петък, 8 юли 2016 г.

На път с La Roche-Posay

Здравейте. Преди известно време ви споделих за най-новата кампания на La Roche-Posay, при която можете да получите безплатен комплект мостри, според типа на вашата кожа. А ако закупите пълноразмерен продукт получавате комплект от 3 травъл продукта. Е, дадох си известно време да пробвам голяма част от мострите и дойде време да ви споделя мнението си.


Във Facebook ви споделих кои са аптеките, от които може да вземете вашият мострен комплект. На гърба на всеки комплект има картонен талон, на който попълвате данните си и в случай, че решите да закупите някой от мострените продукти в пълноразмерен вариант предавате талончето и получавате подарък комплекта от три продукти, който ще видите по-подробно малко по-надолу. И трите продукта са в размер, подходящ за пътуване и със сигурност биха били доста удобни за целта и не само, разбира се. Започвам с комплектите за всеки тип кожа.

Комплект за дехидратирана кожа


Лично аз се припознавам основно в този тип кожа, макар разбира се кожата ми да е много чувствителна, а понякога и зачервяваща се. Хубавото на комплектите е, че в общи линии са универсални и дори да нямаше силно дехидратирана кожа, пак биха ви свършили работа. Това е и комплекта, който съдържа най-много неща и ето кои са те:

Видими белези на повърхността на дехидратираната кожа
• фини линии на дехидратация и леки  бръчки
• загуба на блясък и уморен вид
• усещане за опъване и дискомфорт

Комплектът включва


La Roche-Posay Anthelios 50+ (слънцезащитен крем) - ревю тук.

La Roche-Posay Hydreane Riche - Гладката текстура на крема обвива кожата и я оставя с усещане за незабавно успокоение, мекота и еластичност. Отлична основа за грим.
Моето мнение: Определено по-богата консистенция на крема и я усещам по-силно хидратираща, но разбира се моята кожа на моменти е екстремно суха. Има лек аромат.

La Roche-Posay Hydreane BB cream - оцветен бб крем - ВВ минералните пигменти попиват в кожата за незабавно изравнен, равномерен и свеж тен на лицето. Неговата гладка и немазна текстура прави кожата мека и еластична. Против сивкав тен на лицето.(*с минимално съдържание на никел) 

La Roche-Posay Hydreane Legere -  по-богата консистенция - Основна хидратираща грижа, която ден след ден насища чувствителната кожа с термална вода La Roche-Posay за хидратиран, успокоен и омекотен завършек. Гладката текстура на крема обвива кожата и я оставя с усещане за незабавно успокоение, мекота и еластичност. 
Моето мнение: Има лека и водниста текстура, която моментално попива в кожата. Има лек аромат.. Смятам, че ако кожата ви е дехидратирана, но не е екстремно суха би ви помогнал. Моята кожа обаче се нуждае от нещо още по-силно хидратиращо.

La Roche-Posay Hydrean Intense Legere - интензивно хидратираща формула - Технология на междуклетъчните връзки: Фрагментираната хиалуронова киселина осигурява епидермална кохезия, насищане с вода и задържането и в кожата за ултра дълготрайна хидратация. Адаптиран за чувствителна кожа. 
Моето мнение: Отново текстурата е воднисто-гелообразна, попива моментално. Това е леката, но интензивно-хидратираща формула. Може би бих изпробвала и по-богатата от същата серия. Има сравнително силен аромат.

Комплект за нетолерантна кожа


Това, което много ми харесва при тази серия е, че продуктите са неароматизирани, не съдържат никакви оцветители, парабени или алкохол. Това са продукти за екстремно чувствителна или алергична кожа. 

Нетолерантна кожа предразположена към алергии
Този тип кожа се характеризира с нарушена кожна бариера, която я прави податлива на действието на агресивните фактори от околната среда. Кожата реагира по-бурно и е склонна към развитие на алергии. Ето кои са симптомите и реагциите на нетолерантната кожа:
• замервяване, усещане за опъване, обрив, сухота, излющване, усещане за изгаряне и дискомфорт

Комплектът включва


La Roche-Posay Anthelios 50+ (слънцезащитен крем) - ревю тук.

La Roche-Posay Toleriane Ultra - Формула с интензивно успокояващо действие, благодарение на Невросенсин - активна съставка, която се намесва в механизмите на кожно раздразнение. Тестван върху алергична кожа. БЕЗ консерванти / парабени / аромат / алкохол / оцветители / ланолин.
Моето мнение: Има лека, но кремообразна формула. Попива бързо и оставя съмсем лек лепкав филм, който изчезва почти веднага. Има лек аромат, дължащ се на съставките вътре, но не е парфюмиран. 

La Roche-Posay Toleriane Ultra Fluide - Незабавно хидратира и успокоява дискомфорта и раздразненията при комбинирана към мазна нетолерантна кожа. Чистотата е гарантирана при всяко нанасяне, благодарение на ново поколение херметична опаковка. Без консерванти, без парабени, без парфюм, без алкохол, без оцветители, без ланолин. 
Моето мнение: Както подказва и името, това е лек, хидратиращ флуид. За моят тип кожа не е достатъчно подхранващ, но той е подходящ за по-мазна или комбинирана кожа.

La Roche-Posay Toleriane Teint  - Предлага се в цели 6 цвята. Коригира всички несъвършенства и изравнява цвета, благодарение на високата си покривност. Обогатен с нов патентован текстуриращ агент за ултрапластична формула, която се адаптира и лесно се плъзга по повърхонстта на нетолерантната кожа. Резултат: естествен вид на грима, без натрупвания и с дълготраен комфорт. Некомедоногенен. UV защита SPF 25.

Комплект за кожа със зачервявания


Моята кожа е бяла и чувствителна и често се зачервява, дори при промяна на температурите навън. Затова може да се каже, че донякъде спадам и към тази група.

Зачервяването е видим белег на чувствителната кожа. 
Зачервяването може да бъде от различен тип и с различна интензивност и честота на поява:
• изчервяване, телеангиектазии, еритем, розацея

Комплектът включва


La Roche-Posay Anthelios 50+ (слънцезащитен крем) - ревю тук.

La Roche-Posay Rosaliac CC creme - Осигурява незабавно Прикриване и дерматологично Коригиране на зачервяванията на всеки тип чувствителна кожа. Цялостно Коригиране на всички типове зачервявания, независимо от техния произход, честота и интензивност. Универсален нюанс, който стои естествено на светла към средно тъмна кожа (фототип от 1 до 3) и коригира всички типове зачервявания. Лесно и бързо се нанася на кожата, разпределя се равномерно. Съдържа растителния екстракт Амбофенол, който помага за неутрализиране на зачервяванията. SPF 30. 
Моето мнение: Придава естествен вид на кожата. Цветът ми е малко тъмен, но до голяма степен се слива с кожата след попиване. Има аромат, който е приятен, но сравнително силен. Покривността е средна по мое мнение.

La Roche-Posay Rosaliac Ar Intense - Помага за намаляване на зачервяванията и предпазва от повторната им поява. Ефикасност против връщане на проблема. Интензивен концентрат, който комбинира 3 активни съставки за намаляване на зачервяванията от източника и предпазване от повторната им поява. Aмбофенол: растителен екстракт, богат на полифеноли, с мощно действие за редуциране на кръвоносните съдове. Невросенсин - активна съставка с успокояващо действие. За чувствителна, крехка кожа, предразположена към купероза и интензивно зачервяване.

В началото на публикацията ви обясних как може да вземете и безплатния комплект от три продукта в размер, подходящ за пътуване. Затова сега ще ви покажа и какво точно включва този комплект.
Подарък
при покупка на някой от показаните по-горе продукти в пълноразмерен вариант



На гърба на комплекта е описано подробно как да се използва всеки продукти.

Rosaliac (за кожа със зачервявания) - Почиства, дегримира и успокоява лицето и околочния контур. Ултра освежаващ мицеларен гел. След употребата му, кожата е чиста и с усещане за комфорт. 

Почистваща мицеларна пяна (за чувствителна и дехидратирана кожа) - Почиства, омекотява и съхранява физиологичния баланс. Физиологично pH. Добра почистваща ефективност и съставки, подбрани за оптимална поносимост. Без сапун. Без оцветители. Без алкохол. Без парабени. Макар да изглежда като течност, веднага след като натиснете помпичката виждате, че продукта се превръща в почистваща пяна. Освежава кожата и има приятен, но сравнително силен аромат. 

Toleriane (за нетолерантна кожа) - Почиства и дегримира лицето и околоочния контур, без риск от раздразнения. С или без изплакване. За суха, нетолерантна и чувствителна кожа. Мляко с флуидна текстура, богато на хидратиращ глицерин. Стриктна формулировка за намаляване на риска от поява на непоносимост.


А моята мини колекция от продукти на бранда в Travel & Sample Size расте бързо. Скоро може да очаквате ревю и на мицеларната вода.


Кампанията е валидна до изчерпване на количествата, а аптеките, които участват в цяла България може да проверите тук. Смятам, че кампанията си заслужава поне заради мострените комплекти, сред които може би ще намерите правилният за вас продукт.

А вие имате ли някой от показаните продукти? Имате ли любим продукт на La Roche-Posay?


Follow me:
            


* Продуктът е предоставен от PR, но публикацията не е спонсорирана.
 Мнението ми е изцяло обективно и базирано на личните ми впечатление.

2 коментара:

  1. Здравей. С какъв подтон е бб крема ☺

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честно казано вече нямам спомен, но е за по-мургава кожа. Предполагам е по-скоро жълтеникъв подтон.

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •