петък, 25 март 2016 г.

Max Factor Wild Shadow Pot - 101 Pale Pebble

Здравейте. Днес ревюто ще е посветено на един продукт, който не е особено популярен у нас и за който искам да ви кажа моето мнение. Ако сте от хората, които обичат да използват сенките като универсален продукт (включително и като хайлайтър), то това ревю е точно като за вас. Сенките, които ще ви покажа са Max Factor Wild Shadow Pot в цвят 101 Pale Pebble. От тази серия сенки, това е може би най-популярният цвят. Ето защо избрах него и какво е предназначението му.


Както вече споменах, определено това е продукт, за който не съм попадала на българско ревю до момента. А каква е целта на бюти блоговете - да ви запознават с различни продукти. Не съм виждала да се предлагат по дрогериите, но могат да се намерят онлайн и то доста богата гама от цветове. Моите са от Parfimo.bg - оригинални парфюми, където изборът от нюанси е наистина голям, а аз се спрях на тези, защото исках нещо мултифункционално и естествено изглеждащо. 


Опаковка: Доста минималистична Изписано е единствено името на бранда, а на гърба на сенките - името, грамажа и стандартната информация. Опаковката е компактна и пластмасова, а капачето се затваря плътно на винт. Размера на сенките е 4 гр. Пристигнаха много добре опаковани в отделно вакуумно фолио, което определено гарантира, че не са били отваряни, включително и по погрешка. Единствената ми забележка към опаковката е, че рефила със сенките изглежда леко "плуващ" и от едната страна е повдигнат малко повече. Това вероятно се дължи на лепилото, което предполагам просто не е симетрично разпределено. Това е плюс, ако обичате да пренасяте рефилите си със сенки в отделни общи палитри. Определено обаче изглеждат стабилно залепени и смятам, че рефила не би паднал. Все пак сенките идват чак от Чехия, а все още са цели. Това е просто нещо, което съм длъжна да споделя с вас, но за мен лично не е никакъв съществен проблем или недостатък.


По описание от производителите: "Пригответе се за експериментиране и разнообразие с вашия грим. Нанесете тези силно пигментирани сенки върху клепачите си, за интензвен цвят. Фин, силно пигментиран пигмент, предлага се в 13 цвята. Могат да бъдат използвани мокри, за по-интензивен цвят. Лесно преливащи се и надграждащи се цветове. Предлагат интензивен цвят, драматичност, блясък."


Формула: Сенките са с доста особена консистенция. Попринцип са прахообразни, но формулата им е някак по-мазна, а самите те са доста твърди. Изобщо не са прашливи, дори когато се използват с четка. Най-голяма пигментация успявам да постигна когато ги нанасям с пръсти. Малко по-трудно е да се изкара цвят от тях, но пък позволяват доста надграждане и наплъстяване на цвета. Разбира се, могат да се нанасят и с четка. Опитах да ги нанеса и мокри, както пише в сайта на Max Factor, но според мен пигментацията е същата, както когато ги нанасям и сухи. Имат лек типичен за сенките аромат. Сенките са произведени съвсем наскоро (октомври 2015 г. според два сайта за проверка). 


Цвят: много интересен и универсален. Цветът е точно слонова кост - много светло жълтеникъв, който нанесен обаче стои по-скоро перлено бял. Идеален за светла кожа. Попринцип сенките не са нито изцяло матови, нито перлени, а по-скоро имат фин, сатенен блясък. Нямат никакви брокати, а нанесени придават т.нар. sheen или иначе казано деликатен, напълно естествен озарен вид. Знаете, че подобни продукти са мултифункционални и могат да се използват за няколко различни неща. Аз лично ги използвам като хайлайтър върху скулите/горната устна и придават изключително красив, естевен блясък. Също така са идеални за хайлайт във вътрешния ъгъл на очите и озаряват много естествено. Същото важи и ако ги използвате под веждата. Това определено е продукт, който би паснал на тези от вас, които харесват естествения и дори "no makeup makeup look". Според мен, сенките са много подходящи и за булки, които търсят съвсем лек, озарен и естествен вид на кожата например.


Състав: Talc, Mica, Coco-Caprylate/Caprate, Zinc Stearate, Dimethicone, Trimethylsiloxysilicate, Polyethylene, C12-15 AlkyI Benzoate, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Hydrogenated Lecithin, Stearic Acid, Aqua, Imidazolidinyl Urea, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, [+/- Cl 77891, Cl 77491, Cl 77499, Cl 77492, Cl 77007]


Знаете вече какво предизвикателство е да се "улови" блясъка на продукти върху кожата, особено ако той е много фин и естествен, но все пак ето моят опит да ви покажа как стои нанесен като хайлайтър върху скулите. Този "естествен" здрав вид на кожата се дължи иметто на Pale Pebble, като нямам никаква основа отдолу - нито крем, нито коректор, нито фон дьо тен.


В заключение мога да кажа, че определено сенките са наистина мултифункиоцанлни и много естествено озаряващи. Идеални за ежедневието. Искаше ми се да са може би една идея по-пигментирани, но хубавото е, че цветът позволява надграждане. Ако пък искате нещо по-цветно и ярко, • тук • може да видите всички предлагани цветове.

Моята оценка: 8/10


Follow me:
            

* Продуктът е предоставен от PR, но публикацията не е спонсорирана.
 Мнението ми е изцяло обективно и базирано на личните ми впечатление.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •