сряда, 24 февруари 2016 г.

Catrice | High Glow Mineral Highlighter ( Ревю )

Здравейте. Макар днес денят да е мрачен, малко блясък никога не е излишен. Именно затова и продуктът, тема на днешното ревю е именно един хайлайтър на Catrice от новия им пролетно/летен асортимент за тази година. Това е High Glow Mineral Highlighter. Предварително се извинявам за дългата и обстойна фотосесия на тази пудра, но подобни красоти просто ме привличат като магнит и някак не мога да устоя да не кача повече кадри. Разбира се, подробно ще видите и ефекта от пудрата нанесена върху лицето и не само. Без повече приказки, за пълно ревю на хайлайтъра продължете надолу към поста.


Започвам с малка предистория. Когато в началото на годината, германките бяха първите, които пуснаха информация и снимки за новите продукти за пролет/лято 2016 г., аз също бях една от първите, които моментално набелязаха няколко от продуктите, като един от най-дългоочакваните за мен беше именно хайлайтъра. Макар Мери на The Balm да е най-харесваният на всички времена, аз все имам съмнения дали няма да е прекалено тъмен, златист и жълтеникъв за мен. Поради тази причина исках да имам продукт, който е по-скоро в по-светъл неутрален цвят шампанско и който би стоял по-нежно и неутрално върху изключително бяла кожа /каквато е моята/. Когато видях първите суочове на този продукт, с огромно нетърпение очаквах да излезе и на нашия пазар и два месеца по-късно, ето го и него.



Опаковка: Напълно стандартна, изчистена откъм всякакви детайли и дизайн. Пластмасова и сравнително лека. За разлика от повечето опаковки на Catrice, за тази не съм напълно убедена, че би издържала много носене в чанта или изпускане. Струва ми се една идея по-нестабилна, но за момента това са просто догадки. Затваря се плътно и формата и наподобява лупа, каквато е и формата на самия продукт вътре. Информацията, изписана на опаковката е всичко, което би ви интересувало - състав, име на бранда и продукта, грамаж и срок на годност след отваряне. Както виждате, грамажът е 8 гр., което е доста и предвид, че продукта е от типа печени пудри, е доста икономична. 



По описание от производителите: "High Glow Mineral Highlighting Powder. 010 Light Infusion - STROKE OF GLOW. Минерална печена пудра с ултра фини, отразяващи светлината частици за озаряване на кожата. Деликатната текстура предлага видимо озаряване, чиято интензивност зависи от това колко наплъстявате продукта. Може да бъде нанесена съвсем леко върху цялото лице за цялостен сияен вид на кожата или за акцентиране върху скулите и/или изпъкналите части на лицето/тялото."


За продукта: Както вече споменах, хайлайтъра е от типа печени продукти. Доста брандове имат подобни печени хайлайтъри /например E.l.f./. Много икономична и е нужно малко количество, за да постигнете добър ефект. Цветът е цвят шампанско с лек прасковен подтон, но нанесен изобщо не личи да има такъв, а стои по-скоро като перлено бяло. Пудрата има фини блестящи частички, които отразяват светлината много фино и нежно. Няма едри брокати, но не е и само сатенен блясък. Лично аз нанасям продукта с пръсти, като по този начин интензивността се запазва до най-голяма степен, а и мога по-лесно да контролирам нанасянето. На долните снимки може да видите и как изглежда на слънце. Идеален за деликатно, но видимо озаряване и за светли кожи! Доста по-интензивна пигментация от хайлайтъра на Wet n Wild. На снимките пудрата вече съм използвала няколко пъти, но по никакъв начин не личи. Не съм пробвала да я нанеса с мокра четка, но попринцип печените сенки/хайлатъри имат това свойство и вероятно би стояла дори още по-интензивна. Лично аз не намирам хайлайтъра за прекалено прашлив, но консистенцията му е по-скоро суха, отколкото маслена.


Състав: MICA, TALC, DIMETHICONE, ISOPROPYL PALMITATE, POLYSORBATE 20, ACRYLAMIDE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE COPOLYMER, MAGNESIUM ALUMINUM SILICATE, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, CETEARYL ETHYLHEXANOATE, ISOHEXADECANE, SORBITAN STEARATE, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL, TOCOPHERYL ACETATE, POLYSORBATE 80, LAUROYL LYSINE, NYLON-12, SORBITAN OLEATE, CAPRYLYL GLYCOL, HEXYLENE GLYCOL, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, CALCIUM ALUMINUM BOROSILICATE, SILICA, TIN OXIDE, SODIUM DEHYDROACETATE, PHENOXYETHANOL, CI 77007 (ULTRAMARINES), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).


Остана да ви покажа и как изглежда пудрата суочната върху ръка и разбира се върху скулите. Аз лично опитах да я нанеса на няколко места - върху носа, над горната устна, скулите и под веждата. Като цяло стои добре където и да нанесете, стига да не се прекалява с количеството, тъй като придава т.нар. "dewy" (мокър, сочен) ефект. Трябва да кажа, че откакто използвам по-богати подхранващи кремове, кожата ми стана естествено по-гладка, сияйна и озарена, но все пак манията по хайлайтърите не подбина и мен. Както споменах, нанасям малко количество с пръсти и разнасям добре. Резултата е красива и озарена кожа, като не съм забелязала да акцентира много върху неравности по кожата или да подчертава такива.



Само тези, които не са се опитали да уловят ефекта от хайлайтър върху кожата не знаят, колко трудоемко е това. Направих няколко опита, но мисля, че със сигурност можете да добиете представа. Имайте предвид, че съм сложила толкова количество, колкото слагам попринцип. Не съм напластявала повече, за да се улови от камерата.


Ето и по-цялостен вид на лицето с нанесения хайлайтър. Ако обичате по-интензивните продукти от този тип, конкретно този позволява известно напластяване.


В заключение ще кажа, че хайлайтъра по никакъв начин не ме разочарова. Ако имате светла кожа и търсите нежно, но видимо озаряване, това е пудрата за вас. Определено останах много доволна от нея и в съотношение цена/качество е просто идеална.

Цена: ~ 10 лв.
Моята оценка: 10/10


Follow me:
            

6 коментара:

  1. Страхотно ревю,определено и аз ще го пробвам!

    ОтговорИзтриване
  2. Следващият път в DM задължително ще проверя за този продукт! Изглежда много добре <3

    ОтговорИзтриване
  3. Изглежда чудесно, благодаря за ревюто и снимките. Ще го потърся да си го взема и азз

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря. Надявам се и на теб да ти хареса, колкото и на мен. :)

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •