четвъртък, 10 декември 2015 г.

Козметични двойници | Makeup Dupes

Здравейте. Дойде ред на /надявам се/ дългоочакваната от вас публикация за козметичните двойници, които открих сама сред колекцията ми от гримове. Някои от тези двойници са действително идентични като цветове, други са много близки. Двойниците за които ще стане дума днес са единствено базирани на цветовете им, не и на текстурите им или формулите. Публикацията ще включва продукти на доста известни марки, като NYX, Wjcon, Seventeen, Catrice и др. Ако ви е интересно да видите кои са козметичните двойниците, продължете по-надолу.


Както вече споменах, козметичните двойници на днешния пост ще бъдат базирани единствено върху цветовете. Повечето от тях се различават доста по формули, но все пак открих, че именно цветово се доближават много един до друг. Колебаех се дали да разделя публикацията в две части, тъй като предупреждавам, че ще бъде дооооста дълга, но все пак реших да я обединя в една, за да може да се възприема по-цялостно. Надявам се да ви бъде полезна. Този път и снимките ми са на Коледна тематика :) Предварително искам да кажа, че харесвам всички продукти и предпочитанията към някои от тях съвсем не означава, че другият показан продукт не ми харесва.


NYX VS. WJCON
NYX Jumbo pencil in Yogurt vs. WJCON soft mousse №11
РЕВЮ НА NYX                            РЕВЮ НА WJCON


Първите двойници са горепосочените два продукта. Ако се учудвате защо Jumbo молива на Nyx не е в обичайната си опаковка, това е защото реших да прехвърля него и останалите моливи в по-удобна такава, а освен това старата миришеше ужасно на пластмаса, поради което и самият продукт вътре също. 

И така, нека започна със сравнението. И двата продукта са в прасковено, като и двата имат метален финиш. NYX молива е много кремообразен, изисква известно наплъстяване, но пък дори с базата на същата марка ми се събира в сгъфките на клепача много бързо. Без база се събира ужасно при мен, а и не е чак толкова траен. Мус сенките на WJCON са в абсолютно същия цвят, но финиша им е много по-метален и лъскав, дори леко твърде лъскав ако се наплъсти повече. Нужно е количество колкото кърфица за целия клепач, изсъхнат ли веднъж са бетон, няма мърдане до вечерта. Не ми се събират в сгъфките и това всичко е без база, защото според мен те нямат нужда от такава. 


При съпоставка между молива на NYX и мус сенките на WJCON в еднакви цветове, аз бих заложила на WJCON.
Цена на NYX: ~ 10 лв.
   Цена на Wjcon: ~ 12 лв.


NYX VS. CATRICE
NYX Butter Gloss in Tiramisu vs. CATRICE - Better Make A Mauve
РЕВЮ НА NYX                            РЕВЮ НА CATRICE


Още щом се оказа, че притежавам и двата глоса веднага разбрах, че те са двойници. NYX глоса е в приятна кафяво-розова гама, с лек керемиден подтон. Глоса на Catrice е негов аналог с единствената разлика, че има малки блестящи частици, които са една идея по-забележими. Като финиш и двата са от типа гланцови, не лепнат, консистенцията им е сходна, нанасянето, пигментацията и издръжливостта също. За мен единствената по-съществена разлика е в цената им, но като желан ефект за мен са идентични, като цветове също. Както сами ще се убедите, дори в самите им опаковки цветът е на практика същият. Имат различни по форма апликатори.


Много харесвам и двата глоса честно казано, затова зависи от вас кой да изберете. Ако търсите по-луксозен вариант, то заложете на NYX. Ако обаче търсите просто желания ефект и цвят и искате по-бюджетен вариант, то изберете Catrice. На който и да се спрете вярвам, че няма да останете разочаровани. Аз сякаш клоня една идея повече към Catrice.
 Цена на NYX: ~ 14 лв.
   Цена на Catrice: ~ 8 лв.


CATRICE VS. SEVENTEEN
CATRICE - Sparkle Sparkle Little Star vs. SEVENTEEN - 19 Festive
РЕВЮ НА CATRICE                                                         


Накратко за двата продукта. Глоса на Seventeen е на практика почти безцветен, леко белезникъв, като има едри и разположени не толкова на гъсто розови брокатчета. Стои приятно върху устните, на слънчева или изкуствена светлина блести много красиво, но има ужасно тежък аромат. Глоса е лепкав и се нанася с четчица. Надписите от опаковката и самата капачка се изтриха много бързо и гледката не е особено приятна. Балсамът на Catrice е в удобна опаковка на чъби стик. Цветът е по-плътен, няма едри, а по-скоро фини розовеещи частици, хидратира добре устните, не лепне и има значително по-лек аромат, а опаковката е значително по-удобна и красива. 
Безспорно между глоса на Seventeen и балсама на Catrice бих предпочела именно Catrice. По-добър резултат, по-добра пигментация, по-удобна и хубава опаковка, по-бюджетен.
 Цена на Catrice: ~ 10 лв.
        Цена на Seventeen: ~  12 лв.


MAYBELLINE VS. NYX
Maybelline in Pink Gold vs. NYX - Pinky Beige
          РЕВЮ НА MAYBELLINE              РЕВЮ НА NYX           


Color tattoo на Maybelline са кремообразни сенки, които са с по-твърда консистенция. Нанасят се с пръсти, а цветът е металическо розово. Като цяло се налага да се използва база, тъй като иначе на мен ми идват малко мазни и се събират в сгъфките след определени часове. На окото като цвят са трайни, бурканчето е стъклено. Сенките на NYX са в същия розов цвят, като финиша е още по-лъскав и метален. Като цяло са от типа сенки, които могат да се носят и без база, тъй като засъхват на клепача, но не са водоустойчиви и ако случайно ги намокрите, те просто се изтриват. Като нанасяне са ми по-трудни, тъй като се нанасят с апликатор, като на глосовете и засъхват по-бързо. 



Между двата продукта, аз лично бих се спряла на сенките на Maybelline. Макар да се нанасят по-трудно и нехигиенично, финиша им е по-естествен, а и са по-трайни, освен това могат да се наплъстяват до желаното от вас. Ако пък искате просто някакъв цвят върху клепачите си по възможно най-бързия начин, без да използвате база или каквото и да е - то имате аналог в цвета при сенките на NYX. 
                  Цена на Maybelline: ~ 10 лв.
        Цена на NYX: ~  14 лв.


FLORMAR VS. AVON
FLORMAR № 320 vs. AVON in Mauvelous
РЕВЮ НА FLORMAR       РЕВЮ НА AVON   


Едни 90%-тови двойници. Лакът на Flormar е около нюанс, до два по-светъл, но е в същата гама на цвета, който е нещо между лилаво-червенеещо и определено ми е любим цвят при лаковете за нокти. Четката е много тънка, покривността не е най-добрата, а и съхне доста бавно. Лакът на Avon е по-тъмен, четката е по-широка, финиша е по-лъскав тъй като е от типа гел лакове без печене, покривността и трайността са значително по-добри, съхне доста по-бързо. Несъмнено между двата бих се спряла на този на Avon, тъй като удовлетворява изискванията ми в по-голяма степен. 
  Цена на Flormar: ~ 2 лв.
Цена на Avon: ~~ 4 лв.


AVON VS. WET N WILD
AVON in Frozen Rose vs. WET n WILD - Pinky Promise


Червилото на Avon е в любимият ми цвят, който е червеникаво-розово, с осезаем златист блясък. Но, за съжаление обаче, покривността е много слаба и се налага да наплъстявам доста, което е доста трудно, тъй като самата му формула е някак мазна и не позволява особено голямо наслояване. Трайността при мен е слаба, но се усеща комфортно върху устните. Чъби стика на Wet n Wild представлява стейн за устни, който е в същия розово-златист цвят. Покривността е значително по-добра, нанасянето е по-лесно заради самата форма на продукта. Тъй като е стейн се задържа много по-дълго върху устните ми, а и позволява повече наплъстяване. Покривността е средна. 


Между червилото на Avon и стейна на Wet n Wild, без изобщо да се замисля бих избрала Wet n Wild, заради всички гореизброени причини. 
Цена на Avon: ~ 6 лв.
         Цена на Wet n Wild: ~ 9 лв.


GOLDEN ROSE VS. NYX VS. AVON
Golden Rose velvet matte № 2 vs. NYX Dusty Rose № 108 vs. AVON Tender Mauve
РЕВЮ НА GOLDEN ROSE    РЕВЮ НА NYX   РЕВЮ НА AVON


И дойде ред на последните двойници, които са общо взето много сходни, но не напълно идентични. Като финиши са коренно различни. Golden Rose е изцяло матово червило в тъмно розов цвят. Трайността е много добра, нанасянето е малко по-трудно, а и тъй като е матово донякъде изсушава устните и понякога подчертава някои недостатъци. Червилото но NYX е по-кремообразно, също е пастелно, но финиша е сатенен и по-гланцов. Трайността не е толкова голяма, но се усеща по-комфортно върху устните, нанасянето също е по-лесно, гилзата е по-сигурна. Червилото на Avon е отново пастелно и сходно, но е в малко по-кафявата гама. Сложих го сред другите две, тъй като цветът все пак е доста подобен. Трайността е най-слаба от трите, но въпреки това е приемлива, нанасянето е лесно, не изсушава устните.



Трудно е да съпоставя трите като формули, защото наистина са коренно различни. Като цветове обаче са доста подобни. Ако трябва да ги класирам според това колко ми харесват като формули, на първо място ще бъде NYX, на второ AVON и на трето GOLDEN ROSE. Според цветовете им, подредбата би била следната NYX. GOLDEN ROSE, AVON. Като цяло и трите червила са добри и зависи основно от финиша, който търсите или сумата, която сте готови да отделите.
       Цена Golden Rose: ~ 4 лв.
Цена на NYX: ~ 17 лв.
Цена на AVON: ~ 7 лв.


Това бяха моите козметични двойници. Отново държа да подчертая, че харесвам всички показани подукти, а предпочитанията ми към един от тях по-конкретно съвсем не означава, че другият продукт е лош или не ми харесва. Все пак всеки си има предпочитания и това, че аз смятам даден продукт за по-добър от двойника си не означава, че всички биха мислили по същия начин. Това е просто моят опит с тези продукти, но разбира се в цялост харесвам всеки от тях.

Вие откривали ли сте цветови двойници сред гримовете си? А имате ли някой от показаните продукти? Кой "двойник" смятате да пробвате? Беше ли ви интересна тази публикация? А мнението ви за снимките? :)


Follow me:
            

5 коментара:

  1. Как работиш с кремообразните сенки на Никс? Нито мога да се блендират, нито нищо ... мн са ми трудни

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ако говориш за тези с апликатора, действително се работи трудно и трябва много бързо да се действа, защото бързо засъхват, но пък за сметка на това лесно се трият дори и само с вода :D

      Изтриване
  2. Страхотен пост :) И аз никак не съм доволна от Йогурт на Никс и мисля да го подаря на приятелка, но ми е много любопитно, как успя да извадиш "графита" от молива? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря :) Изваждането общо взето стана по стечение на обстоятелствата и не знаех и аз точно как да го осъществя. Първо отчупих горната част /краят/ на молива с клещи, защото то всъщност е мека пластмаса и е празно точно там, но разбира се аз не знаех и ги посчупих лошо на места. След това за кратко нагрях целия молив със сешоар :D което звучи малко смешно, но е нужно. След това реших, че ще е по-лесно да избутам продукта с нещо. Имах една четка за сенки с точната големина и твърда пластмасова дръжка, затова избутах продукта от задната част към върха и когато е достатъчно размекнат молива, той просто се избутва и се изважда с формата, както си е бил в самия молив. Дано съм обяснила добре. Общо взето е доста мръсна работа, но пък след това употребата е значително по-удобна и лесна.

      Изтриване
  3. Pantera666, Много се извинявам.:D По погрешка изтрих коментара ти, вместо да цъкна на отговор. Цитирам по памет: "Чудесен пост и много добре подбрани двойници" :) Много ти благодаря за хубавия коментар и много се извинявам, че без да искам го изтрих. :/ Много мразя когато направя някаква подобна беля :D

    ОтговорИзтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •