вторник, 15 март 2016 г.

L'Oréal | Colour Riche Extraordinaire - 500 Molto Mauve

Здравейте. Най-накрая дойде ред и за ревюто, посветено на един глос на L'Oréal Paris от серията Colour Riche Extraordinaire. Цветът, който избрах да взема е 500 Molto Mauve и вече смея да твърдя, че това беше идеалният за мен цвят. Всички подробности за продукти може да видите по-надолу.


Трябва да призная, че за първи път видях глоса в блога на Мариета и наистина знаех, че го искам и ще го имам в скоро време. За съжаление мисля, че той не се предлага у нас, но за сметка на това пък може да се намери от онлайн магазини. Аз лично закупих моя от • Enzo.bg • Там могат да се намерят много, а може би дори всички налични цветове, като изборът наистина е огромен! Аз лично нямах никакви колебания кой цвят да избера, тъй като подобни mauve нюанси не само са ми любими, но и смея да твърдя, че ми отиват най-много. 


Опаковка: Както винаги, ще започна с кратко описание на опаковката. Глоса е в пластмасова и лека гилза, която е в златисто, а цветът на продукта съвпада почти напълно с цвета върху самата опаковка. Това определено е голяма улеснение, в случай, че притежавате няколко различни цвята от серията или просто искате по-лесно да откриете подходящ за визията ви нюанс. На дъното на глоса е изписано името и номера и общо взето стандартната информация. Грамажът е 6 мл., което е общо взето добре и смятам, че ще стигне за доста време. За огромно щастие и улеснение, глоса няма как да се отвори сам при носене в чанта (проверено!) тъй като има доста стабилен щракващ механизъм, който един вид го заключва. Апликаторът е доста интересен - разделен е на две части и на мен ми наподобява форма на език, но е удобен и едно топване в продукта напоява апликатора достатъчно, за да покрие устните. Може да се наслоява разбира се за по-плътен цвят. Формата на апликатора спомага за лесното нанасяне върху устните.



По описание от производителите: "Богат цвят като на червило, блестящ като глос за устни и хидратиращ като балсам. Революционен цвят, съчетаващ течно червило с масла за устни. Докато традиционните червила използвах синтетичен восък, които могат да направят цвета недостатъчно наситен, олиата се сработват с цветовите пигменти за да позволят на цвета да достигне максималната си пигментация и отразяват светлината за страхотен блясък и хидратация." Преведох откъса от официалния сайт на Loreal.


Състав: Octyldodecyl Neopentanoate, Trimethylsiloxyphenyl Dimethicone, Hydrogenated Polyisobutene, Hydrogenated Styrene/Methyl Styrene/Indene Copolymer, Hydrogenated Polydecene, Hydrogenated Styrene/Butadiene Copolymer, Hydrogenated Castor Oil Isostearate, Bis-Behenyl/Isostearyl/Phytosteryl Dimer Dilinoleyl Dimer Dilinoleate, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Cetyl Dimethicone, Silica Silylate, Pentylene Glycol, Poly C10-30 Alkyl Acrylate, Caprylyl Glycol, Synthetic Fluorphlogopite, Alumina, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Calcium Aluminum Borosilicate, Argania Spinosa Oil / Argania Spinosa Kernel Oil, Tocopheryl Acetate, Camellia Oleifera Seed Oil, Rosa Canina Fruit Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Calcium Sodium Borosilicate, Magnesium Silicate, Silica, Tin Oxide, Nelumbium Speciosum Extract / Nelumbium Speciosum Flower Extract, Parfum / Fragrance.


Цвят: Цветът е наистина страхотен и е типичния пример за "My lips but better". Може да е клиширано, но това е истината. Смесица между пепел от рози, тъмно розово, лилаво и телесно, цветът е точно mauve и в зависимост от това колко пъти нанесете, той може да е от леко пигментиран до средна пигментация. За пълна не бих казала, тъй като все пак това е по-скоро глос, а не течно червило, макар да е описано като такова. В цветът има много ситни сребристи частички, които обаче са много фини и не стоят като брокат, който се разпръсва по лицето. Харесва ми, че цветът има такъв блясък, а не стои "плосък".

Формула: Изключително приятна, маслена и действително всичко от описанието на производителите е спазено. Освен доста добър цвят, глоса има много приятен блясък, който прави устните да изглеждат обемни и сочни и наистина ви гарантирам, че ги омекотява като балсам за устни. Тъй като е от доста лепкавите глосове, се задържа за дълго време и дори след като започне да поизчезва, устните изглеждат и се усещат толкова меки, както ако нанесете балсам. Определено останах много впечатлена и приятно изненадана от този факт. 

Аромат: Бях чела в други ревюта, че аромата не е хубав, а вкусът на глоса е ужасен. Е, според мен няма нищо вярно в това. Вкус няма или по-точно е на маслата, които са в глоса. Аромата от своя страна е много, много приятен. Аз го определям като плодов. Ако се сещате преди години детските данон млека, аз го асоциирам с праскова/кайсия (не съм напълно сигурна) като аромат точно на тези детски млека. Нищо натрапчиво или прекалено силно, аромата придава свежа нотка на глоса и само ме кара да го харесвам още повече. Е, не мога да твърдя дали и останалите цветове имат същия аромат, но този поне е такъв.



И накрая остана да ви покажа и съпоставка на три много близки по цветове глоса. За тях сте виждали вече ревюта и знаете мнението ми, но все пак да ви ги припомня.

Nyx Butter Gloss - Tiramisu ( РЕВЮ )
Catrice Shine Appeal - Better make a mauve ( РЕВЮ )

Като цяло и трите глоса са много близки като цветове, но за мен Loreal Molto Mauve се усеща най-хидратиращо и е най-траен, защото е и най-лепкавия от трите. Аз лично харесвам лепкави глосове именно защото подхранват по-добре устните, а за мен това е важно. А и трайността не е маловажна. Най-близък до цвета на Molto Mauve e глоса на Catrice, както сами можете да видите.


В заключение мога да кажа, че този глос за мен беше любов от пръв поглед/нанасяне. На тези от вас, които обичат подобни продукти - препоръчвам. Смятам, че няма да останете разочаровани. Изборът на цветове е огромен.

Моята оценка: 10/10


Follow me:
            

6 коментара:

  1. Здравей Тони!

    Много хубаво ревю на един доста харесван продукт от мен! Все още съм горда, че успях да го изхабя до край ... и сега обмислям дали да си взема дуг цвят! Много ми харесва <3

    www.lillagreen.at

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти. :) Аз съм хвърлила око на Rose Melody, но наличието на още 1000 продукта за устни ме спира за момента :D но определено в бъдеще ще си го взема.

      Изтриване
  2. Прекрасно изглежда! Ще го поръчам, аз много харесвам на Maybelline Color Elixir, която ми се струва сходна като замисъл :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не съм пробвала Мейбълинските, но вероятно е много сходно. Ще се радвам да споделиш отзиви и кой цвят си си избрала, ако вземеш. :)

      Изтриване
  3. Изглежда прекрасно! Малко е скъп за гланц, но много ми харесва. Благодаря за хубавото ревю.

    ОтговорИзтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •