събота, 16 юли 2016 г.

La Roche-Posay | Micellar Water

Здравейте. Наскоро обещах да направя ревю на мицеларната вода на La Roche-Posay и ето го и него. Водата е предназначена за чувствителна кожа, както и всички продукти на бранда. 


Може да се каже, че съм заклета фенка на мицеларните води и откакто се появиха на пазара съм пристрастена към тях. Не мога да си представя отново да свалям грима си само с тоалетно мляко. Пробвала съм мицеларните води на Bioderma, Garnier, Mixa и беше крайно време да пробвам и тази на La Roche-Posay. Тя се предлага в няколко разфасовки, както повечето подобни продукти. Всички предлагани може да погледнете в • enzo.bg • откъдето е и моята.


По описание на производителите: За почистване и остраняване на грима от кожата Почиства, успокоява и съхранява баланса. Физиологично рН. Висока почистваща ефективност и почистващи агенти, подбрани заради оптималната им поносимост. Без сапун. Без оцветители. Без алкохол. Без парабени. Използвайте с помощта на памучен тампон на лицето, очите и устните. Не се нуждае от изплакване.

Опаковка: Стандартно пластмасово шишенце, което се затваря плътно чрез щракване. Опаковката се усеща твърда (като тази на Bioderma) и не се поддава на натиск (както е тази на Garnier например). 

Аромат: Водата е ароматизирана. Не бих могла да опиша точно аромата, но той е специфичен за повечето продукти на La-Roche Posay. Не е много натрапчив, но все пак се усеща за кратко и след почистване. 

Състав: AQUA / WATER HEXYLENE GLYCOL POLOXAMER 184 GLYCERIN DISODIUM COCOAMPHODIACETATE DISODIUM EDTA CITRIC ACID DIHYDROCHOLETH-30 SODIUM CHLORIDE SODIUM DIGLYCOLATE SODIUM GLYCOLATE POLYAMINOPROPYL BIGUANIDE PARFUM / FRAGRANCE


Водата почиства добре както очен грим така и фон дьо тен. Аз лично не почиствам спиралата си с мицеларна вода, затова не зная дали може да почисти такъв продукт. С фон дьо тен и сенки/молив се справя много добре, като с водоустйчивите има нужда от повече задържане или разтъркване, но това попринцип важи за всички мицеларни води, които съм пробвала. Не ми люти на очите по никакъв начин и не забелязвам да ми оставя лепкав филм. Не изплаквам след почистване с нея.

На снимката отдолу може да видите експеримента, който направих с различни по вид продукти. Отляво - надясно: Прахообразни сенки на Essence, Healthy Mix Serum на Bourjois, водоустойчив молив на Impala, матово червило на Golden Rose, стейн на Wet n wild, Color tattoo на Maybelline.

На втората снимка виждате до каква степен се почистиха продуктите след едно бързо минаване с памучно тампонче, без да задържам водата. На последната снимка най-отдолу може да видите как изглежда след малко повече задържане и минаване още 2-3 пъти с тампончето. Единствено моливът на Impala ме затрудни малко повече при почистване, но за тази цел обикновено използвам двуфазни лосиони.


В заключение ще кажа, че водата много ми хареса. Единствено ми се искаше да не е ароматизирана, но въпреки всичко това не е чак такъв проблем за мен, след като ароматът е приятен. Почиства много добре и наистина е деликатна към кожата, не ми люти на очите и със сигурност я препоръчвам на тези от вас със силно чувствителна кожа.

А коя е вашата любима мицеларна вода?


Follow me:
            

2 коментара:

  1. Чудесно ревю. До този момент съм използвала само тази на Гарние, а в момента ползвам на Евелин и съм в общи линии доволна. На Ла Рош съм ползвала само фдт, така че нямам големи наблюдения над тази марка, но след твоето мнение смятам да се възползвам от кампанията (дали още е активна?), за да я пробвам. Благодаря, наистина мицеларните води са много приятен начин за почистване на грим. Аз лично най-често използвам бебешки мокри кърпи. :D
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за хубавите думи. Мисля, че кампанията още е активна, поне до изчерпване на количествата би трябвало да е. :) И аз до неотдавна не бях пробвала много неща на La Roche, но постепенно се запалих и ми допаднаха много. Относно мицеларните води - наистина просто не мога без тях, за мен са тотален "must have". Радвам се, че съм била полезна.

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •