четвъртък, 25 февруари 2016 г.

Catrice | Liquid Camouflage High Coverage Concealer ( коректор за светла кожа )

Здравейте. Днешната публикация ще е за един от най-светлите и покривни коректори, които могат да се открият у нас. Както виждате и по заглавието, това е Liquid camouflage - High Coverage Concealer на Catrice. Коректорът е идеален за светла кожа или за хайлайт под очите и не само, а защо не и за прикриване на недостатъците. Мнението ми за продукта вижте по-надолу.


В това да имаш наистина светла/бяла/почти трансперентна кожа има едно предимство и един недостатък. Предимството е, че почти никога няма нужда да се колебаем кой нюанс на фон дьо тена, коректора и т.н. да изберем - винаги посягаме към най-светлия предлаган цвят. Там обаче е и проблемът. Достатъчно светли цветове, които да озарят бялата кожа е почти невъзможно да се намерят, същото се отнася и за фон дьо тените. У нас не много брандове внасят наистина светли цветове, но за щастие Catrice е една от тези марки, които предлагат все пак избор и на много светлокожите. Когато преди известно време наличността на този коректор беше изчерпана навсякъде заради проблем с вноса, за буквално час-два в Enzo.bg пуснаха около 5 бр. от по-светлият и познайте - веднага побързах да си го взема. За мое щастие, продукта се оказа повече от чудесен, а ето и какви са цялостните ми впечатления.


Опаковка: Много удобна и практична. Пластмасова, наподобява глос за устни и продукта се нанася посредством апликатор. Това е най-идеалният вариант, тъй като: първо нанасянето е по-прецизно; няма нужда да бъркате с пръсти в продукти или да използвате четка за целта; компактната опаковка е удобна и за чанта и от хигиенни съображения, а освен това е прозрачна и може да се види докъде е изхабен продукта. Не на последно място, ако искате да прикриете пъпчици и петна и да не замърсявате продукта, просто суочвате малко от коректора върху ръката си и от там вече нанасяте с пръсти/четка. Дизайна разбира се е изчистен и семпъл, а всичко необходимо е изписано върху опаковката.


По описание от производителите: "Течния камуфлажен коректор предлага изключително плътна покривност, която перфектно прикрива тъмни кръгове под очите, петна и дори татуировки. Супер дълготрайна и водоустойчива  формула, която не изсъхва на кожата. Прелага се в 2 цвята." Грамажът е 5 мл.


За продукта: Коркеторът е в много блед цвят, който макар на снимките да изглежда жълтеещ, аз го определям по-скоро с розовеещ подтон. Пасва добре на всеки подтон на кожата според мен. Моя е по-скоро жълтеникъв, затова обичам да го неутрализирам с по-светли и не толкова жълтеещи продукти. Коректорът действително е с много плътна консистенция и покривността е пълна. Нужно е съвсем минимално количество, за да прикриете тъмните кръгове или петна по кожата. Типичен пример за продукт, който "a little goes a long way". Действително е водоустойчив и много траен, като аз дори не го фиксирам с пудра, тъй като е доста плътен и след засъхване се фиксира и според ме няма нужда от допълнителна фиксация. Събиране в фините линийки под очите има, но е съвсем минимално. Ако имате суха кожа, предлагам да нанесете крем като основа, тъй като на мен поне ми е малко труден за разнасяне, ако нямам никаква основа. Както споменах, причината е, че коректорът е с по-суха и плътна консистенция. Идеален е за прикриване и на червенини или за озаряване на лицето. Нещо, което ми направи впечатление и донякъде ми се стори дори леко излишно е доста силният аромат. Да, коректорът е ароматизиран, което попринцип не е препоръчително за околоочната зона. Аромата е свеж и приятен, някак парфюмен, напомня ми на този на Bourjois healthy mix serum, но не е идентичен. Ако не обичате силно парфюмирани продукти, имайте го в предвид. За мен не е такъв проблем, тъй като след нанасяне почти не го усещам


Състав: AQUA (WATER), ISODODECANE, CYCLOPENTASILOXANE, POLYMETHYL METHACRYLATE, BUTYLENE GLYCOL, POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, HEXYL LAURATE, VP/EICOSENE COPOLYMER, POTASSIUM CETYL PHOSPHATE, SODIUM CHLORIDE, PEG/PPG-19/19 DIMETHICONE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, CERA ALBA (BEESWAX), XANTHAN GUM, DISODIUM EDTA, TOCOPHEROL ACETATE, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, PROPYLENE CARBONATE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, LECITHIN, TOCOPHEROL, ASCORBYL PALMITATE, CITRIC ACID, PHENOXYETHANOL, PARFUM (FRAGRANCE), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).


На снимката по-долу виждате как изглежда коректорът суочнат и нанесен под очите, като умишлено снимката е направена след няколко часа от нанасянето и след доста активен ден. 


И разбира се, няколко суоча с нанесен, разнесен и добре прелят коректор.


В заключение за този коректор мога да кажа, че не ме разочарова, а дори напротив - останах приятно изненадана от ефекта, трайността и покривността му. Искаше ми се само да е по-слабо ароматизиран, но въпреки това в съотношение цена/качество няма какво повече да се желае. Дори смея да твърдя, че е по-добър от доста други коректори. Ако търсите нещо с пълна покривност и озаряващ ефект, това е коректорът за вас! Аз поръчах онлайн от • тук  Който и коректор на бранда да изберете вярвам, че няма да съжалявате.



Follow me:
            

8 коментара:

  1. И аз много харесвам коректорите на катрис и продуктите им. Имам другия цвят коректор и е страхотен, покривен и издържа цял ден, а кожата ми е мазна. Фиксирам го и с безцветна пудра и не мърда цял ден.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, наистина е страхотен и изключително покривен. За щастие и цветът е светъл :)

      Изтриване
  2. Този коректор много ме изкушава, но ако може да те питам - по-светъл ли е от кремообразния камофлаж на Катрис? Защото той ми е една идея по-тъмен (нищо, че е порцелан). :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И на мен стандартния камуфлаж ми е една идея по-тъмен. Мисля, че този определено е по-светъл. Скоро замислям сравнителна публикация за трите коректора на бранда, ако искаш може да изчакаш малко и да прецениш по-добре, но според мен определено този е доста по-светъл и не толкова жълтеникъв. :)

      Изтриване
    2. Точно четох и миналата ти публикация за другия камофлаж и си казах - ето знаех си, че за духчетата Каспър като нас пак е тъмен. :D Значи ще се пробва този - само да го открия, че се оказва доста труден за намиране. :) Много ти благодаря за препоръката! :P

      Изтриване
    3. Е, не бих казала, че този в бурканчето е много тъмен, но зимата определено има лека разлика. За лятото е по-удачен като цвят. Що се отнася до този - да, определено смятам, че ще пасне по-добре на Снежанките :D Радвам се, че съм била полезна :) Ще очаквам отзиви, ако го вземеш.

      Изтриване
    4. Малко късен отзив, но по-добре късно, отколкото никога. :D След дълго търсене накрая го открих този течен коректор и наистина е страхотен. Докато го пробвах и сравнявах с кремообразния, единствената ми мисъл беше, че с това ревю си уцелила десетка в описанието на що за продукт е!
      Много ти благодаря за препоръката! :))))

      Изтриване
    5. Никога не е късно :) Много се радвам, че ти е харесал и съм била полезна :) И аз ти благодаря за отзива :)

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •