вторник, 24 февруари 2015 г.

Полезни съвети: Перфектен грим в няколко стъпки ( част II )

Това е втората част на вчерашната публикация. В нея ще ви покажа повече съвети, свързани най-вече с декоративната козметика. Надявам се да ви бъдат от полза и да ги приложите.

 • Няколко съвета за перфектен грим •


10. Видове спирали: как да изберете правилната



Спиралите се делят основно на няколко вида: за обем, за дължина или комбинирани. Четката, посредством която нанасяте туша може да бъде:
- синтетична /с власинки/ 
- силиконова /гумена/
По-течните консистенции туш по-често ще намерите в спиралите за обем. В тези за дължина, често има удължаващи фибри /къси косъмчета/. Има и спирали, които целят просто да придадат естествен вид на миглите, като най-често те са със синтетична четка. Ако обаче искате спирала, която да разделя добре миглите, то трябва да изберете по-скоро спирала с по-суха консистенция и с четка, с достатъчно дълги гребенчета или косъмчета.
Отляво - надясно:
1. Голяма кръгла синтетична четка - за максимален обем
2. Конусовидна силиконова четка - за извити краища на миглите
3. Извита фибърна четка - за извиване на миглите
4. Четка с кръгло връхче - за детайлно нанасяне в края на миглите
5. Макро четка с много къси косми - за естествено изглеждащи мигли с цвят
6. Гумена четка с къси гребенчета - за дължина
7. Плоска силиконова четка - за разделени мигли и разресване

11. Лесен начин за извиване на мигли





Има много начини за извиване на мигли. Един от най-успешните обаче си остава с миглоизвивачка. Има начин, при който обаче този метод да бъде още по-ефективен. Ето и какъв е той:



За целта ще ви трябва метална извивачка. Нагрейте я малко със сешоар и проверете дали не е твърде гореша, защото това може да причини наранявания върху клепачите ви. След това извийте миглите си добре. При извиването можете да нанесете и спирала по желание. Това ще накара извитите мигли да се задържат още по-дълго. 





Съвет: Не извивайте миглите си след като сте нанесли спирала, защото това може да ги накъса и увреди. Причината е, че след като сте нанесли спирала, те стават по-твърди, а за да ги извиете добре е нужно те да бъдат еластични и гъвкави.





Идея: Ако нямате извивачка за мигли, можете да опитате същия метод и с лъжица. Резултатът няма да е толкова добър, но въпреки това ще извиете миглите си до известна степен.
Ако пък не смеете да използвате нито един от двата уреда, можете просто да опитате да извиете миглите си нанасяйки спирала. За да не изцапате клепача си може да сложите визитна картичка или салфетка върху клепача си или просто да почистите с мицеларна вода след това. 


12. Как да поставите изкуствени мигли



Ако носите много тежък грим или пък миглите ви не са достатъчно гъсти и дълги, то можете да решите, че изкуствените мигли трябва да са част от грима ви. В такъв случай ето и какъв е най-лесният начин за поставянето им:

1. Нанесете очна линия /за предпочитане течна/
2. Извийте миглите
3. Напаснете миглите по формата на окото /извийте ги или изрежете излишната част/
4. Нанесете малко количество от лепилото по основата
5. Оставете да изсъхне около 30 секунди
6. Нанесете миглите като започнете от външния край на окото
7. Притиснете с някакъв инструмент или с ръце /пинсетата върши работа/
8. След като сложите миглите притиснете ги с пръсти нагоре, за да паснат на вашите мигли
9. За да скриете показващото се лепило в основата, нанесете малко от очната линия
10. Ако искате да изглеждат възможно най-естествено, след това нанесете един пласт спирала


13. Как правилно да нанасяте очна линия



Поставянето на очна линия не е толкова трудно и изисква известна практика. Ето и какъв е най-лесният начин за направа на очна линия.


Първо изберете подходяща четка, с която да се чувствате удобно - дали ще е скосена или ще е малка и прецизна, зависи от вас. В случай, че използвате течна очна линия тип писалка, принципът е същият. 


1.За да откриете правилния ъгъл, можете да направите въображаема линия към края на веждата или просто следвайте линията на долния клепач и нарисувайте предполагаемото и продължение.

2. Започвайки от края на очната линия, нарисувайте я до вътрешния ъгъл на окото. Линията в началото трябва да е най-тънка, а към края съответно най-дебела. Линията трябва да има форма на плавна дъга.


3. Попълнете внимателно празните пространства в линията.

4. След това просто нанесете спирала и по желание - бял или телесен молив във водната линия на окото.


14. Как да очертаете окото и да уплътните миглите



Ако искате да уплътните миглите си и това да изглежда възможно най-естествено, то може да нанесете очна линия във водната линия на окото, но на горния клепач. Ето и как става това:




1. Изберете наситен и пигментиран черен молив. Той трябва да е мек и за предпочитане да е водоустойчив. 


2. След това леко повдигнете горния клепач, за да можете да виждата линията на клепача. 


3. Нанесете молива. По желание можете да очертаете цялото око.


4. След като нанесете и спирала, няма да се виждат никакви празни пространства, както ако сложите очна линия само върху горния клепач.


15. Сенки според формата на окото



Когато нанасяте сенки е редно да се съобразите с фомата на окото си. Първо, определете каква е тя, като си помогнете с рисунките.




1. Малък клепач и голяма вежда





2. Пропорционални по размер клепач и вежда.





3. Издължен тип очи /азиатски/





4. Очи с голям и по-хлътнал клепач





5. Очи с паднал клепач





6. Малък клепач и голяма вежда





7. По-изпъкнали очи с голям клепач


16. Как да оформите веждите си



Има един лесен метод, при който да определите откъде да започва веждата, къде да е най-високата част от нея, както и къде трябва да е краят и. Според много хора, този метод работи безотказно и е възможно най-лесният. Ето и какъв е той:


1. Вземете молив или друг дълъг и заоблен предмет. Може да използвате четка за сенки или химикалка, но предметът трябва да е по-тънък.


2. Поставете молива в края на носа вертикално нагоре. Там, където моливчето минава през веждата следва да е началото на вашата вежда.


2. Най-високата част на веждата можете да определите, като поставите моливът в средата на носа и го завъртите така, че да минава по средата на клепача/зеницата. Там където минава моливът следва да е най-високата точка от веждите ви.


3. Поставете молива отново в средата на носа и завъртете така, че моливът да съвпада с края на окото ви. Там, където моливът минава следва да е краят на веждата ви.


За да ви е по-лесно при очертаване или оформянето на веждите, можете да отбележите тези 3 точки с помощта на бял молив.

17. Направете си домашен ексфолиант за устни



Ако не ви се дават пари за ексфолиант за устни, то можете да си направите много лесно домашен. 




Съвет: Вместо ексфолиант можете да използвате и мека или средно твърда четка за зъби. С нея можете чрез леки движения да премахнете мъртвата кожа от устните си. Нанесете балсам за устни след това.




Рецепта за ексфолиант:




Вариант 1:
Ще ви е нужен вазелин, балсам за устни, празно контейнерче, сол, захар и зехтин. Смесете всичко заедно до получаването на еднородна смес. Количеството на продуктите зависи от вас. Може да сложите еднакво количество от всички продукти.




Варинат 2: 
Ще ви е нужен вазелин, кокосово масло/олио, празно контейнерче и захар. Това е по-опростеният вариант. Смесете до получаване на еднородна смес, като количеството на продуктите зависи от вас. Масажирайте устните и изпланете.




Съвет: Можете да държите ексфолианта в хладилник и преди използване да го оставите за кратко на стайна температура. По този начин той ще издържи по-дълго време.



След ексфолиране задължително нанесете балсам за устни, който ще върне загубената хидратация обратно.


18. Как визуално да уплътните устните



Можете да направите устните си по-плътни визуално чрез няколко метода. 



Метод 1: 
Ще са ви нужни:
- молив за устни в цвят, близък до устните ви
- коректор
- червило в цвят, сходен на молива за устни



Първо нанесете малко балсам за устни. Очертайте устните малко извън естествените им очертания, но не повече от милиметър или два. Сложете съвсем малко коректор в средата на устните. След това попълнете с молив. Нанесете един пласт от червилото. Ако искате да изглеждат още по-плътни, сложете и малко гланц само в средата на устните. За по-презицна линия, можете да очертаете с коректор контура на устните след като сте изпълнили стъпките по-горе.



Метод 2: 
Ще са ви нужни:
- молив за устни в цвят, близък до този на устните ви
- червило в сходен цвят на молива
- перлени сенки



Това е по-лесният и бърз метод. Очертайте устните малко извън контура им и запълнете изцяло. Нанесете един пласт от червилото. След това сложете съвсем малко количество от блестящите сенки само в средата на устните. В случай, че нямате такива сенки, сложете светъл или прозрачен гланц само в средата на устните. 

19. Как да направите червилото по-дълготрайно



Ето как да направите червилото да издържи повече време върху устните ви.





1. Нанесете молив за устни, като ги запълните изцяло. 





2. Нанесете един пласт от червилото





3. Попийте със салфетка





4. Нанесете с четка за устни или с пръст, тънък пласт от трансперантна/прозрачна пудра /за предпочитане е да е прахообразна/непресована/





5. Разнесете добре





6. Можете да изберете да оставите червилото така, като по този начин то ще изглежда матово. Можете и да нанесете още един пласт от червилото.



20. Как най-лесно да премахнете брокатен или топър лак



Както вероятно знаете от опит, брокатените лакове се премахват много трудно. Нужно е много време, търпение и търкане, което може да повреди и надраска ноктите. Има начин обаче, при който много по-успешно и бързо да премахнете лака. Ето и какъв е той:




Ще са ви нужни:



- парченца от нарязани тампони за грим или памук
- фолио
- лакочистител /по възможност с по-малко ацетон/



Как:



1. Нанесете от лакочиститела върху тампона/памука

2. Сложете напоеното тампонче върху нокътя 

3. Увийте пръста стегнато с фолио

4. Оставете да престои около 2-5 минути /зависи от лака/

5. След като времето изтече, с лек натиск премахнете наведнъж фолиото и тампона, като изплъзнете от пръста

6. Ако е останало още нещо, почистете със задната страна на тампона/памука



21. Срок на годност на продуктите



За да бъдат безопасни за ползване, хубаво е да следите срока на годност на продуктите. По подразбиране знаем, че повечето от тях имат срок до 3 години след отваряне. Но дали това е съвсем правилно или не, можете да видите от снимката. 






2 ДО 3 МЕСЕЦА


- СПИРАЛА

- ПИЛИНГИ И МАСКИ ЗА ЛИЦЕ

- ТАМПОНИ ЗА АКНЕ

- ПИЛА ЗА НОКТИ

- ГЪБА ЗА ТЯЛО


6 МЕСЕЦА ДО 1 ГОДИНА


- ТЕЧНА ОЧНА ЛИНИЯ

- ТЕЧЕН ФОН ДЬО ТЕН

- КОРЕКТОР

- КРЕМ ПРОТИВ АКНЕ И ИЗМИВНИ ЛОСИОНИ

- КРЕМ ЗА ОЧИ

- ГЪБИ ЗА ИЗМИВАНЕ НА ЛИЦЕ

- СЕРУМИ


1 ГОД. ДО 1 ГОД. И 6 МЕСЕЦА


- ГЛОС ЗА УСТНИ

- КРЕМООБРАЗНИ СЕНКИ

- КРЕМ ЗА ЛИЦЕ В БУРКАНЧЕ

- СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ

- ТВЪРД САПУН

- ДУШ ГЕЛ

- ГЕЛ ЗА ВЕЖДИ


2 ГОДИНИ


- МОЛИВИ ЗА УСТНИ И ОЧИ

- ЧЕРВИЛО

- ЛАК ЗА НОКТИ

- ПРАХООБРАЗНИ СЕНКИ И РУЖ

- ПРАХООБРАЗЕН ФОН ДЬО ТЕН

- ЛОСИОН ЗА ТЯЛО В БУРКАНЧЕ

- СКРАБ ЗА ТЯЛО


3 ГОДИНИ


- ШАМПОАНИ И БАЛСАМИ

- ЛОСИОНИ ЗА ТЯЛО В ШИШЕНЦЕ

- ПАРФЮМ

- СПРЕЙ ЗА КОСА




Това беше втората част на публикацията, насочена най-вече към декоративната козметика. Постарах се да преведа и допълна информацията възможно най-прецизно. Надявам се статията да ви бъде полезна.

Може да споделите какви са вашите тайни и хитрини за перфектен грим или просто да споделите нещо, което ще е от полза на останалите.
Кой от съветите ви се струва най-полезен? Кой/кои от съветите сте изпробвали и какво е мнението ви? Искате ли още подобни статии за в бъдеще?

ТУК 
можете да видите още една статия с полезни козметични съвети.

ЧАСТ ПЪРВА НА ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ


Follow me:
            

2 коментара:

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •