петък, 22 януари 2016 г.

Eucerin Q10 Active | Дневен крем за суха кожа (против бръчки)

Здравейте. Днешното ревю е посветено на един крем, който спада към медицинската козметика. Това е дневният крем за суха кожа на Eucerin от серията Q10 Active. Смятам, че му дадох доста време за тест и вече съм изградила мнението си за този продукт. Ако искате да разберете какво е то, продължете по-надолу.

eucerin q10 active anti wrinkles dry skin

Малко предистория. Както може би вече знаете и често повтарям, определям кожата си по-скоро като суха. Тази зима обаче, освен суха тя е и доста дехидратирана. Нямам представа точно на какво се дължи, но резултатът от всичко това е, че първите мимически бръчки или т.нар. фини линии са налице. Реших да потърся крем, чието действие да бъде насочено към двата за мен важни фактора - редуциране на бръчиците и хидратация, подходяща за суха кожа. В крайна сметка, след известно колебание на кой крем да се спра, реших и включих продукта в първата си поръчка от • Enzo.bg • Почти веднага след като получих крема започна и моят тест и силно се надявах да съм купила правилният за мен продукт. Не съм срещала други ревюта за този крем или сходни на него и като цяло целия бранд сякаш е леко подценяван, а смятам, че заслужава внимание. 

eucerin q10 active anti wrinkles dry skin

eucerin q10 active anti wrinkles dry skin

Опаковка: Както винаги, започвам и този път с опаковката на продукта. Първо, той пристига в картонена кутия, на която както се очаква са изписани всички необходими подробности за крема - състав, предназначение, как се използва и т.н. В самата картонена опаковка се намира и кремчето, което е в дебело пластмасово бурканче, което е полу-прозрачно, синеещо и матирано. На самият крем има стикер с името на бранда и серията. През опаковката е малко трудно да се прецени до къде е продуктът, тъй като пластмасата действително е доста плътна и изглежда надеждна. Бурканчето се затваря много плътно с добре изолиран и подсигурен капак, приляга плътно и по този начин шансът да влезе въздух е почти невъзможен. Кремът е лек и би бил удобен и за пътуване. Попринцип предпочитам стъклени буркани за кремовете си, но в случая нямам нищо против тази опаковка и също ми изглежда достатъчно безопасна и сигурна. Нещото, което много ми хареса е, че кремът има предпазно фолио, което освен по-голяма дълготрайност преди отварянето му е гаранция и за хигиеничния транспорт на продукта, преди да пристигне при вас. Така може да сте сигурни, че никой преди това не го е отварял или използвал или пък в следствие на това не се е развалил преди изтичането на срока му.

eucerin q10 active anti wrinkles dry skin

По описание от производителите: Ефективно решение против бръчки дори и при чувствителна кожа. Формула против бръчки с Коензим Q10 за суха и чувствителна кожа за реенергизиране на клетките и предотвратяване на признаците на преждевременно стареене.
Eucerin Q10 ACTIVE Дневен крем за лице за суха кожа е специално създаден с енергизиращия клетките Коензим Q10, естествено вещество в кожата, което се изчерпва с течение на времето. Тази съставка противодейства на признаците на стареене като бръчките при чувствителна кожа.Добавените антиоксиданти витамини C, E и H (Биотин) подхранват сухата чувствителна кожа. Във формулата няма парфюм, изкуствени оцветители или алкохол, като тя е предназначена за суха и чувствителна кожа, която лесно може да бъде раздразнена. При редовна употреба кожата изглежда по-гладка и по-стегната. Няма добавени парабени и изкуствени оцветители, което осигурява добра поносимост от кожата.

eucerin q10 active anti wrinkles dry skin

• Значително намалява дълбочината на бръчките на лицето, намалява оксидативния стрес върху кожата, участвалите в тестовете отчитат подобрение на симптоми като болезненост на кожата, зачервяване и лющене
• Коензим Q10 притежава двойно действие срещу появата на бръчки. Възстановява енергийния дефицит и подобрява клетъчната регенерация в кожата, като по този начин намалява дълбочината на фините линии и бръчките. Предотвратява появата на нови бръчки. 
• Изглаждата фините линии за 5 седмици, предпазва кожата от преждевременно стареене. Обогатената консистенция е специално създадена за суха кожа.
• Светложълтият цвят се дължи на естествения цвят на съставките, Q10 ACTIVE не съдържа никакви оцветители.
• Eucerin Q10 ACTIVE Дневен крем за лице за суха кожа не съдържа парфюми, оцветители, парабени и алкохол, като по тази причина е подходящ дори за най-чувствителната кожа.
• Може да се използва от жени 25 - 35 г.

eucerin q10 active anti wrinkles dry skin

За продукта: Както вече стана ясно, кремът е подходящ за суха и чувствителна кожа с първи признаци на стареене /които за съжаление се появяват по-бързо именно при сухите или дехидратирани кожи/. Жълтият цвят на крема също така се дължи на съставките в него, а не на допълнителни оцветители. Оценявам високо, че продукта няма добавени аромати. Има съвсем лек, химичен аромат, който нанесен не се усеща по никакъв начин. Консистенцията също така не е мазна. Аз попринцип съм свикнала с по-мазни кремове, а този попива почти мигновено, дори да се нанесе обилно количество. Хубаво е нанасяайки да правите няколко секунден масаж, но това разбира се не е задължително. Както споменах, кремът попива толкова бързо, че според мен дори да нямате суха кожа, пак няма да се усеща тежко, но това е само предположение. 

eucerin q10 active anti wrinkles dry skin

Мнението ми за продукта: Както споменах, тестът започна веднага след като кремът дойде при мен. Дадох му период от 5 седмици, дори малко повече, преди да ви покажа окончателното си мнение за него. Трябва също така да кажа, че макар да е дневен крем, аз го използвах единствено вечер. Смятам в бъдеще да взема и нощният крем, за да мога да ги сравня като действие. Относно този крем обаче мога да кажа, че действително ми хареса. Що се отнася до хидратация, имаше такъв ефект, но аз съм привикнала към по-мазни и тежки кремове и ми трябва известно време да свикна с подобен тип продукти, които попиват почти мигновено. По никакъв начин не съм забелязала да има дразнене на кожата, тя да се запушва или да ми излизат пъпки, в следствие на ползването му. Кожата ми стана по-гладка със сигурност. Самата и текстура, която никога не е била изцяло гладка, определено сега изглежда по-изгладена и някак озарена. Кожата ми изглежда по-сияйна и в по-добро състояние от преди. Върху фините линии не мога да кажа, че забелязвам драстичен ефект, но може би е твърде рано. Макар да са минали 5 седмици, предполагам трябва да се използва повече време, за да има по-добър резултат. Попринцип е хубаво и кремовете, които се използват да са от една серия /дневен и нощен/. По този начин ефектът ще е по-бърз и по-забележим, предполагам. Като цяло смятам, че кремът е добър. Кожата ми определено се подобри, но има още какво да се желае относно бръчиците. Смятам следващата ми покупка да е нощният крем от същата серия, за да мога да изградя още по-цялостно мнение дали е ефективен и дали изпълнява обещанията си изцяло.

eucerin q10 active anti wrinkles dry skin

В състава на крема няма парафин, оцветители, парфюм и парабени. Това със сигурност е предимство. Също така е презназначен за чувствителна кожа, което за мен също е плюс. 

eucerin q10 active anti wrinkles dry skin

eucerin q10 active anti wrinkles dry skin ingredients

В заключение мога да кажа, че кремът не ме разочарова. Справя се със задачата да направи кожата по-добре изглеждаща за кратък период, но има още какво да се очаква. Дали и в борбата с първите бръчици ще даде резултат - ще ви споделя след по-продължителното му използване. Ако кожата ви е суха/дехидратирана и винаги имате проблем с намирането на крем, който да е за чувствителна кожа, да няма аромат и повечето вредни съставки - то може да дадете шанс на Eucerin Q10 Active. Бранда предлага доста голямо разнообразие от продукти, предназначени за различна кожа/възраст. Аз поръчах крема от тук • Със сигурност обаче е хубав продукт, който ще продължа да използвам и в бъдеще.

Моята оценка: 9/10

Follow me:
            

2 коментара:

  1. Много хубаво и изчерпателно ревю. Определено ме запали по крема, защото и моята кожа е супер суха напоследък и дори се бели. Ще си го взема задължително!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря :) Радвам се, че съм била полезна. Ще очаквам отзиви за кремчето, ако си го вземете :)

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •