вторник, 5 юли 2016 г.

Weleda | Arnica Massage Oil

Здравейте. Днес ще ви споделя мнението си за още един продукт на Weleda, който спада към категорията на лечебните масла. Какво представлява, за какво се използва и всички останали подробности може да прочетете по-надолу.


Опаковка: Пристига в картонена кутийка, в която е поместено малко стъклено шишенце с маслото. Моята разфасовка е от 50 мл. Предлага се обаче в травъл вариант от 10мл., както и в разфасовки от по 50мл,100мл и дори 200мл. Цялостният дизайн на опаковката по мое мнение е семпъл, но пък доста свеж.




По описание на производителите: Възстановява кожата с антиоксидантните си съставки, като слънчогледово масло и зехтин. Облекчава мускулните болки и напрежение благодарение на извлека от арника монтана. 100% естествен релаксиращ аромат на розмарин и лавандула, които спомагат за цялостната релаксация. Маслото е интензивно затоплящо и е препоръчвано от масажисти по цял свят, заради лечебните свойства на арниката. 

За какво се използва арниката: Арника монтана се използва при травматизъм и кръвотечение от всякакво естество, при различни удари, падане, рани пред и следоперативно лечение, последици от раждане при новородени – хематом /кефалхематом/ синини и кръвоизливи под кожата и всякакъв друг вид травми. При външно приложение арниката оказва противовъзпалително и противомикробно действие. Имайте предвид обаче, че билката е токсична в големи количества, затова не прекалявайте с използването и под каквато и да е форма.

За какво се използва маслото: Маслото е подходящо за релаксация на мускулни и ставни травми. Хидратира кожата в дълбочина като едновременно облекчава болката и успокоява двигателната система. Препоръчва се за активно спортуващи хора и за хора, страдащи от схващания и болки в ставите, врата, гърба и др. подходящо за нанасяне преди и след физическо натоварване с цел да се предотврати мускулна треска и травми. При силна болка, след масаж с маслото, можете да поставите гореща кърпа върху проблемната зона за по-добро проникване на маслото в кожата. При кръвоизливи, масаж с маслото помага за по-бързото им разнасяне. За по-лесно нанасяне, помогнете си с влажна кърпа, така текстурата се разнася равномерно и не оставя следи. Масажното масло с арника е прекрасен релаксиращ мускулите продукт. Екстрактът от арника възстановява уморените, болезнени мускули преди или след физическо натоварване. Препоръчва се и за релаксиране на двигателната система. Подходящо за масаж при схващане на врата и гърба. 


Аромат: Не бих могла да определя точно какъв е, но със сигурност е билков. Според производителите е на лавандула и розмарин. Имайте предвид обаче, че е доста силен и се задържа дълго, след като попие. Попринцип не харесвам особено билковите аромати, но честно казано привикнах и към този. Все пак съм длъжна да спомена в случай, че не обичате силно ароматизирани продукти.

Формула: Разбира се, маслото е с доста течна консистенция, но това е разбираемо. Малко по-мазно е и изисква повече време за да попие, но това е и целта на масажните масла. След кратко време и втриване в кожата попива и остава съвсем лек мазен филм. Аз слагам малко количество върху участъка, който имам нужда да загрея или първо го затоплям между дланите си и масажирам до пълното му попиване в кожата. Има леко затоплящо действие. При редовна употреба се усеща ефекта от него, но трябва постоянство. Все пак това е лечебно масло и като всеки друг лек против нещо, трябва да се използва редовно, за да се види пълният му ефект. 

Състав: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Fragrance (Parfum)*, Arnica Montana Flower Extract, Betula Alba (Birch) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Coumarin*. * from natural essential oils


В заключение ще обобщя, че наистина препоръчвам маслото на тези от вас, които често имат травми или някакъв вид схващания. Съставът на продукта е такъв, че бихте видели само позитивни резултати при редовната му употреба. Хубаво е във всяка лична аптечка да присъства подобно масажно масло, защото никога не се знае кога ще ни влезе в употреба, както се случи с мен преди около месец, след като преживях малък инцидент в следствие на който се сдобих с доста болезнени синини. Маслото може да намерите • тук • където се предлагат и всички разфасовки.


Follow me:
            


* Продуктът е предоставен от PR, но публикацията не е спонсорирана.
 Мнението ми е изцяло обективно и базирано на личните ми впечатление.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •