понеделник, 14 март 2016 г.

Любимци за • януари, февруари, март • (козметика, филми + още)

Здравейте. Първо трябва да се извиня за двуседмичното отсъствие от блог пространството, но явно пролетната липса на мотивация не подмина и мен. Обещавам обаче да наваксам и ако трябва ще пускам нови постове всеки ден, стига да има кой да ги чете. :) В този конкретно, освен козметичните си любимци ще включа и още няколко категории. Ако искате да видите за какво става въпрос, продължете надолу. 


• Козметични любимци •

За разлика от предишни подобни публикации, в тази реших да се придържам към наистина същественото и съответно да подбера козметиката, която най-много съм използвала през последните месеци. Семпло и ясно, ето и кои са те.


Tangle Teezer - Blue Blush ( РЕВЮ ) - определено най-използваната от мен четка за коса през последните месеци. Изисква известно привикване, но след това служи вярно и действително сресва косата една идея по-лесно и безполезнено, особено ако е заплетена. Цветовата комбинация е свежа и актуална.

Avon Nutri-Advance околоочен крем - един приличен крем, който е подходящ за по-суха околоочна зона или суха кожа. По-мазна, подобна на масло консистенция. Попива бързо, но не мога да кажа, че кремчето е "wow". За цената си е добре и не ми люти и дразни очите по никакъв начин, което определено го оценявам само положително.

Maybelline Gel eyeliner - Black chrome ( РЕВЮ ) - много добра очна линия. Издържа мноого дълго време, не се рони или размазва. Нанасянето и със скосена четка е лесно, поне за мен. Определено такъв тип очни линии са ми може би най-лесни за работа, ако изобщо поставянето на очната линия може да бъде лесна задача. 

Catrice Liquid Camouflage ( РЕВЮ ) - един наистина покривен и добър коректор, който е достатъчно светъл да озари или прикрие недостатъците. Искаше ми се да е една идея по-рядка консистенцията, но тогава трайността му нямаше да е толкова добра. Като изключим, че е силно ароматизиран, това е може би перфектният за тази цена коректор. 


Имаше и някои продукти, които определено се отличиха сред любимите ми и които определено заслужават цяла една отделна снимка. :) Ето и кои са те.

Lancôme - La Vie Est Belle - знаете, че има хора, които предпочитат да имат много парфюми и всеки ден да сменят с различен. Има и такива, които се влюбват в един конкретен и се придържат единствено към него. Е, аз съм по-скоро от вторите. Не е тайна, че харесвам по-сладките и наситени аромати, които се задържат и открояват сред останалите. За мен лично такъв е именно "Животът е хубав" на Lancôme. Определено се оказа, че имам афинитет към техните парфюми и със сигурност скоро ще се сдобия и с още някой, като всички изгледи има това да е новият им аромат La Nuit Tresor, който определено се доближава до La Vie Est Belle.


• Catrice - High Glow Mineral Highlighter ( РЕВЮ ) - един нов хайлайтър, който бях убедена, че ще ми стане любим още преди да бъде пуснат у нас. Деликатен, но достатъчно озаряващ, той придава красив блясък и т.нар. dewy вид на кожата, което освен актуално е и много красиво. Обожавам да го нанасям върху скулите както съвсем умерено, така и в малко по-големи количества. Силно го препоръчвам на светлокожи. Смятам, че ще ви пасне като "втора кожа".


Avon SSS, macadamia oil - доста лосиони за тяло съм пробвала на бранда и смея да твърдя, че този е най-добрият! Попива бързо, а аромата му е толкова хубав и деликатен. Определено силно го препоръчвам. Ако търсите един бюджетен, но добър лосион - този смятам, че не би ви разочаровал.


• Любими филми •

Като цяло що се отнася до филми съм установила, че с малки изключения, едни от най-добрите и съответно любими са ми тези, за които не се говори много. Както е и в живота, не всичко популярно е най-добро и обратното. Днес ще ви покажа две мои кинематографски открития, които си струва да бъдат споменати.

IN YOUR EYES (2014)

Определено филм, който съжалявам, че открих едва наскоро. От типа филми, които те държат до последно в напрежение, а след края те карат да премисляш и осмисляш видяното. Няма нищо по-хубаво от филм, чиито край не е отворен, но въпреки това е точно такъв. А какво по-хубаво от филм, който ангажира мислите ти доста, след като е свършил. "In your eyes" е продукция, чиито замисъл е изключително оригинален, нестандартен, а актьорската игра е на ниво! История, която сама по себе си е разказана по един наистина много оригинален начин, макар и лишен от излишни безсмислени ефекти. Той показва точно това, което бихте искали да видите от историята а и е точно толкова въздействащ, че да ви накара да не превъртате напред, защото е почти невъзможно да доскучае. Драма, която те пленява и държи до последно. Може би един от най-добрите, който съм гледала от години, "В твоите очи" е пълнометражен филм, който показава личната човешка драма и любовта през един много нетипичен поглед, като освен интересен, той носи и забавната (но в никакъв случай не и комична) нотка в себе си. Ако сте любители на развлекателните любовни драми, които не са сладникави по никакъв начин - това е филмът за вас.


ROOM (2015)

Нов филм, който разказва една тъжна история, в която обаче любовта на една майка към детето и е нейният единствен спасителен пояс и единствена надежда (в буквален и преносен смисъл). Филм, който си заслужава всяка секунда гледане и която определено докосва. Разказва за един житейски път, който се разклонява в две посоки. За една донякъде нещастна човешка съдба, в която обаче винаги има лъч светлина в края на тунела. Когато познаваме само едно измерение на нещата, всичко ни се струва голямо и значимо, но когато разберем, че отвъд всичко, които знаем има още много какво да се види и научи - тогава виждаме, че това, което сме знаели до момента е само една малка частичка от цялостната картина. Понякога и нещо грозно може да е причината да се появи нещо красиво. Разказ за невиността и любовта, която може да бъде нашето единствено спасение, дори когато нищо не е такова, каквото е трябвало да бъде. Драма, трилър и мистерия в едно, този филм със сигурност ще остане в съзнанието ви дълго време, след като сте го изгледали. Силно препоръчвам! 


• Дипломиране •

Няма как да не споделя с вас и едно събитие от моя живот, което просто няма как да не ми е любимо - това е официалното получаване на дипломата ми за завършена магистратура! Казвам събитие, тъй като чаках изготвянето и половин година и най-накрая мога да ви се похваля, че официално съм вече магистър по специалността: Рекламен дизайн.


Мога да включа още доста неща към тази публикация, но ще спра дотук. Ще се радвам да споделите кои са вашите козметични любимци, любими филми/сериали и каквото още се сетите.


Follow me:
            

6 коментара:

  1. Честито дипломиране, Тони!

    Многo успех във всички начинания <3

    www.lillagreen.at



    ОтговорИзтриване
  2. Честитооо, много хубава статия, този хайлайтър на Катрис от кога го заглеждаааам, ама имам просто прекалено много вече :( А дали има и кафява от гел очната на Мейбълин?
    Честито дипломиране и само напред и нагоре, скъпа :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти мнооого <3 От очната линия преди съм виждала и кафява със златисти частички, но от много време само тази съм виждала и черната, която предимно онлайн се продава. За хайлайтъра - зависи какво харесваш. Този има ситни частички, но на мен много ми харесва. :)

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •