петък, 18 декември 2015 г.

Essence | Eyeshadows and blush: Keep calm and berry on; Apricotta; Berry me up

Здравейте. В днешният пост ще направя ревю на три продукти на Essence, които са нови в асортимента им. Това са два от новите цвята сенки, както и един матов руж. Става дума за сенки в нюанси 08 apricotta и 21 keep calm and berry on, и руж в цвят 20 berry me up!


Сенки за очи / Описание от производителите/: "Меката текстура на сенките се нанася много лесно и е с дълготрайна формула. различни цветове и ефекти от матов до блестящ и металически. Предоставят много възможности за избор, за безупречен грим за всеки повод."


Състав: TALC, MICA, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, MAGNESIUM STEARATE, DIISOSTEARYL MALATE, HYDROGENATED POLYISOBUTENE, CARNAUBA (COPERNICIA CERIFERA) WAX, CAPRYLYL GLYCOL, HEXYLENE GLYCOL, POLYLACTIC ACID, TIN OXIDES, PHENOXYETHANOL, CI 77007 (ULTRAMARINES), CI 77491, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).


21 keep calm and berry on е много приятен цвят, подходящ за опушен грим. Определям го като актуалният за годината цвят марсала. Накратко той е смесица между тъмно бордо, с кафеникаво-лилав подтон. Подобни нюанси са особено актуални за есенно-зимните сезони. Попринцип сенките са със сатенен финиш - нито перлени, нито матови, но нанесени на клепача и особено след като ги прелеете стоят по-скоро матови. Като цяло сенките се оказаха по-прашливи и определено останах по-доволна от другият нюанс, който имам и като пигментация и като финиш. 



08 apricotta е перфектният хайлаът цвят, който реално е цвят шампанско, със съвсем лек прасковен подтон, но в никакъв случай не дава наситен прасковен цвят. Както споменах е перлен, но фино смлян и няма никакви брокатени частици /което е чудесно!/. Цветът е много пигментиран. Сенките имат по-маслена текстура и всъщност взех този цвят с идеята, да го използвам като хайлайтър, тъй като цветът е изключително подходящ. Е, като цяло мога да кажа, че тези сенки са универсални и действително могат да се използват и за това, но тъй като са доста наситени дават много, много озарен и металически dewy финиш. Тоест ако харесвате наистина наситените хайлайтъри, този е един от тях. Разбира се може да се използва и по предназначение и да го използвате само като сенки. И в двата случая съм доволна от продукта.



Цена на сенките: ~ 3,50 лв.

Руж (По описание от производителите): "Цветни скули! руж с лека текстура и матов финал, който докосва нежно страните ти."

Състав: TALC, MICA, ALUMINIUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, MAGNESIUM STEARATE, ISOCETYL STEAROYL STERATE, OCTYLDODECYL STEARATE, ethylhexylglycerin, phenoxyethanol, CI 15850 (RED 6/RED 7 LAKE),  CI 77491, CI 77499 (IRON OXIDES)


20 berry me up! - След като старателно преписах състава от самият руж, тъй като никъде не успях да намеря онлайн такъв, ето и повече за ружа. Както знаете, аз не използвам руж и попринцип нямам особено голям опит с тях. Но за целта на ревюто го пробвах - цветът е доста наситен и е нужно малко количество. Финиша действително е изцяло матов. Предлага се в два цвята, като този е по-тъмният. Ако се нанесе леко би паснал на всяка кожа /моята е много светла/. Ружът е много фино смялян и много добре пигментиран. Прелива се без проблем. Цветът е по-скоро тъмно розов, но има и някакъв топъл подтон. Текстурата му е твърда и не е прашлива, което от своя страна предполага, че е нужно известно наплъстяване за по-наситен цвят. Аз смятам, че това е най-добрият вариант за ружовете и по този начин опасността да сложите прекалено много е наистина незначителна.



Цена на ружа: ~ 5,50 лв.

Остана да ви покажа и суочове на продуктите. Нямам никаква база под сенките или ружа. Цветовете са реални.



В заключение мога да обобщя, че продуктите на Essence са изключително бюджетни, но качеството им е много добро, а на някои продукти е дори отлично.

Follow me:
            

* Сенки Keep calm and berry on и руж Berry me up са предоставени от PR, но публикацията
не е спонсорирана. Мнението ми е изцяло обективно и базирано на личните ми впечатление.

10 коментара:

  1. Сенките определено ми грабнаха вниманието, особено apricotta - струва ми се перфектен за вътрешния ъгъл на окото.

    ОтговорИзтриване
  2. Много ми харесва, че посочваш състава на продуктите! И двата цвята сенки са страхотни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за коментара. :) Да, започнах да посочвам състава на продуктите, тъй като много от вас, а и аз като цяло все пак хвърлям по едно око на съставите понякога, преди да закупя нещо :)

      Изтриване
  3. Даммм, аз също го заглеждам тези сенки, а на снимките ти са даже още по-красиви :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти :) Светлите определено са с по-маслена текстура и ми допаднаха повече :) Но аз си падам по лъскавите неща :))

      Изтриване
  4. Определено ми грабнаха окото, но 08 apricotta ще се купува задължително, страхотен цвят :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Определено е добро попадение, а освен всичко и много бюджетно :)

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •