сряда, 10 август 2016 г.

Weleda | Arnica salve & Calendula salve (лечебни мехлеми)

Здравейте. Днес ще посветя ревю на два лечебни мехлема от Weleda, които биха могли да са пръв помощник при контузии и рани. Това са гела с арника и крема с невен. Реших да обединя двата продукта в едно общо ревю, тъй като предназначението им е доста сходно. За какво се използва всеки от мехлемите, както и всички останали подробности може да видите по-надолу.


Както се случи и с лечебното олио на марката, така и тези два мехлема по случайност ми бяха изпратени точно, преди да се контузя доста лошо (преди около 2 месеца) и съответно влязоха в употреба почти веднага. Смятам, че тези два продукта също не е излишно да присъстват във всяка аптечка, тъй като все пак са по-щадящи заради по-натуралния им състав.


Опаковка: Стандартна картонена кутия, в която са поместени по 25г. продукт. И гела и крема са в тубички, които имат предпазно капаче, което се пробива с горната част на капачката. Това е общо взето стандартен вариант за повечето лечебни кремове от този тип. 

Calendula Cuts and Grazes Skin Salve 25g
Мехлем с невен за порязвания, рани и дребни охлузвания


По описание на производителя: Лек мехлем с натурални, антисептични свойства от органичен екстракт от невен. Невена е бил използван в продължение на векове заради неговите противовъзпалителни и антисептични качества. Преди нанасяне почистете кожата и подсушете. Нанасяйте до 2-3 пъти дневно върху засегнатия участък. Кремът се използва за всякакъв вид външни наранявания - рани, охлузвания и т.н.



Формула и аромат: Мехлема е с гъста консистенция, доста плътен и наподобява вазелин. Има лек аромат, който не е твърде натрапчив. След нанасяне остава мазен  филм за известно време върху кожата, попива една идея по-бавно, което вероятно е и целта в случая.

Състав: 1g of ointment contains the following ingredient: 0.20ml of tincture from Calendula herb (equivalent to 0.094g Calendula officinalis L. Herb). Extraction solvent: Ethanol 90% v/v. Also contains Wool Fat (Lanolin), Yellow Beeswax, Sunflower Oil, Olive Oil and Wool Alcohols.

Arnica Bumps and Bruises Skin Salve 25g
Гел с арника за подутини, натъртвания и синини 


По описание на производителя: Лечебен гел с арника за облекчаване на навяхвания и натъртвания, спомага за заздравяването на синините. Традиционен растителен лекарствен продукт, използван за облекчаване на мускулни болки, скованост, навяхвания, натъртвания леки спортни травми и подуване след контузии.



Формула и аромат: Този мехлем е под формата на гел, който е с кафяв прозрачен цвят, но нанесен е безцветен. Много бързо попива в кожата и има леко охлаждащо усещане непосредствено след нанасяне. Има аромат, който се задържа за кратко върху кожата. 

Състав: Active ingredients: 1g of ointment contains: 0.1ml of tincture from Arnica (equivalent to 0.048g Arnica montana L. fresh whole plant). Extraction solvent: Ethanol 61% v/v. Also contains: Wool fat (Lanolin), Yellow Beeswax, Sunflower Oil, Olive Oil, Wool Alcohols and Ethanol.


И от двата мехлема съм доволна, но за да се видят резултати е нужно постоянство. Сега вече виждате, защо ревюто е общо. Макар и различни по приложение, те са предназначени за лечение на всякакъв вид рани (външни и вътрешни). Ако сте фенове на натуралните аптечки, със сигурност двата продукта не биха били излишни. Може да погледнете цените на гела с арника и мехлема с невен


А вие използвали ли сте продукти на Weleda? Кои са любимите ви продукти на марката?


Follow me:
            


* Продуктите са предоставен от PR, но публикацията не е спонсорирана.
 Мнението ми е изцяло обективно и базирано на личните ми впечатление.

2 коментара:

  1. Все още не съм използвала продукти на тази марка, но след прочетеното, бих опитала :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хубаво е, че имат най-различни серии - лечебни или чисто козметични. :)

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •