четвъртък, 19 май 2016 г.

Avon - Perceive EDP (Перфектният ежедневен аромат?)

Здравейте. Вече в разгара на пролетта (въпреки почти зимното време навън), днешното ревю е посветено на един от любимите ми и определено запомнящи се парфюми. Това е класическия аромат на Avon - Perceive


Винаги съм смятала, че да се направи ревю на парфюм е може би най-трудното нещо, защото освен, че няма как да се предаде аромата, възприемането му е доста субективно. Въпреки всичко обаче мисля, че парфюмните ревюта са полезни по някакъв начин и биха могли да дадат някакви насоки дали изобщо аромата е за вас и има шанс да ви хареса. Парфюма този път поръчах от • Enzo.bg • при една от последните си поръчки. 


За опаковката: Макар парфюма да е част от дългогодишния, постоянен асортимен, опаковката му и до ден днешен ми изглежда някак иновативна и интересна. Аз лично я асоциирам с кубче лед/айсберг, което по един красив и запомнящ се начин се асоциира и с аромата. Асиметричната форма на парфюма изглежда женствено, елегантно и ненатрапчиво, поне според моя вкус. Картонената опаковка също е ефирна и изчистена. Единствената ми забележка е към капачката, която за разлика от флакона е пластмасова и не се затваря съвсем плътно. Щеше да е хубаво да има някакъв щракващ механизъм при затваряне, но за тези пари - толкова. Парфюма е запечатан в и с предпазен целофан. 


За парфюма: "Perceive е ориенталски дамски парфюм. Категория флорално-ориенталскаключови нотки: фрезия, круша, мускус Завладяваща композиция от фрезия и бял пипер в комбинация с акорди на круша, розов карамфил и чувствен мускус. Представен е през 2000 г. Зад създаването му стои Christopher Sheldrake."

• Ароматни нотки/ароматна пирамида 

Върхови нотки: фрезия, бял пипер

 

Сърцевина: карамфил, иланг-иланг, слива, круша

   

Базисни нотки: мускус, сандалово дърво, кедър, ванилова орхидея

   

Според хората, нотките се усещат в следната последователност:
Фрезия, круша, бял пипер, мускус, карамфил, иланг-иланг, слива, сандалово върво, ванилова орхидея, кедър. 


Моето мнение: Определено аромат, който е запомнящ се и различен. Макар да е сравнително нисък клас, аромата се усеща доста луксозно и разпознаваемо. Силен, наситен и траен, почти шлейфов върху моята кожа, задържа се за доста дълго време. Не е необходимо да се слага голямо количество, тъй като наистина е доста силен. Макар аз лично да не определям флоралните аромати като "моята чаша чай", този ми харесва, тъй като не го усещам прекалено цветен, макар това да преобладава. Идеален за всеки сезон и всяка възраст, по мое мнение. За цената си е повече от задоволителен и като качество и като аромат. В течение на годините, от Avon леко поизмениха аромата, като в сегашният си вид определено е по-силен и натрапчив, в сравнение с преди, но въпреки това е все така хубав и траен. Ако искате аромат, който да е подходящ за ежедневието, но въпреки това да не стои "евтино", то може би това ще бъде идеалният за вас парфюм. Отскоро се предлага и във флакон от 100 мл., но този който имам аз е от стандартните 50 мл., което със сигурност би ви стигнало за много време.


В заключение мога да обобщя, че тази синьо-лилава ефирност на външния му вид идеално предава и улавя и самия аромат, който е точно такъв - нежен, женствен и различен. Със сигурност един от любимите ми аромати, който ми носи и известна носталгия, тъй като все пак го познавам повече от 10 год. Аромат, с който смятам, че няма как да сбъркате, особено ако харесвате по-цветните парфюми.

А вие какви аромати харесвате? Пробвали ли сте Perceive?


Follow me:
            

2 коментара:

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •