четвъртък, 16 юни 2016 г.

Revlon | Nearly Naked Foundation - 110 Ivory

Здравейте. За днес съм ви подготива ревю и впечатления от фон дьо тена на Revlon - Nearly Naked, чието рекламно лице е небезизвестната Ема Стоун. Предполагам за вас не е изненада, че цветът, който ще ви покажа е най-светлият предлаган. Ако и вие все още сте в търсене на вашият фон дьо тен, който да ви пасне като "втора кожа", то може би това ще се окаже продуктът за вас.


Ема Стоун е от онези момичета, които са с порцеланово светла кожа, която обаче винаги изглежда идеална и естествена. Тя е също така от тези момичета, чиито подтон е очевидно розов, поради което и повечето нюанси от серията са именно с такъв подтон. У нас се предлага този фон дьо тен, но разбира се по дрогериите не може да се открие най-светлият цвят, който мисля, че дори не се внася. За щастие обаче, може да се открие онлайн. Аз го закупих от • enzo.bg •, където цвят 110 Ivory е един от двата предлагани в сайта и съответно е най-светлият попринцип. 


Опаковка: Стандартна за бранда - стъклена и без помпичка, разбира се. Revlon не са големи фенове на удобството, що се отнася до фон дьо тените им  и рядко присъства така удобната помпичка, която всички искат. За мен честно казано не е особен проблем, защото мога с лекота да контролирам количеството, което изсипвам. Факт, че наличието на помпа щеше да е предимството, но липсата на такава за мен лично не е чак такъв недостатък. Капачето е пластмасово и щраква при завъртане, което един вид заключва опаковката и предотвратява отварянето/разливането. Харесва ми и предпочитам фон дьо тените да са в стъклени опаковки, затова тук от бранда имат плюс. 


Консистенция: Доста течна, което за мен е за предпочитане. Не се подвеждайте от това обаче, финиша далеч не е толкова "dewy". Лесно се нанася и с пръсти, но е възможно да се подчертаят някои по-сухи и грапави участъци по кожата. На мен лично ми харесва как стои нанесен с четка, като съм използвала единствено стандартна плоска четка за фон дьо тен, която повечето хора не харесват. 

Аромат: Няма такъв. Колкото и да намирам понякога за приятни ароматизираните продукти, със сигурност предпочитам неароматизирани такива. 

Цвят: Наистина светъл, с доста изявен жълт подтон. Разбира се, колкото и да е светъл един фон дьо тен, на мен винаги ми е една идея по-тъмен. Хубавото при Nearly Naked обаче е, че благодарение на формулата се слива добре с цвета на кожата, независимо от подтона и.

Покривност и нанасяне: Средна, като може да бъде и лека, в зависимост от нанесеното количество. Позволява известно наплъстяване, но тъй като дава полу-матов, сатенен финиш е възможно при наплъстяване да не стои съвсем незабележимо. Веднага след нанасяне оставя лек озарен филм, който изчезва почти моментално, след като засъхне върху кожата. Както споменах, финиша е по-скоро матов, но в никакъв случай не стои "напудрено". Трайността е доста добра и забелязах, че дори след часове носене не лъсва драстично. Както знаете обаче, кожата ми е изключително суха. За зимата може би този фон дьо тен ще ми е една идея твърде матов. Установих също така, че преди да го нанеса е хубаво кремът/базата която съм нанесла преди това да са много добре попили в кожата, защото в противен случай не се слива достатъчно добре. 

Слънцезащитен фактор: Да, SPF 20, което винаги е предимство.


Състав: Active: Octinoxate (3.5%), Titanium Dioxide (1.9%) Other: Water, Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Glycerin, PEG-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Trimethylsiloxysilicate, Boron Nitride, Phenyl Trimethicone, Disteardimonium Hectorite, Tocopheryl Acetate, Sodium Ascorbyl Phosphate, Niacinamide, Hydrolyzed Oat Flour, Lecithin, Hydrogenated Jojoba Oil, Camellia Sinensis Leaf Extract, Phytosteryl Canola Glycerides, Palmitic Acid, Oleic Acid, Phytosphingosine, Ceramide 6 II, Cholesterol, Linoleic Acid, Ceramide 3, Tocopherol, Ceramide 1, Triolein, Sodium Lauryl Lactylate, C12-15 Alkyl Benzoate, Dimethicone/PEG-10/15 Crosspolymer, Alumina, Silica, Sodium Citrate, Dipropylene Glycol, Laureth-7, Sodium Chloride, Dimethicone Crosspolymer, Methoxy Amodimethicone/Silesquioxane Copolymer, Methicone, Stearic Acid, Xanthan Gum, Carbomer, Triethoxycaprylylsilane, Tetrasodium EDTA, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol. May Contain: Mica, Iron Oxides, Titanium Dioxide, Zinc Oxide.


Тук може да видите и цветът, сравнен с останалите светли фон дьо тени, които имам. Отгоре-надолу: Revlon Nearly Naked, Oriflame The One, Bourjois Healthy Mix Serum, Oriflame smoothie. С най-изявен жълт подтон е фон дьо тенът на Bourjois, а най-тъмен и бързо окисляващ се от тях е Oriflame The One. 

Като цяло смятам, че Nearly Naked е универсален за всеки тип кожа (освен за екстремно суха). За мен също е почти идеален. Цветът е светъл, покривността е средна, финиша е естествен. Като съотношение цена/качество за мен е един чудесен, бюджетен и действително отличен вариант.


Follow me:
            

6 коментара:

  1. Според мен Ревлон правят най-добрите ФДТ от дрогерийния клас. До сега никога не съм попадала на лош техен продукт за лице.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много хора са на твоето мнение. Наистина много обичани фон дьо тени имат. Аз лично не съм голяма фенка на Colorstay, просто защото ми е твърде матиращ, но Nearly Naked наистина мноого ми хареса. :)

      Изтриване
  2. И аз смятам, че са най - добрите като мнението ми е силно повлияно от това, че май само те предлагат добър матираш фдт, който да е подходящ за много светли кожи.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е. За мазна кожа предлагат много варианти. :)

      Изтриване
  3. този ФДТ наистина е много добър, имам същия нюанс + следващия по-тъмен. обаче не бих го купила отново единствено заради опаковката, абсурдно е да няма помпа! аз го купих онлайн и не знаех, че е така, иначе не бих го и купила. не че съжалявам, но не бих повторила. като почне да привършва се почва едно бъркане вътре и обръщане на буркани...никак не ми се струва хигиенично..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е. Много хора се оплакват от липсата на помпички на почти всички Ревлон-ски фон дьо тени. Доста неудобно и нехигиенично е, но въпреки това така или иначе аз почти никога не използвам продуктите до самия край, тъй като започват да оксидират и потъмняват. Дано с този не се случи така. :)

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •