неделя, 22 февруари 2015 г.

Нови придобивки: Jumbo, Dm, Lilly + още

Дойде време да ви покажа обещаната публикация с нова порция придобивки. Този път обаче, те не са само козметични. Тъй като пролетта е на прага, реших да купя и нещо, което също е свързано с външния ни вид, но резултатите му не се отмиват с мицеларна вода и лосион. Ако ви е интересно да разберете повече за всеки от продуктите, пожелавам ви приятно четене! 


Този път се постарах в тази публикация да ви покажа действително мноооого повече неща, отколкото показвам обикновено в новите си придобивки. Постарах се покупките да са неща, които ще са ми действително от полза /а и се опитвам да редуцирам покупката на декоративна козметика, която вече имам в изобилие/. 


Покупка № 1 - Джъмбо

Отдавна исках да си купя плексигласовата кутийка за козметика от Айко, която е прозрачна и е на цена около 25 лв. Тъй като обаче този магазин ми е много далеч и все не се амбицирам достатъчно, за да го купя...реших да взема просто един органайзер от Джъмбо. Мога да ви кажа, че определено ми върши работа. Имаше органайзери с по 5 чекмедженца, което беше и най-скъпото /10 лв./. Имаше едно лилаво, което беше една идея по-голямо, отново с 3 чекмедженца. Това е третото по размер и макар да не личи съвсем от снимките, е в ярко прасковен/коралов цвят - много нежно и свежо. Има 3 прозрачни чекмедженца, които няма как да се извадят. Пластмасово, лесно за почистване, практично, удобно и компактно. Много ми харесва! Цената му също е чудесна - само 4 лв. Имаше и съвсем малки органайзерчета, които се предлагаха в няколко различни цвята, но те са 3 пъти по-малки. Бяха около 3 лв. 
Органайзера побира фон дьо тена ми /Орифлейм/, четки за пудра, пудри, спирали, червила и гланцове и общо взето всичко, което до момента стоеше разпръснато по бюрото ми. Като цяло мисля, че това е една по-бюджетна алтернатива на органайзера от Айко, който до момента ми върши почти същата работа и определено е успешна покупка!



Покупка № 2 - Джъмбо

Това е лента за йога. Беше ми препоръчана като много удобна и подходяща за стречинг и не само. Като цяло още не съм успяла да намеря приложение на лентата, но в интернет има доста клипове и мисля, че все ще се спогодя с нея. Представлява не много дълга /малко над 1 м./ еластична, гумена, синя лента, която можете да разтягате поне двойно на размера и, без опасност тя да се скъса. Тонизира мускулатурата и цената и е едва 4 лв.



Покупка № 3 - Джъмбо

И като съм на фитнес вълна напоследък...от много години все заглеждам гиричките в Джъмбо. И най-накрая...най-накрая реших да си взема. Колебах се около 1 час кои точно да взема - дали от 1 кг или от 2 кг, тъй като никога до момента не съм използвала т.нар. дъмбели. Все пак реших, че 1 кг. ще ми бъдат твърде леки и ще привикна към тях прекалено бързо. Реших да грабна 2 броя от 2 килограмовите, които пък се оказаха твърде тежки за мен за момента, но все някога ще привикна към тях /надявам се/. Имаше избор от гири 1 кг, в цикламено - 6 лв/бр. Тези от 2 кг. са оранжеви и цената е 10 лв/бр. Имаше и 3 килограмови, като не обърнах внимание какъв е цветът, но цената беше около 15 лв/бр. Имаше и 5 кг. - сини, като по спомен тяхната цена беше около 20 лв/бр. 
Ако и вие решите да купите имайте предвид, че е по-добре да вземете две и да тренирате двете ръце едновременно, отколкото една гира и да редувате ръцете. Ако пък имате предложение за конкретни упражнения с тях, бих се радвала да споделите в коментарите и се надявам да е от полза не само за мен, но и за останалите дами. 


Покупка № 4 - Джъмбо

Пръсторазделител за педикюр. Взех този разделител, не защото попринцип използвам, а защото самият му вид много ми хареса. Направен е от тежка, полу-прозрачна гума, която е почти неоново розова. Цената му беше едва 1.20лв., пък и никога не е излишна подобна джунджурийка. 


Покупка № 5 - Дрогерия ДМ

Обикновен вазелин от ДМ на Балеа. За него научих случайно в канала на Руми и ми се стори като нещо, което няма да ми бъде излишно. Има малко тежък аромат, но за щастие не е силен. Възнамерявам да го използвам за сухи участъци, като лакти, пети и за каквото още имам нужда. Количеството ми се струва огромна. Цветът му е бял, а консистенцията не е много твърда, но е гъста. Нанесен обаче е напълно прозрачен. Цената за цялото това огромно количество вазелин е под 3 лв. Явно е търсен продукт, защото аз взех последната бройка.




Покупка № 6 - Дрогерия ДМ

Тъй като честно казано не съм голям любител на лосионите за тяло, до момента така и не съм открила някой, който да ми хареса като аромат и консистенция. Кокосът е мноооого любим мой аромат и реших да потърся лосион с кокосов аромат. Прецених, че някакво олио или масло /след малкото ми разочарование от кокосовото масло, което видяхте в публикацията/, няма да ми свърши работа и реших да се насоча към лосион за тяло. Спрях се на един лосион на Балеа, който по описание е с кокос и ший. Всички знаем за хубавите качества върху кожата на двете съставки. Аромата на лосиона ми се стори приятен, макар аз да го усещам по-скоро като на ванилия, не толкова на кокос. Въпреки това мирише някак сладникаво и приятно. Попива сравнително бързо, консистенцията му не е гъста. Цената на цели 400 мл. е едва 4 лв. и има избор от аромати. 


Покупка № 7 - Дрогерия Лили

Следващата покупка ми беше всъщност препоръчана. Все още не съм използвала шампоана и не мога да дам категорично мнение, но ще ви кажа какво се очаквна от него /ако искате подробно ревю в близко бъдеще, може да оставите коментар/. Тъй като търсех шампоан за бързо омазняваща се и тънка коса /каквато като цяло е моята/, момиче в дрогерията ми препоръча този шампоан. По описание се води "био", няма вредни съставки и е с екстракт от бяло грозде и лайм. Има много приятен аромат и перлена на цвят консистенция. Чувала съм за марката L'angelica, но така и не съм изпробвала техни продукти до момента. Шампоанът е произведен в Италия. Имаше доста разновидности, в зависимост от търсения ефект. Цената на шампоана беше малко над 5 лв. и се надявам действително да окаже положителен ефект върху косата ми!


Покупка № 8 - Дрогерия Лили

Закупих този така популярен молив - червило преди няколко месеца, но може да се каже, че е нов, тъй като съм го използвала само веднъж. Както подсказва и името му, цветът е светъл и ежедневен. От всички цветове /които ми се сториха или твърде светли или прекалено тъмни за мен/ се спрях единствено на този цвят. Цената на молива е 5 лв. и след доста суперлативи, които прочетох, очаквах да е един хубав продукт. В действителност обаче, червилото не ми хареса. Цветът е много хубав, със съвсем миниатюрни златисти брокатчета, но...консистенцията на червилото е много, много суха /моите устни са сухи попринцип почти през цялото време/, много ми е трудно да го нанасям. Налага се да натискам доста силно, за да наплъстя цвят /върху ръка цветът се нанася доста по-лесно/, което си е направо болезнено. Заради сухата му и твърда консистенция, дори нанесен някак стои прекалено суховато върху моите устни. И не на последно място - налага се подостряне, тъй като е дървен. Последното определено не беше определящия фактор, който ме накара да не харесам продукта. Просто смятам, че за цената от 5 лв. може да се закупи много по-пигментирано, трайно и добре изглеждащо червило, което ще е и по-практично за използване. Единствения вариант за мен е, след като го сложа, да нанеса балсам или гланц отгоре, които поне малко да хидратират устните ми. И за съжаление, аз съм от недоволните от този продукт /или поне от този цвят/.


Покупка № 9 - Avon

Гланц, който исках от доста време. По каталог и суочове в интернет, цветът ми се стори приятна комбинация от розово-бежав нюд цвят. В действителност, цветът се оказа нещо средно между бежаво-кафяво, с прасковен подтон. Консистенцията е сравнително гъста, цветът също изглежда плътен. При нанасяне върху устни обаче, цветът става почти прозрачен. Гланцът изобщо не е лепкав, нито пък е траен. Аз нямам проблем с по-лепкавите глосове, но пък за някои е предимство, че глоса не е от лепкавите. Както казах обаче, не е траен, не усещам и особена хидратация. За цената си от 3-4 лв. не мога да кажа, че съм разочарована, но не останах и впечатлена.


Покупка № 10 - Avon

Това е несесерче, което взех съвсем наскоро.  От плат е, който не би трябвало да пропуска вода /лачен/ със змийски принт. Не е голям, компактен е и побира доста неща.


Покупка № 11

Това е най-любимият ми хидратиращ крем, който използвам откакто бях в гимназията. За него ще има отделно ревю, в което ще видите състава и консистенцията му. Цената варира - от 11 - 15 лв. в зависимост от мястото, откъдето го купувате. Кремът има едва долувим аромат, подходящ е дори за бебета и малки деца. За суха кожа е и хидратира много добре.


Това беше последната порция с нови придобивки, която се надявам да е била полезна и по-разнообразна. Ще се радвам да оставите коментар, в случай, че искате да попитате или споделите нещо.

А вие имате ли някой/някои от тези продукти? Кои от нещата бихте взели за себе си? 

Follow me:
            

14 коментара:

  1. Страхотни покупки :)) Аз съм пробвала шампоана на L'angelica с хмел мисля, че беше и останах много доволна, особено като се има в предвид, че цената му беше около 2лв.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря :) Надявам се и на мен да ми допадне шампоанчето.

      Изтриване
  2. Много ми хареса органайзера от Джъмбо. Искам и аз да си взема такъв :))

    ОтговорИзтриване
  3. Аз имам органайзера с 5 чекмеджета и също е много удобен :)) Твоят е страхотен цвят :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, действително са удобни, а за бонус не са и скъпи. :) Цветът наистина е много свеж и приятен. :)

      Изтриване
  4. Аз имам гирички по 1 кг. и все си мисля, че са тежки за мен. Синди Крауфорд ползваше 0,5 кг., но все не намирам такива.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Май вече започвам да се замислям, дали не трябваше и аз да взема от 1 кг.

      Изтриване
  5. Аз също съм доволна от лосионът за тяло на Balea.Имам го същият.За 400ml количество,на тази скромна цена,определено си заслужава.Доста дълго се чудих,дали да го закупя тогава,защото си мислех че ще се окаже боклук,но реших да рискувам и не съжалявам.Направи ми впечатление че като го размажа по кожата след известно време пак ухае приятно.Има лосиони за тяло при които когато ги отвориш,аромата е един,а като ги размажеш на кожата се променя,става не чак толкова приятен.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, това с лосионите и мен винаги ме е дразнило - как след взаимодествие с кожата се променя аромата. Този на Балеа обаче ми стана много любим, все едно се мажа със сладолед - и като консистенция и като аромат. За цената си е просто страхотен!

      Изтриване
    2. Абсолютно съм съгласна с теб! :)

      Изтриване
  6. Пръсторазделителят е много сладък! ^^

    ОтговорИзтриване
  7. Наистина никога не съм разбирала с каква цел Avon правят цветовете в каталозите си толкова далеч от истината. Много дразнещо, постоянно ми се случва да се разочаровам точно от тях

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз така, за всякакви продукти - фон дьо тени, червила. :/ Щеше ми се да бяха малко по-реални цветовете, наистина.

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •