четвъртък, 23 юли 2015 г.

Първа поръчка от Lollipop Cosmetics

Здравейте. Днешната публикация ще е изцяло посветена на първата ми поръчка и впечатления от Lollipop Cosmetics.

lollipop cosmetics eyeshadows review

Тъй като получих доста запитвания относно поръчката ми от Лолипоп и т.н. предупреждавам, че тази публикация ще е от много дългите и подробни :)
Първо ще започна с кратка информация за бранда Lollipop. Това е италианска марка, като продуктите съответно са италиански  и се водят професионални. Lollipop не тестват върху животни. Още информация ще копирам директно от сайта им:


Марката Lollipop Cosmetics е на пазара от 2010г. Тя предлага на своите клиенти италианска професионална козметика с изключителни качества, както и козметика от азиатски произход на достъпни цени. Безопасни продукти от най-високо качество, които не съдържат парабени и ароматизатори от SERIE ITALIA. Създадени без да бъдат тествани върху животни, за да отговарят на високите изискванията на световно ниво. 

Продукти от серия Италия са лансирани на пазара от Lollipop Cosmetics през края на 2014 година. Марката залага на италианските специалисти в производството на висококачествена професионална козметика в областта на грима. Продуктите Lollipop Cosmetics Made in Italy са с гарантирано оригинални текстури и цветове, формулите са произведени под висок контрол и качество. Без Парабени и Без Аромати! 

 Lollipop Cosmetics залага изключително много на висококачествените продукти, модерния дизайн на палитрите и най-новите тенденции в света на грима. Продукти с марката Lollipop Cosmetics Made in Italy. Продукти без парабени! Продукти без ароматизатори! Продукти Клинично тествани! Не тестваме продукти върху животни!

lollipop cosmetics eyeshadows review

lollipop cosmetics eyeshadows review
* Състав на сенките

За първи път чух за Lollipop в блога на Снежана. В послествие видях техни продукти и сред други български блогърки. 
Сенките и палитрите определено грабнаха вниманието ми и реших да пробвам няколко нюанса от тях. Рефилите със сенки и палитрите много напомнят на тези на Inglot, но цената и на двете е далеч по-достъпна.

lollipop cosmetics eyeshadows review

Разглеждайки сайта им си харесах доста нюанси сенки, но все пак реших да се огранича до 3. В сайта сенките са разделени на няколко категории:
 • ПЕРЛЕНИ
• МАТОВИ
     • БРОКАТЕНИ
Не е изненада, че се спрях на три перлени цвята, които всъщност далеч не са толкова блестящи и нанесени стоят дори повече откъм матовата страна. 
Имах и план да прехвърля част от инглотските си сенки в тези палитри, тъй като са по-удобни и организирането на сенките по този начин ми харесва повече. Поради тази причина грабнах цели 7 празни единични палитри, които са подходящи за сенки и коректори от Lollipop. Планът ми обаче се провали след като установих, че рефилите със сенки на Лолипоп са по-квадратни от тези на Инглот, които от своя страна са с 1-2 мм. по-продълговати.
Извод: НЕ може да използвате палитрите на Lollipop за сенките на Inglot :)

lollipop cosmetics eyeshadows review

lollipop cosmetics eyeshadows review

В сайта често има едномесечни намаления, в които някои продукти са с до - 50%, което е предостатъчно като време и като цена, за да се сдобиете с някои продукти ако имате желание. Аз успях да издебна именно едно от намаленията, в които именно сенките бяха намалени наполовина от редовната им цена. 

ПАЛИТРИТЕ са на магнитен принцип. Рефилите със сенки са метални и мигновено прилепват към магнитните палитри. Палитрите от своя страна са изцяло пласмасови и са доста по-леки от тези на Inglot. Недостатък според мен е, че капачето им не е прозрачно и общо взето трябва да слагате някакво етикетче на гърба на палитрата ако имате повече от един цвят, за да е намирането им по-лесно за вас и да не гадаете кой цвят къде е. Плюс обаче е, че палитрите могат да прилепват една към друга и по този начин може да спестите място като ги съхранявате една върху друга.

• Сенките от своя страна пристигат добре опаковани, както и палитрите и нищо не се беше счупило или повредило. Поставянето им в палитрите е съвсем лесно, като могат и да се пререждат в последствие или да се заменят с други.

• Хубавото на системата Mix & Match е, че можете сами да правите своя палитра в зависимост от предпочитанията Ви. Има различни по размер и вид палитри, като вътре можете да поберете на едно място сенки, коректори, пудри и т.н. 

lollipop cosmetics eyeshadows review

lollipop cosmetics eyeshadows review

СЕНКИТЕ:
Сенките определено ме впечатлиха. Изключително меки и създават усещане за кремообразни сенки. Много маслени и фини, преливат се лесно и са изключително пигментиране. Дори с леко докосване изкарват изключително много цвят. Наистина останах доста приятно изненадана. Също така има огромно разнообразие от цветове, като аз лично избрах да взема един цвят пепел от рози, един златист нюанс и един напомнящ керемидения. Няма как да скрия, че най-любимият ми от тях е именно този в розовата гама.

lollipop cosmetics eyeshadows review

lollipop cosmetics eyeshadows review

№ 305 - Розов - както казах, цветът е разновидност на нюанса пепел от рози и представлява много красиво нежно розово-лилаво със ситни сребристи отблясъци. Изключително красив цвят и много пигментиран, както и останалите.
№ 342 - Златисто - топъл цвят в златистата гама, който има много фини и почти незабележими златисти шимъри. Общо взето както и първият е универсален цвят според мен.
№ 361 - Керемидено - най-тъмният от трите цвят, в керемидено-червената гама. Приятен топъл цвят, може би по-скоро подходящ за есента. Има ситни розовеещи шимъри. Както и останалите е много пигментиран. Очаквах да е една идея по-кафяв.

lollipop cosmetics eyeshadows review

lollipop cosmetics eyeshadows review

ЗА ПОРЪЧКАТА:
Поръчката е само онлайн, като е на принципа на всички останали онлайн поръчки от този тип.
                                               1. Регистритате се в сайта: www.lollipopcosmetics.com
                                               2. Попълвате необходимите полета с информация: имена, адрес и т.н.
                                               3. Добавяте желаните продукти и бройки от тях в количката.
                                               4. Финализирате поръчката.

• Доставката ми излезе около 5 лв., като още след изпращане на поръчката беше сумирана каква ще е крайната цена на продуктите + доставката, което ви спестява време в изчисления.  Аз избрах да платя с НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ /плащате директно на куриера при получаване на пратката/

• На следващия ден след пускането на поръчката ми се обадиха от Lollipop за да потвърдя поръчката, като по телефона момичето издиктува наново бройките на палитрите и съответно номерата и вида на сенките. След потвърждение от моя страна поръчката беше напълно финализирана. Това е задължителна стъпка за да бъде изпратена поръчката.

• Доколкото си спомням поръчката пристигна на втория ден, след като я бях пуснала. Нещата вътре бяха добре опаковани и всичко беше наред. 

* Като единствен минус отчитам, че цветовете в сайта не са напълно реални и е малко трудно да се прецени точно какъв цвят взимате. Щеше да е добре да има реални суочове на всички цветове /попринцип има такива на по-големите палитри/, за да може всичко да е напълно реално. Убедете се сами:

lollipop cosmetics eyeshadows review

Като цяло съм много доволна от продуктите и поръчката. Не съм имала никакви проблеми и в бъдеще със сигурност бих пробвала още от техните продукти. Държа да кажа обаче, че все пак това са едва първите ми впечатления.

Ъпдейт: В последствие забелязах, че се губи голяма част от пигмента на сенките, когато се преливат повече време. Все още ги харесвам и смятам, че са много фини и нежни, първоначално доста пигментирани, но се изисква малко повече усилие, за да се извлече максимален цвят. Харесвам ги, но очаквах да се справят по-добре в дългосрочен план.

    Цена на палитрите:
 Редовна - 3 лв./бр.  Промоционална - 1 лв./бр.
Цена на сенките:
   • Редовна - 5 лв./бр. Промоционална - 2,50 лв./бр.
           Цена на доставка: 5 лв. 

Моята оценка за палитрите: 9/10
Моята оценка за сенките: 10/10

Follow me:
            

6 коментара:

  1. Много изчерпателно ревю и прекрасни снимки! :) <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти :) Радвам се, че научих за тях от блога ти <3

      Изтриване
  2. Изчерпателно ревю, благодаря ! Утре ще ги дебна с черният петък, за да видя дали ще успея да си купя нещо от тях или не.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря. Предпогам ще се възползваш. Очакват се чудеесни намаления, може би и аз дори ще се възползвам от тях, макар да имам сенки колкото за два живота напред :D

      Изтриване
  3. Страхотно ревю, убеди ме да си поръчам и аз. :)

    ОтговорИзтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •