждите с по-тъмен прахообразен цвят или за "cut crease" тип грим. Формата и е доста по-скосена от тази, на четка №12, а косъмчетата наподобяват по вид тези на плоската малка четка за сенки.


12. SMALL ANGLED EYELINER AND BROW BRUSH / МАЛКА СКОСЕНА ЧЕТКА ЗА ОЧНА ЛИНИЯ И ВЕЖДИ

Предназначението и е като на предходната четка, но за по-детайлно нанасяне. Реших, че тъй като е скосена и малка ще успея да нанеса гел очна линия и я изпробвах с тази на L'oreal. За съжаление обаче се справи наполовина със задачата, тъй като косъмчетата по мое мнение не са достатъчно твърди и еластични и не успях да направя супер прецизна линия или "eyeliner flick", какъвто аз харесвам. Според мен е по-подходяща за опушване на очна линия или нанасяне на сенки върху вече готова очна линия, както и прецизно попълване на вежди. Подходяща е и за "cut crease" грим. Власинките са като на големия вариант на четката, но по-дълги и не са толкова силно скосени като форма. Също така е малко по-плоска.


13. EYE DETAILING BRUSH / ЧЕТКА ЗА ДЕТАЙЛИ

Много малка и прецизна четка. Косъмчетата са меки, но самата четка е по-скоро плоска, а не пухкава. Подходяща е за нанасяне на цвят във вътрешния ъгъл на окото или на цвят върху долния клепач. Както подсказва и името - за наистина детайлно нанасяне. Може да се нанася и коректор под веждата или сенки с нея. Четката обаче е толкова малка, че при използване  винаги усещам и металната част, към която са захванати косъмчетата.


14. LIP BRUSH / ЧЕТКА ЗА ЧЕРВИЛО

Попринцип виждате, че четката е предназначена за нанасяне на червило, но доста хора я използват и за очна линия, тъй като косъмчетата са по-жилави и еластични, а формата е доста подходяща, заради по-заострения, плосък край. Все още не съм я използвала за очна линия, но ще ви ъпдейтна и за това, след като се случи.


Ще ви покажа сравнителни снимки между двете преливащи четки и двете скосени четки, които са много сходни.


Като цяло обаче мога да кажа, че останах много доволна от качеството на всички четки, от разнообразието, мултифункционалността и дори външния им вид. Освен много "girly" изглеждащи, наистина са чудесно направени и всяка една от четките е разнообразна, практична и смятам, че този сет е достатъчен за цялостно нанасяне на грим. Разбира се, има четки, към които имам малки забележки, но в общи линии всички ми харесват. Четките се изпират лесно, съхнат сравнително бързо (стандартно) и не съм забелязала изобщо да пускат боя или да падат косъмчета, поне не и след първото им измиване. 


Аз ги държа в стъкления съд, който видяхте в DIY поста ми за поставка на четки. Вярно, че е възможно по този начин дръжките леко да се издраскат, но предпочитам все пак да се запази формата на самите косъмчета. За момента освен това не съм забелязала надраскване по дръжките.


А вие използвали ли сте нещо на BH Cosmetics? Кои са любимите ви четки/любивият ви сет четки?

Follow me:
            

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •