четвъртък, 26 ноември 2015 г.

Wet n Wild | E738 Comfort Zone - eyeshadow palette

Здравейте. Дойде ред за ревю на една от любимите ми палитри в последно време - Comfort Zone. Исках да пробвам тези сенки от адски много време, но наличието на много други все ме спираше. Бях сигурна обаче, че палитрата ще ми хареса моментално и ще ми стане любима. Все пак съм гледала много снимки, суочове и публикации свързани с нея и вече имах изградена представа. Е, очакванията ми се оправдаха и Comfort Zone определено попадна и в моята комфортна зона. Ако ви е интересно да научите повече за палитрата или да разгледате дъългата и фотосесия /цветовете някак подтикват към снимки/, то продължете по-надолу.

wet n wild comfort zone eyeshadow palette E738

Има няколко цветови разновидности на тази палитра, като тази е най-неутралната и универсална. Палитрата съдържа осем цвята, които са предимно в топлата гама, но има и няколко "по-студени" нюанса. Всички предлагани у нас палитри са: E736 petal pusher, която включва предимно розови, лилави и сиви цветове; E737 blue had me at hello включваща основно сини, тъмно сиви и бели перлени цветове и последна е именно E738 comfort zonе, очевидно включваща предимно топли кафяви, бронзови и зелени цветове.

wet n wild comfort zone eyeshadow palette E738

Опаковка: Пластмасова, с черен гръб на който са описани основни неща за цветовете и сенките, а капакът е изцяло пластмасов. Палитрата е доста малка и плоска, което я прави и компактна. Предимство за мен е, че капакът е прозрачен и ясно може да видите цветовете вътре. Макар да е пластмасова палитра, тя се усеща доста стабилна и надеждна. Грамажът на всички сенки е 8,5 гр. Огромно предимство е, че сенките идват добре запечатани, което гарантира, че никой преди това не ги е отварял. Затваря се плътно посредством щракване и няма опасност да се отвори сама при път например. По-голяма част от палитрата е заета именно със сенките, а малка част от нея е оставена и за малък апликатор, който всъщност е и еднственото нещо, което не ми хареса - четчицата му е много твърда и е трудно да се работи с нея. Така или иначе обаче аз смятам, че сенките се нанасят най-добре с пръсти, затова и апликаторът ми е излишен в случая.

wet n wild comfort zone eyeshadow palette E738

wet n wild comfort zone eyeshadow palette E738

За сенките: Те са разделени в две групи, като условно може да се каже, че лявата колонка е по-подходяща за дневен грим, а дясната за вечерен, но разбира се зависи от това как нанасянте сенките и с каква интензивност. Консистенцията на сенките е наистина страхотна! Усеща се някак маслена, почти като на кремообразни сенки, не се разпрашват. Изключително пигментирани дори и без никаква база. Преливат се добре, нанасят се лесно. Всички цветове в палитрата са перлени, като има три по-блестящи. Това са първият хайлайт цвят, тъмно кафявият и тъмно зеленият. В себе си те имат ситни брокатчета. По разбираеми причини, тези три цвята са и една идея по-сухи, но двата тъмни цвята са предвидени за опушване и това е логично. Сравняват ги по качество със сенките на Urban Decay.

wet n wild comfort zone eyeshadow palette E738

wet n wild comfort zone eyeshadow palette E738

За цветовете: Както споменах, условно едните са за по-ежедневен грим и са изцяло в топлата, кафява и бронзово-златиста гама, докато другите са по-студени и землисти цветове, ако мога така да ги нарека.
Лявата колона включва: светъл и по-блестящ и сух цвят шампанско, подходящ за хайлат; бронзово-оранжавеещ цвят, много перлен и изключително добре пигментиран; тъмно златисто или по-точно цвят старо злато, също много перлен и добре ригментиран и тъмно кафяво, което нанесено дори чернее и в което има ситни розовеещи брокатчета.
Дясната колона включва така популярният сивеещо-кафяв цвят taupe, който е много светъл и подходящ за преливки например; вторият е цвят каки и е перлен и много добре пигментиран; третият е тъмно зелено със ситни златисти брокатчета, нанесен стои почти черен и е подходящ за опушване; последният е може би най-различният, нетипичен и интересен цвят, който попада в категория дуохромен. На практика той е тъмно кафяво, което под определен ъгъл на светлината стои тюаркоазено, синеещо или зеленикаво, а понякога и изцяло кафяво. От интензивността зависи как точно ще изглежда. Палитрата би си струвала дори и само заради този цвят, който много сравняват с пигмента на MAC - Blue-brown.

wet n wild comfort zone eyeshadow palette E738

wet n wild comfort zone eyeshadow palette E738

СъставTalc, Dimethicone, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Ethylhexyl Palmitate, Magnesium Stearate, Trimethylsiloxysilicate, Nylon-12, Boron Nitride, Caprylyl Glycol, Polyethylene, Caprylhydroxamic Acid, Glycerin, Silica Dimethyl Silylate, Silica, [ /- (MAY CONTAIN/PEUT CONTENIR): Black 2/CI 77266, Bronze Powder/CI 77400, Carmine/CI 75470, Chromium Oxide Greens/CI 77288, Ferric Ferrocyanide/CI 77510, Iron Oxides/CI 77491, CI 77492, CI 77499, Mica, Titanium Dioxide/CI 77891]

wet n wild comfort zone eyeshadow palette E738

Eто и още снимки и суочове на цветовете. Опитах се да ги "уловя" възможно най-реални и мисля, че се справих с тази задача успешно. На всички суочове съм без база отдолу и не съм наплъстявала цветовете. Дори с минимално докосване, пигментацията е отлична.

wet n wild comfort zone eyeshadow palette E738

wet n wild comfort zone eyeshadow palette E738

И за финал оставих отделните суочове на дуохромният цвят. Той е много нефотогеничен и под това имам предвид, че подобни цветове са много трудни за заснемане. Само който не е опитвал да направи фотосесия на такива цветове не знае за какво предизвикателство става въпрос. :)

wet n wild comfort zone eyeshadow palette E738

В заключение мога да кажа, че тази палитра ми хареса изключително много и силно я препоръчвам. Вярвам, че няма да останете разочаровани от нея, ако харесвате перлените цветове. Попринцип аз не харесвам зелени сенки, но в тази палитра зеленото е ненатрапчиво и понякога нося дори и него. Най-обичаната палитра на Wet n Wild по цял свят и гарантирам, че има защо. Надявам се ревюто ви е било полезно и интересно. Палитрата бихте могли да поръчате и от официалната страница на бранда у нас - тук. Ревюто ми за хайлайтъра можете да видите • ТУК •.

Цена: 15,90 лв.
Моята оценка: 10/10

Follow me:
            

* Продуктът е предоставен от PR, но публикацията не е спонсорирана.
 Мнението ми е изцяло обективно и базирано на личните ми впечатление.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •