сряда, 27 април 2016 г.

Козметични покупки | Април 2016 част II

Здравейте. Малко преди края на този месец, реших да ви споделя и втората част с нови покупки през този месец. Очевидно, за мен април далеч не беше "no buy", но какво да се прави - блогърски страсти и откровености. Ако искате да научите първите ми впечатления за продуктите, преминете надолу към продължението на поста.


Този път продуктите, които ще видите са основно декоративна козметика, но разбира се има и такива с насоченст към кожата. Все пак няма как да се инвестира само във фасадата, но основите да не са стабилни. Или казано по-просто, гримът е важна част, но доброто състояние на кожата е най-важното в случая. 


Започвам с продуктите, отляво - надясно:

Batiste сух шампоан с тропически аромат - вероятно вече няма човек, който да не е чувал за сухите шампоани (няма, нали?) и най-вече за тези на Batiste. Аз също съм от феновете им. Знаете, че мой любимец е синият вариант. Исках обаче да пробвам нещо различно. Този следва да има тропическия аромат на кокос. Е, действително има някаква кокосова нотка и определено ми харесва. За момента смятам, че синият обаче ми допада повече, но със сигурност ще се сдобия и с други аромати. 

Palmer's firming butter Q10 - мнооооого отдавна исках да пробвам някакъв продукт на бранда, но честно казано така и не се решавах. От известно време обаче минах на по-здравословен и строг режим на хранене и прецених, че една какаова помощ под формата на лосион ще ми хареса. Лосиона не ме разочарова. Има изкушаващ какаов аромат (като на истински шоколад), а все пак се надявам да видя и резултат относно тонизиране на кожата най-вече. Не очаквам чудеса разбира се, но все пак ми се иска да има видим резултат, но дори и да няма - пак бих го купила защото много ми харесва!

La Roche-Posay Lipicar Fluide - вече направих ревю на този продукт (което може да видите тук). Много лек, бързо попиващ и удобен за употреба. Определено ми хареса, особено за по-топлите месеци смятам, че ще е идеален, тъй като придава и лек охлаждащ ефект заради гел консистенцията си.

Avon серум - взех две мостри, които искам да изпробвам, но все още не съм. Ако ви е интересно, евентуално мога да спомена мнението си или по-точно първи впечатления, тъй като мнение надали може да се изгради от две мостри.

Гъбички за почистване на лице - да, това не е конджак гъбичка, не е и почистваща четка за 100+ лв. Това са две най-обикновени почистващи и ексфолиращи гъбички за лице, които обаче определено вършат работата си, макара цената им да е под 2 лв. На принципа на конджак-а са според мен, защото когато изсъхнат след употреба стават твърди и смаляват размера си. Когато обаче са в контакт с вода, моментално стават меки и са подходящи за упортреба. 


Avon Anew Vitale - дневен крем, който е за момичета 25+. Прецених, че високият му фактор и сравнително ниската цена ме устройват. Скоро предстои смяна на опаковката и формулата, така че надали ще видите ревю за него, освен ако специално не изявите желание да напиша такова.

Avon Luxe спирала - преди съм имала тази спирала и честно казано не останах особено очарована. Придава естествен вид на миглите, но дори на мен ми идва твърде естествен. А и четката е фибърна, а както вероятно знаете, аз предпочитам силиконови. Тази спирала обаче ми е подарък и ще я пазя за дълбок резерв в случай, че се озова без друга спирала. 

Avon Luxe блестящо червило - продукт, към който подходих малко скептично, но ми хареса. Цветът е Nude Gold и представлява неутрално бежав цвят, който леко оранжавее и в който има сравнително едри розово-цикламени брокатени частици. Нанесен самостоятелно придава естествен глосов финиш, а върху червило придава блясък, което ми харесва доста. Да си призная, случи се така, че изпуснах червилото от доста голяма височина върху твърда повърхност и за мое учудване и опаковката и червилото оцеляха, така че тук давам палец нагоре за опаковка и здравина. 


Avon Midnight Ink двойни обици - отдавна се каня да ви запозная с моята мания по двойните или т.нар. "double jacket earrings". Ако нямате представа за какво говоря, тази актуална модна тенденция в моделите на обици може да проверите в google. Харесвам или по-точно обожавам такъв тип обици. Оригинални, нетипични, забелязващи се и най-важното - различни. Това е вторият чифт такива, които взимам от Avon. Скоро смятам да ви споделя повече за този тип обици и най-накрая да видите на бял свят и първия ми пост в категория "бижута".


Revlon Naked Skin фон дьо тен - ако следите фейсбук страницата на блога или инстаграм профила ми вече сте виждали този продукт. Това е фон дьо тена, чието лице е известната Ема Стоун. Би следвало да е от типа фон дьо тени, които са като "втора кожа" - естествено изглеждащи. Това е и което аз харесвам - изравняващи тена, но със сигурност не и изглеждащи като маска. Този продукт е точно такъв. Единствената ми забележка е, че най-светлият цвят (който имам аз - Ivory) първо е доста розов, макар и светъл и на второ място, не може да се открие у нас, но пък може да се намери онлайн, което все пак е предимство. За момента ми харесва.

Max-factor Excess Shimmer - тези кремообразни сенки станаха моята мания. Исках този цвят (copper) от мноооооооооого време, но все не бяха налични. Не се предлагат у нас, но ги има онлайн. Когато обаче най-накрая се сдобих с тях бях повече от доволна. Сенките, както и очаквах, са страхотни! Придават красив естествен завършек и идеално пасват на бледия ми тен (или по-точно липсата на такъв).

Avon печат за нокти - след като бе пуснат наскоро по каталозите и някои познати го взеха реших, че може би е добър и реших и аз да го взема. Голяма, огромна грешка! Този продукт не става за нищо. Първо, че дори с китайските печати които имам постигам по-задоволителен резултат. Второ, самия метален шаблон, чиито фигури следва да се пренесат върху ноктите не са достатъчно дълбоки и почти не задържат цвят. Трето, самия печат, който е като гумичка вместо да отпечата върху нокътната плода фигурката, тя засъхва и си остава по печата. Ако евентуално успея да пренеса нещо върху ноктите си, то то е половинчато и зле изглеждащо. Тук давам огромен палец надолу, за огромно мое съжаление. 


И последно остава да ви покажа и продуктите на Wet n Wild, които бяха така любезни да ми изпратят, за да мога да ги пробвам. А аз нямам търпение да споделя и мнението си за тях.


Wet n Wild Coverall Pressed powder - честно да призная, тази пудра никога не е била сред нещата, които наистина съм нетърпелива да пробвам. Когато обаче една от любимите ми влогърки Cosmo by Haley не спираше да я хвали като много фино изглеждаща, добре матираща, но естествено изглеждаща и най-важното - най-светлия цвят е наистина светъл - моментално исках да я пробвам. Макар кожата ми да е суха, когато използвам по-озаряващ фон дьо тен е възможно през топлите месеци носа ми да лъсне леко. Затова нямам търпение да пробвам пудрата и да ви споделя мнението си за нея съвсем скоро.

Wet n Wild Silent Treatment сенки за очи - от няколко години искам да пробвам точно тази тройка сенки, но я нямаше у нас или поне аз не съумявах да я открия. Когато разбрах, че най-накрая я предалат и тук, веднага исках да я пробвам. Чела съм доста ревюта за нея и бях сигурна, че ще ми хареса. За съжаление обаче в момента не беше налична, затова ми бе изпратен тестерния вариант. Качеството на сенките е наистина чудесно, а първият и третия цвят са разкошни!

Wet n Wild MegaLast лак - няма да съм аз, ако в гримовете ми не присъства и нещо лилаво. Спрях се на цвета Bite the Bullet (много закачливо и оригинално име, между другото) и страшно много ми хареса! Цветът наистина е разкошно сиво-лилаво, което на определан светлина изглежда по-топло и розово-лилаво, а на друга - сиво-лилаво. Препоръчвам горещо този цвят.

Wet n Wild Blam Stain Rico Mauve - отдавна ми се искаше да пробвам този цвят, тъй като ми изглеждаше много приятна пепел от рози. На моите устните обаче, учудващо и за мен, стои като ярка фуксия, а дори при изтриване, ярко розовия стейн остава. Качеството на стейн балсама е повече от чудесно. Неведнъж съм ви споделяла, че много харесвам същия балсам в цвят Pinky Promise, който определено ми стои добре. За този цвят не съм толкова сигурна за съжаление, но ако вие обичате ярки розови нюанси, които са подходящи за по-топлите месеци - със сигурност качеството на стейна няма да ви разочарова.

Wet n Wild Silk Finish червило - това е едно от любимите ми червила на марката и не само. Ревю за него сте виждали вече тук. Наскоро обаче обновиха опаковката му и исках да сравня старият вариант с новия. Скоро очаквайте публикация по темата, с доооста снимки. Засега мога да кажа, че новата опаковка определено е в пъти по-добра и като визия и като качество.

Wet n Wild MegaLast червило - може би най-известните бюджетни червила в света. Славата им идва заради перфектното им качество, което сравняват дори с червилата на MAC. Аз също съм от момичетата, които определено харесват серията. За съжаление обаче няма много неутрални цветове, а повечето са ярки или тъмни. Спрях се на цвета "Flash", който доскоро не можеше да се открие у нас. Когато разбрах, че е наличен обаче, веднага исках да го пробвам. Много труден за описание цвят е, но скоро ще ви споделя повече подробности за него. Определено ми харесва.

Тук ще добавя и по-детайлна снимка на два от продуктите.


Това бяха последните нови покупки, които ще ви покажа за този месец. Докато напиша този пост обаче, се натрупаха още нови нещица, които ще ви покажа следващия месец по всяка вероятност.

А кои са вашите последни покупки? Имате ли някой от показаните продукти? А кой от тях бихте взели/пробвали?


Follow me:
            

4 коментара:

  1. Здравей, пробвай дали шаблона няма найлон и затова да не ти се задържа цвета върху него.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Той си имаше синьо предпазно фолио още в началото. За съжаление не е това причината.

      Изтриване
  2. Между другото за печатите - моята маникюристка обяснява, че се получавали само с определени лакове и има само няколко цвята от тях. Нещо гъстота имала значение, а и явно предназначението им е по-различно или не знам и аз ...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е, да. Желателно е лака да е по-гъст и плътен. Аз пробвах с много лакове и все не става. А освен това, пробвах и на старите ми печати - нямаше проблем. В случая и лака не е решение. Познатите ми, които също взеха печата в последствие споменаха, че не са доволни и нищо не става...

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •