понеделник, 20 юни 2016 г.

La Roche-Posay | ANTHELIOS XL SPF 50+ ( 300 ml )

Здравейте. Лятото е в разгара си. Освен с жълти и оранжеви кодове за топло време, днешното ревю също ще е обагрено в тези топли, летни цветове, които са част от външният вид на един задължителен продукт за мен - слънцезащитният крем. В случая, това е ANTHELIOS XL SPF 50+. Защо се спрях именно на този слънцезащитен крем, както и всички подробности за продукта, може да научите по-надолу.


Какви са вредите от слънцето и ползите от слънцезащитата няма да ви споменавам отново, защото съм сигурна, че и сами ги знаете. Ще кажа само, че и за мен качествената слънцезащита е много важна. Вече съм ви признавала, че бях леко безхаберна относно този тип продукти и общо взето използвах каквото имах под ръка. С всяка година обаче, слънцето става все по-силно и опасно и все пак не си струва да рискуваме здравето си заради тен, който така или иначе не трае вечно, за разлика от нанесените вреди. Вече имам слънцезащитния крем за лице на La Roche-Posay SPF 50 и прецених, че следващата необходима стъпка е да се сдобия и с голямата разфасовка за тяло и лице, която да ми бъде верен приятел по време на морето. Известно време се колебаех, дали да заложа на сигурния SPF 50 или все пак да взема по-ниския фактор 30. Е, изборът ми вече ви е известен. Лосионът взех с последната си поръчка от • enzo.bg •, където има доста голям избор от слънцезащитни продукти на бранда.


Опаковка: Стандартна туба, в случая от цели 300 мл. Предлага се и в разфасовка от 100 мл. Фабрично запечатана с предпазно фолио около капачето. То също така се затваря леко нестабилно, но се надявам все пак да е достатъчно устойчиво.

По описание от производителите: "Чувствителна кожа или кожа с непоносимост към слънцето, по-известна като слънчева алергия. Екстремно слънчево греене. Превенция на индуцирани от слънцето пигментни петна (бременност, фотосенсибилизиране...) Много висока, широкоспектърна, фотостабилна UVA-UVB защита. Оптимална SPF 50+ защита подсилена срещу UVA лъчите (по-стриктна от Европейските препоръки за слънцезащитни продукти) благодарение на патентованата филтърна система Mexoplex®, комбинирана с термална вода La Roche-Posay - успокояваща, хидратираща и антиоксидантна. Хидратираща кадифена текстура. Не оставя бели следи. Не е мазна. Подсилена водоустойчивост. Тестван под дерматологичен контрол. Без парфюм, без парабени. Некомедоногенен. Кожата е защитена от слънчево изгаряне и от кожни реакции и клетъчни увреждания, провокирани от UV лъчите.  МНОГО ВИСОКА ЗАЩИТА ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО. УЛТРА UVA (PPD 34). Без парфюм. Без парабени. Некомедоногенен. Подсилена водоустойчивост."


Аромат: Стандартния такъв за повечето слънцезащитни продукти, които моментално ви пренасят на морския бряг (или поне мен). Не е ароматизиран.

Формула: Средна като гъстота, като е по-скоро откъм течната страна. Разбира се, не е толкова течна като на флуидите. Разнася се без проблем. Хидратира доста добре и ви съветвам да не използвате никакви кремове преди слънцезащитния, защото наистина не е необходимо, а и попринцип е желателно такъв тип продукти да се нанасят на чиста кожа. Цветът е бял, но нанесен е напълно безцветен. Попива доста бързо и не е нужно много да разнасяте продукта, преди да попие. Отначало оставя лек озарен/лъскав филм върху кожата, който след попиването му изчезва почти напълно (но не напълно). Аз харесвам точно такъв тип продукти, тъй като минералните слънцезащитни лосиони оставят доста неприятен на външен вид бял филм. Слънцезащитният фактор е SPF 50+ ( PPD 34), но въпреки това няма опасност да заприличате на Каспър след нанасяне на лосиона. 

Моето мнение за продукта: Тъй като кожата ми е суха, аз държа продуктите, които използвам да са хидратиращи, но не и мазни. Anthelios SPF 50 е точно такъв, което за мен е голям плюс. Дава максимална слънцезащита и е водоустойчив, което също е допълнителна гаранция. Въпреки всичко е желателно да се обновява след плуване например. Разфасовката е огромна и би стигнала за цялото лято. Смятам да използвам лосиона и в градски условия, защото все пак слънцето е еднакво силно навсякъде. Не усещам никакъв дискомфорт, докато използвам продукта и честно казано не откривам нито един минус за момента, освен може би леко нестабилното капаче при затваряне на крема. 


Състав: AQUA / WATER C12-15 ALKYL BENZOATE GLYCERIN OCTOCRYLENE ETHYLHEXYL SALICYLATE STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER DIMETHICONE ALCOHOL DENAT. BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE PENTYLENE GLYCOL POTASSIUM CETYL PHOSPHATE PROPYLENE GLYCOL SYNTHETIC WAX ETHYLHEXYL TRIAZONE CAPRYLYL GLYCOL DIMETHICONOL DISODIUM EDTA DROMETRIZOLE TRISILOXANE GLYCERYL STEARATE HYDROXYPROPYL METHYLCELLULOSE ISOPROPYL LAUROYL SARCOSINATE PALMITIC ACID PEG-100 STEARATE PEG-8 LAURATE PHENOXYETHANOL SODIUM POLYACRYLATE STEARIC ACID TEREPHTHALYLIDENE DICAMPHOR SULFONIC ACID TOCOPHEROL TRIETHANOLAMINE


На снимката може да видите как изглеждат един до друг Anthelios XL SPF 50, който е предназначен за лице и тяло (белият) и как изглежда Anthelios XL SPF 50, предназначен за лице (жълтият).

Ако търсите един качествен слънцезащитен продукт, който да е подходящ за лице и тяло и да е достатъчно много като количество за цялото ви семейство, то може би това е продуктът за вас.

А кой е предпочитаният от вас слънцезащитен продукт?


Follow me:
            

2 коментара:

  1. май е тябвало да взема петдесети фактор.. взех SPF 30 и въпреки, че много ми харесва, оставя бели следи, никога не се размазва идеално равномерно, вкл по кожата ми се виждат. имам един черен бански и всеки път по него има сериозно количество бели следи след плаж :(

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Трябва да се изчака да попие преди да се облече бански, иначе може малко да полепне. Странно, защот SPF30 ти оставя бели следи. Попринцип само минералните са от този тип. Може би нанасяш прекалено много като количество. Нанеси малко, изчакай да попие, след което ако има нужда нанеси още един лек пласт. Това може да помогне :)

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •