вторник, 26 април 2016 г.

La Roche-Posay | Lipikar Fluide

Здравейте. За днес съм ви подготвила ревю на един продукт на La Roche-Posay - Lipikar Fluide, който е подходящ както за малки, така и за големи. Макар сухата или дехидратирана кожа да изисква по-специална грижа с по-тежка формула, за лятото и като основа за грим прецених, че този флуид би ми свършил идеална работа. Всички подробности за продукта може да видите по-надолу.


Определено харесвам продуктите на La Roche-Posay по доста причини. Първо, има различни варианти според типа кожа, но без значение от това, всички са много подходящи за чувствителна кожа. За мен това е много важно. Друго нещо, което ми харесва е, че има доста серии, които са предназначени за суха и дехидратирана кожа. А вариантите от които може да се избира са много. Има както по-мазни и тежки кремове, така и флуидни текстури. Макар да смятам, че флуидите или гел-кремовете не са достатъчно хидратиращи за моята кожа (което е факт в повечето случаи), реших че за пролетта и лятото този флуид ще им свърши чудесна работа или в моменти, когато наистина нямам време да нанасям по-богат крем. Същото важи и за случаите, в които усещам дискомфорт и сухота на кожата си. Закупих продукта от • enzo.bg •, като в дадения момент беше налична тази разфасовка. 


Опаковка: Много удобна и хигиенична, с помпичка. Това много улеснява нанасянето. Наистина ми се иска повечето опаковки да са от този тип. Аз лично имам флуида от 200 мл., но се предлага и в по-голяма разфасовка от 400 мл. 

По описание от производителите: "Хидратира, успокоява и защитава кожата от външните агресивни фактори. Хидратираща формула, богата на Ниацинамид, за незабавно успокояване и защита на кожата от външните агресивни фактори. Всичко това в ултралека текстура, за лесна и бърза ежедневна употреба. Без парфюм, без парабени. За чувствителната и суха кожа на бебета, деца и възрастни. Нанасяйте 1-2 пъти дневно, с леки масажни движения, на предварително почистената кожа на лицето и/или тялото. Флуида е подходящ за чувствителна и суха кожа с усещане за дискомфорт."

СъставAQUA / WATER GLYCERIN NIACINAMIDE DIMETHICONE PARAFFINUM LIQUIDUM / MINERAL OIL CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE BRASSICA CAMPESTRIS OLEIFERA OIL / RAPESEED SEED OIL DIMETHICONOL SODIUM HYDROXIDE AMMONIUM POLYACRYLDIMETHYLTAURAMIDE / AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE DISODIUM EDTA CAPRYLYL GLYCOL XANTHAN GUM ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER / SHEA BUTTER PHENOXYETHANOL


Аромат: Попринцип се води, че няма никакъв добавен аромат. Разбира се има съвсем лек такъв, най-вероятно от добавените съставки. Но със сигурност няма добавен аромат, което го прави наистина подходящ и за малки деца.

Формула: Консистенцията на продукта е флуид, което на практика е гел-крем. Изглежда бял непосредствено след като сложите от него, но при разнасяне върху кожата се стопява и става изцяло прозрачен. Всъщност вероятно знаете за какво говоря, ако сте използвали гел-кремове и друг път. След нанасяне, остава лек лепкав и лъскав филм, който се задържа за кратко и прави кожата по-скоро сияйна, но не и мазно изглеждаща. След попиването му в кожата, тя се усеща много гладка и мека. 


Според мен е подходящ за нормална до суха кожа. Ако имате много суха кожа обаче (като моята през зимните месеци), вероятно няма да е достатъчно хидратиращ. Но ако искате нещо, което се нанася бързо, лесно и моментално облекчава усещането за сухота - това е вашият продукт. Аз го използвам единствено върху лицето си, но може да се използва върху цялото тяло или върху сухи участъци. 


В заключение мога да кажа, че флуида определено ми хареса. Бърз и лесен за употреба, лек и същевременно облекчава сухотата моментално. Със сигурност ще е най-използваният от мен продукт през летните месеци.

А вие имате ли любим продукт на La Roche-Posay? 


Follow me:
            

2 коментара:

  1. И ние вкъщи го използваме. Малката ми принцеса има много чувствителна кожа и се обрива от почти всичко но този крем много добре и понася. И аз го ползвам понякога защото е много лек и добре хидратира.

    ОтговорИзтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •