вторник, 9 август 2016 г.

Batiste | Dry shampoo - Tropical (coconut & exotic)

Здравейте. Днес ще ви споделя впечатленията си от сухия шампоан на Batiste с тропическия/кокосов аромат, с който нямах търпение да се сдобия дълго време - Batiste - Tropical (coconut & exotic). Дали този екзотичен аромат успява да ме пренесе на брега и измести от сърцето ми любимият ми син вариант на шампона, може да научите по-надолу.


Признавам, че шампоаните на Batiste са най-любимите ми сухи шампоани по няколко причини - първо, че са бюджетни, което не е маловажно; вършат работата си отлично и са икономични; имат голям избор от аромати, а не се ограничават до един единствен; имат хващащи окото опаковки. Batiste Tropical за съжаление не се предлага по дрогериите у нас, но пък може да го откриете онлайн, например в • enzo.bg • откъдето взех и моя.


Опаковка: Енергизираща, дори само като я гледате - ярко жълто и зелено, които веднага асоциирам с лято и море. Иначе опаковката е стандартна и се предлага в разфасовка от 200мл. и от 50мл. Повечето от шампоаните се предлагат и в двата варианта, което е идеално, ако ви трябва по-малък размер за път или носене в чанта. 


Аромат: По описание, следва да е тропически и кокосов. Моето мнение е, че определено има някаква тропическа и екзотична нотка, но не бих го определила точно като кокос. Сладникав и наситен, приятен аромат, който се задържа върху косата за известно време, както е и със синия шампоан на марката, който съм пробвала. И все пак моите предпочитания клонят към другия аромат, макар да намирам за много приятен и този.


Състав: Butane, Isobutane, Rice Starch, Propane, Alcohol Denat., Fragrance, Limonene, Linalool, Geraniol, Benzly Benzoate, Distearyldimonium chloride


Действие и приложение: Както ви е известно, сушите шампоани се нанасят на суха коса в нейните корени, от известно разстояние. След това втривате в корените на косата докато следите от шампоана изчезнат и премахнат омазняването/попият себума. Ефекта се задържа около ден. Бих казала, че не се различава по нищо от останалите шампоани, освен по аромата. Действието е същото и трайността на резултата също.


А кой е вашият любим сух шампоан? Ползвали ли сте продуктите на Batiste и имате ли фаворит?


Follow me:
            

2 коментара:

  1. Много ми харесват шампоаните на Батисте и съм пробвала розовия и синия. Ще си взема и тозии <3

    ОтговорИзтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •