понеделник, 18 юли 2016 г.

L'Oréal | Gel Eyeliner - 01 Pure Black

Здравейте. Днешното ревю ще е посветено на може би една от най-харесваните гел очни линии в света. Това разбира се е така популярната линия на L'oreal Gel Eyeliner в цвят Pure Black. Какво е мнението ми за нея, както и доста обстойна "фотосесия" на продукта може да видите по-надолу.


Вече съм споменавала какво е мнението ми за черните очни линии, които разбира се харесвам, но намирам за твърде контрастни за моя цвят кожа. И все пак съм на мнение, че черната очна линия е класика и всяка от нас трябва да я притежава (дали гел очна линия, тип писалка, молив и т.н. зависи от вашите лични предпочитания). Аз лично предпочитам този тип линии най-много, защото макар и трудоемки за нанасяне, дават по-голяма свобода - може да нанасяте с каквато четка искате, в каквато форма предпочитате. Това е и моята лична причина да избера да пробвам именно този продукт на марката. Дълго се колебаех дали да си я взема или не, но при последната си поръчка от • enzo.bg • все пак реших да я включа и да и дам шанс/тест.


Опаковка: Още веднага прави впечатление луксозно изглеждащата опаковка на очната линия. Тя е поместена в стандартна картонена опаковка, като вътре разбира се е бурканчето с продукта и бонус четка за нанасяне, която аз никога не използвам, защото съм свикнала да нанасям със скосена четка и ми е значително по-лесно. Четчицата е с достатъчно дълга дръжа и е удобна за захващане, но аз не я намирам за достатъчно тънка като форма. Много хора обаче я използват и я намират за практична. Косъмчетата са изкуствени и гъвкави, каквито трябва и да са за подобен продукт. Самата очна линия е поместена в много симпатично стъклено бурканче, което се затваря със златиста, пластмасова капачка. Линията не е запечатана с някакъв вид фолио или хартия, но самата кутийка е запечатана надеждно. Грамажът е 2.8 гр., което предвид икономичността на подобен тип продукти би ви стигнало за много дълго време.



По описание от производителите: "Очната линия е с гелообразна текстура, която се нанася изключително лесно и няма опасност да се разтече. Нежно се плъзга по клепача и оставя своята дълготрайна следа. Луксозният гел е наситен с пигменти, които придават наситено черен и плътен цвят в продължение на 24 часа. Прецизното и лесно нанасяне на очната линия е сигурно благодарение на специалната четка, вдъхновена от професионалисти. Тя нанася гела с невероятна точност, за да бъдат очите идеално оформени. Премахването на очната линия става с лекота."


Цвят: Цветът разбира се е черен и не е нито с гланцов, нито с твърде матов финиш, но по-скоро клони към матов. Макар да казват, че това е линията с най-плътния черен цвят, смятам, че не е "най-черното черно" и дори на моята кожа не контрастира твърде много. Цветът не е изцяло плътен с първото нанасяне, но позволява наплъстяване. Ако се наслои повече цветът е плътно черен, ако сложите един много тънък пласт е по-скоро нещо между  тъмно сиво и черно, което мен ме устройва, защото така или иначе не държа да е много черна.

Формула: Това е нещото, което хем ми харесва, хем не ми допада съвсем и сега ще ви обясня защо. Консистенцията на тази очна линия е много кремообразна и мека и това е и причината според мен цветът да не е изцяло плътен и да има нужда от наслагване на някои места. Това зависи и от начина по който нанасяне и колко загребвате от продукта. Понеже е по-кремообразна засъхва и една идея по-бавно, но след това не съм забелязала да се размазва или рони дори и да нямам никаква база. Очната линия е трайна, но не бих казала водоустойчива или поне не изцяло, тъй като успявам да премахна по-голямата част от нея и с мицеларна вода. В сравнение с гел линията на Maybelline, тази е по-подходяща за ежедневно ползване, тъй като наистина не е чак толкова драматично наситена или екстремно водоустойчива. Формулата и позволява лесно нанасяне, тъй като се плъзга по клепача с лекота заради маслената и консистенция. Възможно е с времето да стане по-суха, но не бих могла да го гарантирам, но според мен формулата ще предотврати преждеверемнното засъхване на продукта.


На снимката отдолу може да видите какъв е състава и да добиете представа за плътността на цвета, нанасен по различен начин с четката в комплекта. На суоча в средата виждате как изглежда след наплъстяване.


И няма как да не покажа и как изглежда нанесена на очите, като имайте предвид, че не съм се старала особено да бъда прецизна, а исках по-скоро да видите до каква степен е плътна като цвят без да напластявам много.


В заключение мога да кажа, че определено и на мен ми хареса тази очна линия, но го нямаше "wow" ефекта до такава степен при мен. Ако ви трябва лесна за нанасяне и трайна очна линия, подходяща за ежедневието, то със сигурност ви я препоръчвам. Харесва ми това, че наситеността варира според начина и количеството, които се нанасят и може да бъде както по-лека, така и по-драматично изглеждаща. Четката също не е лоша, ако сте свикнали с подобна форма. И последно няма как да не похваля бранда за опаковката, защото наистина изглежда и се усеща доста луксозна.

А коя е вашата любима очна линия и защо?


Follow me:
            

4 коментара:

  1. Тъй като аз съм полюсното ти "аз" в този аспект и мога да изляза без всичко останало (като грим), но не и без очна линия, ползвала съм какви ли не. И под формата на писалка (не ги харесвам, защото не мога да намеря черно-черно), и с твърда четка, и с мека четка, но точно такава не съм ползвала и от много време се колебая дали ще мога да се справя с "начинанието". Но точно тази не ми се вижда достатъчно тъмна. Благодаря ти за мнението.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами виж, то е до практика. На мен лично този тип линии са ми най-лесни, защото имам повече контрол. Колкото до тази - черна е, но просто не е "най-черното черно". Мен ме устройва това. Не пречи да пробваш, пък може и да се окаже, че този начин на нанасяне ти харесвай най-много и на теб. :) Радвам се, че съм била полезна.

      Изтриване
  2. Любимата ми очна линия само нея ползвам и цял ден ми издържа и не ми се размазва. Четката на мен мн ми е удобна. Хубаво ревю и снимки, благодаря ти.

    ОтговорИзтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •