неделя, 17 април 2016 г.

Lanvin | Eclat D'Arpege ( a.k.a пролет в бутилка )

Здравейте. Пролетта е в разгара си, макар да е по-скоро подранило лято. Днешната публикация ще е посветена на един много нежен, пролетно-летен аромат от Lanvin -  Eclat D'Arpege, който носи в себе и люлякова нотка. Знаете, че лилавото за мен е най-прекрасния цвят. Обичам да се обграждам с него под различни форми, а защо не и като част от ароматната ми скромна колекция. Повече подробности за този цветен, пролетен букет, превъплътен във фалкон парфюм, който се оказа доста популярен и обичан от доста хора, може да научите по-надолу.


Когато преди малко ви казах, че това е много харесван, популярен и обичан продукт, със сигурност не говорех празни приказки. Това е любим аромат дори на популярната влогърка Jaclyn Hill, която го обожава и използва от много време. Моят аромат закупих от • enzo.bg •, но не беше покупка на сляпо, тъй като преди това имах възможността да го пробвам.


Описание: "Lanvin Eclat D'Arpege е с магически аромат, предназначен за жени. Самият флакон с красив дизайн издава сладко опияняващ аромат. Наистина магическата същност на люлякови цветя в комбинация със свежи аромати на зелен чай и червени божури е чиста радост от живота. Lanvin Eclat D'Arpege очарова с флоралните тонове на пролетта. Ежедневната употреба на Lanvin Eclat D'Arpege доставя радост и усещане за чистота и красота. Избрани парфюми от Френската марка Lanvin създадена през 1924 г. са добре известни и много популярни в целия свят."


Опаковка: Честно казано, доста интересна и нестандартна опаковка, която за пръв път виждам като концепция. Тя не е картонена, а пластмасова и прилича на кутия, която обаче се разглобява. На снимката по-горе виждате как изглежда. Сглобяването също не е трудно, просто трябва да напаснете улеите на двете страни. Кутията е прозрачна, което също е доста удобно и практично. Парфюма се предлага в доста различни разфасовки, като максималната е 100 мл., а най-малката е от травъл размера 10 мл. Флакона е също минималистичен и изчистен, като единствения по-детайлен елемент е капачето, което е доста интересно. Ненатрапчив аромат, заключен в ненатрапчива опаковка - определено добро решение. Цветовете на парфюма варират от златисто до сребърно, които само карат цветът на самият аромат да изпъкват още по-ясно.


Аромат: Тук вече следва и най-трудната част от описанието на един парфюм. Първо ще ви напиша ароматните нотки, както и какво се усеща най-осезаемо според повечето притежатели на аромата.
Парфюмна пирамида

Люляк, Чаени листа, Божур

 

Цвят на праскова, Мускус, Олио на портокалово дърво (eкстракт), Глициния


Китайски османтус (цвят на маслиново дърво), Кедър, Кехлибар


Цялата тази цветна комбинация определено носят доста флорален полъх и са в основата на аромата. Трябва да призная, че не мога да определя точно люляка (или която и да е съставка) водеща, защото парфюма е някак много нестандартен и поне аз не мога да го определя точно. Най-точното описание за мен е, че ухае на чистота и свежест. Определено е лек и ненатрапващ се. При някои е доста траен, но върху моята кожа е в порядъка на няколко часа. Трябва да спомена обаче, че по неясна причина, кожата ми не задържа почти никакви аромати (с изключение на тези на L'ancome). Доколкото знам, това е обичайно при наистина светлите кожи. Eclat D'Arpege е обаче наистина много приятен цветен букет, който обаче не се усеща прекалено флорално, а по-скоро наистина ми напомня за някаква ефирност, чистота и невинност


Ако искате да имате един нетипичен, но разпознаваем аромат, който да ви накара да се чувствате свежи, смятам, че би ви харесал. Трябва обаче да споделя, че по някаква причина спирам да усещам аромата почти веднага след като го нанеса, когато пръсна от него на връта си например. Не съм специалист в областта и нямам представа на какво се дължи, но зная, че при някои жени се случва дори със силни аромати. Върху чужди кожа го усещам по-осезаемо и ми харесва, но върху своята почти не долавям аромат след около час, но парфюма си е все там (проверено). Имайте предвид обаче, че аз пръскам от него доста пестеливо и основно върху точките на врата ми. Може би просто аз съм свикнала с по-силни и наситени аромати. Въпреки това обаче знам, че когато искам да нося някакъв лек, ежедневен аромат, често посягам именно към Eclat.


В заключение мога да кажа, че за мен Lanvin Eclat D'Arpege е пролет в бутилка не само визуално, но и като аромат. Лек, свеж, разпознаваем, цветен букет, чиито съставки определено си пасват идеално една с друга. Асоциация за чистота е първосигналната ми мисъл. Определено един чудесен ежедневен аромат, с който смятам, че няма как да сбъркате. Иска ми се да беше може би дори една идея по-наситен, но пък някои казват, че дори е много траен. Всичко зависи от способността на кожата ви да задържа аромати. Аз лично не съжалявам че взех тази лилава, люлякова интерпретация

Ще ми бъде интересно да споделите дали сте пробвали или притежавате аромата и какво е мнението ви за него? Смятате ли, че това би могъл да бъде вашият "signature" аромат? А кой е любимият ви парфюм?


Follow me:
            

2 коментара:

  1. От години имам Еклат. Подариха ми го на бала и макар да ми се струва обикновен аромат, го харесвам и ползвам с удоволствие. Имам позната, която след като го пробва моя, се влюби и купува няколко пъти подред. Ползва го през цялата година, въпреки че за мен е пролетно-летен аромат. И аз спирам да го усещам малко след като съм се напръскала, но получавам много комплименти като съм била с него. Вероятно след мен оставя следа, но човек като свикне и вече става втора кожа. Тако че сигурно е траен. Опаковката му е готина. На мен ми идва прекалено голяма 100-цата и бих си купила по-малък флакон, ако реша да подновя.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, определено е много хубав и интересен аромат. Странно е защо не го усещаме :D може би ако се полея с него по-стабилно няма да го имам този проблем :D Преди време бях чувала, че твоят парфюм е този, който не усещаш след като си го сложиш. Малко не ми се вярва да е така честно казано. Определено и за мен е пролетно-летен, особено предвид, че не е супер наситен както са останалите, които имам. :)

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •