петък, 19 август 2016 г.

Real Techniques | Sculpting brush

Здравейте. След кратко отсъствие се завръщам за да ви споделя впечатленията за една от сравнително новите четки на Real Techniques - Sculpting brush. Вярвам, че е почти невъзможно да не сте чували нeщо за марката, но тъй като до момента не съм открила подробно ревю на точно тази четка, надявам се моето да бъде достатъчно информативно и полезно за вас.


И ако случайно по каквато и да е причина нямате идея кои са Real Techniques ще разкажа буквално с две изречения. Сам и Ник са основателките. Две сестри, за които гримът е професия. Real Techniques са може би най-популярната марка за четки на достъпни цени и с добро качество. Имат две серии - луксозна и стандартна, като при всяка серия, четките са разделени според предназначение (за лице, за очи, финиш четки и т.н.) e се различават цветово. Четките в цикламено са тези, които съответно се използват за довършване на грима или полагане на основа (фон дьо тен, кремообразни продукти), за каквото взех и скулптуриращата четка, която на практика обаче е мултифункционална. Лилавите са за очи и т.н. Луксозната им серия пък е в сребристо, златисто и бронзово.


От сравнително скоро забелязах, че голяма част от четките (и от стандартната и от луксозната серия) се предлагат и в • enzo.bg • откъдето взех и моята. Доколкото ми е известно, Real Techniques пуснаха тази четка в началото на миналата година. Защо се спрях на нея? Защото наистина е мултифункционална и може да се използва за нанасяне на фон дьо тен, за скулптуриране очевидно а вероятно и за доста други неща (руж, хайлайтър, пудра). Избрах нея пред така популярната четка "Expert face brush" защото е по-голяма, по-гъста, скосената и форма е по-удобна за всяка цел (както фон дьо тен така и скулптуриране), а и не на последно място - самата KathleenLights сподели в свое видео, че тази четка и е в пъти по-удобна и нанася много по-добре продуктите, отколкото Еxpert-ната и приятелка. За това няма как да гарантирам, но все пак се доверих на мнението и.


Външен вид: Четката пристига в пластмасова опаковка, като вътре е четката, която не е закрепена допълнително и малко се "разхожда" из опаковката, но това не е проблем. Предимството на четките е, че краят/основата им не е заострена както при повечето, а е напълно равна и в случая леко конусовиден, което е много удобно и не трябва да се чудя как и къде да я позиционирам. Косъмчетата на четката изглеждат като дуофибърни, но доколкото мога да преценя са просто боядисани в края. Цялостния дизайн е много семпъл и луксозно изглеждащ като цяло. Единственото, което не ми допадна е силния пластмасов мирис, който имаше преди да я измия/изпера за първи път. Ако сте отваряли китайски стоки (каквито и да е), вероятно може да асоциирате специфичната миризма. Не зная дали това е типично за четките на RT, мога само да предположа, че е. Надписът върху самата метална част обаче не е много устойчив и смятам, че при продължителна употреба има вероятност да се изтрие, но това са само догадки.


Форма: Както виждате, четката е скосена, но запазва облата си форма. Наистина е удобна за контуриране/бронзиране заради скосения ъгъл, който пасва идеално под скулите или челюста. Удобна е обаче и за нанасяне на фон дьо тен навсякъде по лицето, тъй като формата се напасва добре по контурите на лицето (нос, под очите и т.н). Мисля, че може би ми се иска да беше една идея по-малка и прецизна, но така са преценили - така са я направили. Като цяло повечето четки на RT според доста хора са може би по-големи, отколкото е необходимо, особено четките им за очи. 


За четката: На горната снимка виждате как изглежда от всички страни. Косъмчетата са много и са гъсто разположени, което придава тази пухкавост на формата. Власинките, от които e съставена са 100% изкуствени/синтетични, но са много меки и нежни на допир. Абсорбират известно количество от фон дьо тена, но не прекалено. Тъй като косъмчетата са гъсто разположени, това придава плътност на формата и бих казала, че след като нанеса фон дьо тена си с нея, придава средна до пълна покривност. Добре разнася продукта, но това изисква малко повече време при мен, тъй като когато кожата ми е екстремно суха, с каквото и да нанасям фон дьо тен все подчертава най-сухите участъци. Именно защото косъмчетата са много гъсто разположени, четката няма голяма "гъвкавост" на формата и макар по никакъв начин да не дразни или боде върху кожата, аз все още не съм привикнала напълно да нанасям фон дьо тен с нея. Измива се горе-долу лесно, макар че ако съм използвала по-дълготраен фон дьо тен и не съм я измила веднага остава известно оцветяване по косъмчетата, но това се случва с почти всички четки, доколкото аз знам. Зависи и от начина на почистване, аз използвам най-обикновен шампоан. Съхне доста бързо и не е паднал и един косъм до момента. Не съм я използвала с кремообразни контуриращи продукти все още, но съм пробвала с пресована контурираща пудра и ефекта ми допада.


Като цяло четката наистина много ми харесва и макар да ми е нужна известна практика с нея, не съжалявам, че я купих. Тук вероятно изниква един много важен въпрос, който бихте ми задали - оригинална ли е четката? За съжаление обаче, няма как да ви дам напълно сигурен отговор, тъй като нямам особен опит с четките на RT. По това, което съм виждала и сравнявала, четката изглежда идентично с оригинала. Виждала съм я на други места, на които се предлага и не откривам разлики, но все пак не съм ги сравнявала подробно. Лично аз смятам, че четката е оригинална. Без значение от марката обаче, когато инвестирам в четки държа да са мултифункционални и с добро качество. Останалото за мен са подробности.


А вие имате ли четки на Real Techniques? Какво е мнеието ви за тях/кои са любимите ви? Имате ли тази четка и/или бихте ли я взели?

Други ревюта на Real Techniques

Follow me:
            

9 коментара:

  1. Много харесвам Real Techniques. Имам и точно тази, така и не повярвах, че косъмчетата са изкуствени. Много е удобна и ми е много мултифункционална. Надписът поне при мен не се е изтрил.
    Поздрави, Тони!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че можем да обменим впечатленията си за четката. :) При теб имаше ли тази първоначална пластмасова миризма? :D Използваш ли я и за фон дьо тен? :)

      Изтриване
    2. Колкото до миризмата, да, но не е болка за умиране, както и ти сама си описала, след първото пране тя изчезва. Използвала съм я за оконтуряване, пудра, бронзър, дори веднъж нямах друга за руж под ръка и тази се справи чудесно. За фон дьо тен не съм, рядко нанасям такъв продукт с четка, все с пръсти, честно да си кажа - от икономия :D , тъй като установих, че половината фон дьо тен остава върху четката.

      Изтриване
    3. И аз нанасям с пръсти обикновено, но установих, че има фон дьо тени, които наистина не изглеждат добре нанесени с пръсти (например Nearly Naked на Revlon) :) А пък и кога иначе ще изхабил цяла бутилка от продукта :D така свършва преди да се е оксидирал :D

      Изтриване
    4. Така е, така е, но аз от поне 2 години вече ползвам само фон дьо тена на Essence, който е под формата на мус. Nearly Naked не съм го ползвала, но пък с четка нанасях Revlon Colorstay, който няма дозатор и тогава е по-удобно, да. И ти си права :)

      Изтриване
  2. Четката прилича на фалшификат

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В първия момент и аз се усъмних, но след като я сравних с множество други четки в най-различни блогове ми се стори идентична.

      Изтриване
  3. Страшно харесвам тази форма за четките! Знам, че повечето от тях са предназначени за използване в комбинация с тъмния цвят за контур, но аз ползвам моята само за хайлайтъра по върха на скулите. :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина четката е хубава. Аз я взех с основната цел да я използвам за фон дьо тен и определено върши работа, но не дава и най-естествения финиш, особено ако фон дьо тенът е с повече покривност. За хайлайтър не съм я използвала, но за контуриране с прахообразни продукти - да и също върши отлична работа. Хубавото на подобен тип четки е, че са мултифункционални, което реално е и основното ми изискване, когато инвестирам в четка. :)

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •