сряда, 13 януари 2016 г.

Vichy Purete Thermale Fresh Cleansing Gel

Здравейте. Днешното ревю ще е посветено на почистващия гел на Vichy от серията Purete Thermale.

vichy purete thermale fresh cleansing gel

Гелът закупих без предварително да го бях проучила. Тъй като ми трябваше нещо добре почистващо, но този път не исках това да е ексфолиант, а нещо по-щадящо. Хареса ми аромата, прочетох всичко написано за него на опаковката и просто го взех. По описание е за всеки тип кожа, не е уточнена конкретна възрастова група, което го прави универсален. 

vichy purete thermale fresh cleansing gel

Опаковка: Смятам, че е стандартна за подобен тип продукти. Пластмасова, прозрачна, с помпичка. Семпла, но практична. Количеството е 200 мл., което също е стандарт за повечето подобни продукти. Има заключващ механизъм, както почти всяка подобна опаковка.

vichy purete thermale fresh cleansing gel

vichy purete thermale fresh cleansing gel

По описание от производителите и състав: Тъй като не намерих информация на български, ще преведа описанието на продукта от сайта lookfantastic"Първият гел от този тип, който следва да редуцира дискомфорта, причинен от твърдата вода (сухота и опъване). В градска среда, кожата е изложена на неприятното влияние на различни замърсявания. Гелът почиства интензивно кожата и я оставя свежа и чиста. Изчиства всякакъв тип замърсявания - себум, прахови частици и т.н. Спомага за редуциране на опъващото усещане и сухота след измиване. Оставя кожата озарена и чиста. Кожата се усеща хидратирана и мека. Масажирайте върху мокра лице след което изплакнете." Съставът на продукта можете да видите на долната снимка.

vichy purete thermale fresh cleansing gel

За продукта: Гелът е със средно течна консистенция, която в контакт с водата става млечно бяла. Не бих определила точно като пяна, но придобива сходна консистенция. Ароматът е много свеж и доста осезаем. Трудно е да го определя точно, но е на нещо свежо, тревисто. Силно ароматизиран продукт и се задържа за известно време върху кожата. Като почистване, действително съм на мнение, че почиства доста добре, оставя кожата нежна и свежа. Усещам известно опъване след използването му и не бих го определила като хидратиращ, но не е и изсушаващ колкото ексфолиантите. Все пак трябва да се има предвид, че моята кожа е по-скоро суха, особено зимата. За момичета с мазна кожа според мен ще пасне още по-добре. Смятам да го запазя за летните месеци, когато нормално всеки тип кожа има повече излишен себум и се омазнява повече /в моя случай - не е чак толкова суха/. 

vichy purete thermale fresh cleansing gel

Ето и снимки, с които да добиете представа за консистенцията.

vichy purete thermale fresh cleansing gel

Цена: ~ 23 лв.

Follow me:
            

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time to write some. I'll read and answer of each of them. •