събота, 23 юли 2016 г.

Wet n Wild | Color Icon Eyeshadows - E335 Silent Treatment

Здравейте. Макар и с малко закъснение, най-после реших да наваксам с ревютата на продуктите на Wet n Wild, които ви показах преди време. Тема на днешното ревю ще е едно трио сенки, които попринцип не са нови в асортимента на бранда, но от сравнително скоро могат да се намерят и у нас. Това е именно Silent Treatment, което е и любимото ми трио сенки от серията, що се отнася до цветовете в него.


Опаковка: Попринцип пристига в стандартната за трио сенките им черна, пластмасова опаковка. Моите обаче бяха в тестерен вариант, тъй като в момента не беше налична оригиналната опаковка. След малък DIY от мен и една празна палитра от стари сенки които имах просто ги прехвърлих в самостоятелна палитра. Грамажът е 3.5 гр.


Цветове: Мини палитрата съдържа три цвята, които са много различни един от друг. Първия (browbone) следва да се нанася под веждата или във вътрешния ъгъл на окото и да се използва като хайлайт цвят. Той е много бледо прасковен и перлен, а нанесен по-скоро няма цвят, а придава лек блясък. Вторият (crease) представлява много тъмно кафяво с по-едри частици. Макар да изглежда много брокатен, нанесен стои по-скоро като матово черно, по-прашлив е и по-слабо пигментиран от останалите. Добър е за опушване, където и да го нанесете. Третият и последен цвят е любимият ми (eyelid) и представлява доста интересна смесица между сиво и бежаво (taupe), перлен е и нанесен цветът е по-скоро в студената гама. Може да се нанесе като основен цвят върху целия клепач.


Формула: Двата перлени цвята са много добре пигментирани и макар сенките да са прахообразни, не се разпрашват и са с по-маслена консистенция. Единствено тъмният цвят е по-сух и прашлив и не е чак толкова пигментиран, но пък това позволява постепенно опушване. На снимката отдолу може да видите суочове на цветовете и оригиналната тестерна опаковка.


Състав: Talc, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Dimethicone, Ethylhexyl Palmitate, Trimethylsiloxysilicate, Magnesium Stearate, Nylon 12, Synthetic Fluorphlogopite, Calcium Sodium Borosilicate, Boron Nitride, Methylparaben, Propylparaben, Calcium Aluminum Borosilicate, Silica, Polyethylene, Silica Dimethyl Silylate, Dimethicone/Methicone Copolymer, Tin Oxide, May Contain (+/-):, Mica, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Yellow 5 Lake (CI 19140), Black 2 (CI 77266), Aluminum Powder (CI 77000), Carmine (CI 75470), Manganese Violet (CI 77742), Chromium Hydroxide Green (CI 77289), Blue 1 Lake (CI 42090), Ultramarines (CI 77007), Ferric Ferrocyanide (CI 77510), Red 40 Lake (CI 16035)


Ако сте по-запознати със сенките на бранда вероятно ще си кажете, че третият (сиво-кафяв) цвят е много сходен с единичната им сянка в цвят Nutty. Първоначално аз също си помислих така, но това не се оказа вярно. На снимката отдолу съм направила сравнение между двете. Макар една до друга сенките да изглеждат почти идентични, когато се нанесат/суочнат се вижда ясно, че Nutty е по-маслена и доста по-кафява, докато третата сянка от триото е с по-сатенен финиш и по-тъмна и сивееща. Лично аз харесвам и двата цвята, които са сходни, но очевидно едната е в по-топлата, а другата в по-студената гама. Пигментацията и на двете сенки е чудесна дори без база.


В заключение ще кажа, че определено препоръчвам тази палитра. Харесвам и останалите им трио сенки, но тази цветова комбинация определено си заслужава според мен, пък дори и заради третият цвят. 
_____________________________________________________________________________________________

Реших да вметна и малко информация относно очакваните нови продукти на Wet n Wild и кога и дали ще бъдат внесени и у нас, тъй като съм получавала запитвания за някои техни неща.

Двойната контурираща пудра (вижте тук) би трябвало да е налична у нас от юни месец.
Белите четки (вижте тук) би следвало да са налични до края на годината.
Гел лака (вижте тук) трябва също да е наличен от месец юни.
С всякакви запитвания относно наличност на продукти може да се свържете направо с представителите на Wet n Wild за България

А вие ползвали ли сте сенките на Wet n Wild и кои са любимите ви техни продукти?


Follow me:
            


* Продуктът е предоставен от PR, но публикацията не е спонсорирана.
 Мнението ми е изцяло обективно и базирано на личните ми впечатление.

2 коментара:

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •