понеделник, 30 май 2016 г.

Dermedic | Hydrain 2

Здравейте. Днес ще ви споделя впечатленията си от още един полски крем на Dermedic - Hydrain 2 , създаден специално за суха и чувствителна кожа. Всички подробности може да научите по-надолу в публикацията.


Вече съм ви споделяла впечатленията си от Dermedic Hydrain 3, който е с хиалуронова киселина. Тъй като определено станах фен на бранда, тъй като предлага бюджетни, но добри по качество продукти, реших да дам шанс на още един техен крем. Както и предишния път, кремчето поръчах от • enzo.bg •, тъй като за момента единствено там съм засичала полската марка. 


Опаковка: Също както и предишния крем, този пристига в доста тежко стъклено бурканче с лека, пластмасова капачка. За разлика от другият крем, този няма предпазна фолио, но има лепенки върху кутията, които запазват цялостта на опаковката непокътната. Отново пристига в картонена кутийка, в която крема е добре поставен и обезопасен, тъй като самата кутия е по-голяма, отколкото крема вътре. На картонената кутийка има две страни с описание на продукта, като едната е на английски език. Стъкленото бурканче не е много удачно за пътуване, тъй като е тежко, но пък за съхранение е идеален и надежден вариант, поне според мен.


Аромат: Кремът е ароматизиран, но доста по-различно от предишния. Аромата ми напомня малко на кремовете на Нивеа, но не е напълно идентичен. Също така трябва да кажа, че се усеща и след нанасяне за известно време. Въпреки всичко обаче, за мен лично аромата е по-приятен отколкото на крема от серия Hydrain 3. 


Състав: AQUA, PARAFFINUM LIQUIDUM, GLYCERIN, METHYLPROPANEDIOL, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA BUTTER), CYCLOPENTASILOXANE (AND) DIMETHICONOL, UREA, PEG - 100 STEARATE (AND) GLYCERYL STEARATE, CETYL ALCOHOL, STEARIC ACID, TOCOPHERYL ACETATE, TRIETHANOLAMINE, ACRYLATES /C10 - 30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, XANTHAN GUM, DMDM HYDANTOIN (AND) METHYLCHLOROISOTHIAZOLINONE (AND) METHYLOISOTHIAZOLINONE, EDTA, PARFUM.


Формула: Консистенцията на крема е много гъста, почти като на масло. Нанася се сравнително лесно, тъй като при допир с кожата сякаш и от топлината на пръстите се разтапя и гъстата консистенция по никакъв начин не е проблем.

За продукта: Предлага добра хидратация, омекотява много добре, без да оставя мазен филм. Попринцип няма слънцезащитен фактор и може да се използва и за през деня. За зимните месеци би бил подходящ и като дневен крем. Засега обаче, а и заради гъстата консистенция, аз лично предпочитам да го нанасям вечер или когато чувствам кожата си екстремно суха и опъната. Дава ми необходимата хидратация, не ми дразни кожата. Бих предпочела да не е ароматизиран, но вътреки всичко не е неприятен аромат. Маслото от шеа/ший в състава е една от причините да взема крема и смятам, че действието му се усеща след нанасяне. Бих го препоръчала основно на суха или дехидратирана кожа, но като вечерна грижа за нормална кожа смятам, че също е добър вариант.


А вие имате ли опит с полската козметика? Бихте ли пробвали нещо на Dermedic?


Follow me:
            

2 коментара:

  1. Изпробвала съм този крем и наистина много добре хидратира кожата. Поздрави за избора и за статията! :)

    ОтговорИзтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •