петък, 22 април 2016 г.

Avon - Aqua EDT (Giorgio Armani - Acqua di Gioia DUPE?)

Здравейте. Както може да видите и по заглавието, тема на днешното ревю ще е още един парфюм, този път носещ летния бризов полъх на лятото. Това е тоалетната вода на Avon Aqua. Повече подробности за нея може да научите по-надолу. 


Преди известно време ви споделих за този аромат, който беше част от новите ми придобивки. Сметнах, че сега е точното време и сезон да ви запозная по-подробно с него. Всъщност беше покупка на сляпо и макар нотките в него да не бяха точно по мой вкус го взех само и единствено заради външния му вид (да, безумие, знам ). Истината обаче е, че приятелка толкова го хареса, че реших да и го поръчам от • enzo.bg • и за нея, тъй като в момента беше наличен единствено там. В последствие обаче открих, че той може би е отчасти двойник на небезизвестният аромат на Giorgio Armani - Acqua di Gioia. Защо, ще научите по-надолу.


Опаковка: Честно казано много ми харесва! Свежа, различна, лятна! Попринцип почти никога не запазвам кутиите на парфюмите, но тази просто няма как да изхвърля. Няма как да не спомена, че цялостният външен вид е в актуалната за тази година комбинация от розово и синьо, която отначало трябва да призная не ми допадаше особено, но тенденцията все повече неща да се комбинират в тези цветове постепенно промени вкуса ми и сякаш в момента наистина ми допада. Самия флакон е в същите летни цветове, а формата му напомня за летен бриз върху, предизвикващ малки вълни върху морската повърхност. Капачката обаче не е особено добре направена и не се затваря плъттно. Веднъж реших да извадя парфюма от кутията, хващайки само за капачето и може да познаете какво стана - той падна. За щастие обаче, оцеля. :)


По описание от производителите: "Avon -Aqua е освежаващ летен аромат, вдъхновен от небето, океана и летния бриз. Аромата е цветно-плодово-воден, който в себе си съчетава водни нотки, син лотус и чувствен мускус." 


Аромат: Трябва да призная, че не е точно "my cup of tea", но кожата ми може би не е съгласна. Попринцип ароматите на Avon не се задържат за повече от половин до един час на кожата ми. Има няколко изключения обаче (Avon - Perceive, Avon - Christian Lacroix - Nuit). За моя изненада, тази тоалетна вода, чиято сила се предполага да е доста по-слаба от тази на един парфюм например, наистина се задържа за много дълго върху кожата ми и аромата остава все така наситен. Това може би се дължи на цитрусовите нотки, които попринцип се излъчват и задържат по-добре върху светла кожа. Дойде ред и все пак да ви кажа какво усещам аз в този парфюм/тоалетна вода. За мен, аромата е олицетворение на соленият морски въздух който усещате, докато стоите на брега на морето. Аз усещам цитруси и сол. Ще си кажете: "Как пък усещаш сол, като тя няма аромат". Е, специфичният мирис на морски солен и влажен въздух затворен в бутилка, в комбинация с цитрусовите нотки - това е най-точното описание, което бих могла да дам. 


• Ароматни нотки 

Върхови нотки: Водни, плодови (цитрусови)

 

Сърцевина: Син лотус


Базисни нотки: Мускус



За мен този парфюм е доста по-бюджентния двойник на Acqua di Gioia. Защо? Защото и двата аромата са изключително летни, водно-цитрусови. Макар да не са напълно идентични, те са много близки по мое мнение. Ако харесвате подобен тип аромати, то със сигурност ще ви хареса предложението от Avon. А и дори аромата да не е точно вашият, погледнете само тази опаковка - не е ли толкова сладурска и лятна? А след използването на аромата, смятам да направя една красива вазичка от нея (вече съм го правила от други празни флакони и резултата ми хареса).

А вие какви аромати харесвате? Пробвали ли сте тази тоалетна вода? 


Follow me:
            

2 коментара:

  1. Ооо, от толкова време го търся точно този парфюм!!! Незнаех че го има в енцо, ще си го поръчам отт там!!! Благодаря за ревюта, много ми помогна!!!

    ОтговорИзтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •