петък, 13 февруари 2015 г.

Нови придобивки: февруари 2015 (Essence - Come Naturally)

Както обещах във Facebook страницата на блога, днес ще ви покажа накратко новите си скромни придобивки, както и един продукт от лимитираната серия на Есенс -  I ❤ Nude. Започвам с кратък оброз на всички неща накуп. Ако ви интересуват повече подробности конкретно за серията на Есенс, по-надолу ще ги откриете.


1. Шампоан на Шаума за тънка и бързо омазняваща се коса. Това е вторият такъв, който купувам. Не мога да кажа, че забелязавм някакви конкретни и зашеметяващи резултати, но изпълнява предназначението си да измие добре косата. Аромата му ми напомня на лимони, а в момента е на промоция в дрогерии Лили, като количеството от цели 400 мл. е на цена около 3 лв.

2. Мицеларна вода на Гарниер - за нея съм ви говорила доста пъти. За мен тя не е много по-различна от тази на Биодерма, като единствената разлика е, че цената и е много по-скромна, а количеството е почти двойно. В момента е на промоция навсякъде на цена от 7 лв. Имайте в предвид едно обаче - случайно чух, че понякога се случва да има малко по-дефектни партиди, в които да "плуват" някакви мъхчета и подобни неща. Действително в една от дрогериите ДМ имаше води, в които сякаш наистина имаше някакви мъхчета. Аз закупих моята от дрогерия Лили и след доста обстойно разглеждане ми се стори, че определено е по-бистра. Въпреки това обаче не смятам да се отказвам от водата на Гарниер, тъй като ми върши работа.

3. Червило от лимитираната серия на Есенс I love Nude. Повече за серията ще ви разкажа малко по-надолу, което и ще обясни защо избрах именно този цвят и какви са впечатленията ми. 

4. Острилка за моливи Есенс - това е 3-тата такава острилка, която купувам. Предстои да видите и останалите две, които имах. Казвам имах, защото успях и аз не съм сигурна точно как, да счупя останалите две. Острилката е на скромната цена малко над 2 лв. и смятам, че предишната серия острилки на бранда беше по-успешна. Купувам тези обаче, заради свежите цветове. До момента съм виждала светло зелена, тъмно зелена /тази на снимката/, патладжанено лилаво /която имах/, прасковено /която имах/ и ярко цикламено. 


Ето и детайлни снимки на острилката. Тя е подходяща както за стандартни моливи, така и за по-дебели, тип Jumbo /като тези на NYX, например/.
Зеленото определено не е моят цвят, но пък точно това "студено" зелено ми се стори много приятно и свежо.


И моментът, който повечето от вас /предполагам/ очакват - подробности за лимитираната серия на Есенс. Аз, както предполагам и повечето от вас, с нетърпение очаквах тяхната Nude серия. А причината е много просто - колкото и да обичаме цветовете, ярките нюанси и т.н., в крайна сметка повечето пъти, когато става дума за ежедневен грим, то посягаме предимно към по-неутралните, нежни и естествени цветове, които действително не се натрапват, а освежават визията. Поради тази причина, с голямо нетърпение очаквах новата серия и веднага набелязах какво ще си взема. Eто какво представлява серията.


Серията е заредена в повечето дрогерии Лили, а в ДМ се очаква към края на месеца. Когато обаче вчера отидох в Лили, с разочарование открих, че не е заредена цялата серия. 
Тъй като прекалено светлите нюанси червила и сенки не ми пасват /и без това кожата ми е почти сходна на тях/, бях си набелязала червилата с номера 03 и 05, които са в розовата гама. Повече подробности за цветовете може да погледнете в тази доста подробна публикация, която открих случайно - тук.От сенките бях решила да си взема 05 и 04. Повече снимки и суочове за тях можете да видите например тук
Както споменах обаче, отивайки в дрогерията с нагласата да купя тези 4 нещица, забелязах, че не е заредена пълната колекция. Имаше 4 броя червила, като само 03 от по-тъмните беше налично, както и трите светли цвята. Най-харесваният от мен 05 го нямаше. От сенките имаше два светли цвята, както и 03. Златистият, който си бях харесала, тъмно кафявият и още един от светлите - изобщо не бяха заредени. Бяха налични 3 или 4 лака, спиралата и няколко от глосовете. Избробвах нюанса на сенките 03, но някак ми се стори не достатъчно пигментиран, поне от тестера. Цветът обаче беше много приятен и е възможно да се сдобия с него по-натам. 
Цените на червилата бяха 5 лв, а на сенките - 6 лв. По спомен спиралата беше около 7 лв., лаковете бяха 4 лв. а глосовете - мисля, че също 5 лв.

В крайна сметка се сдобих с червило 03 come naturally, тъй като цветът ми се стори точно пепел от рози /който е мой любим нюанс за червило/.


Направих повече снимки и бих казала, че цветът е реален. Червилото е в приятна и стилна пластмасова гилза. Цветът е пастелен, със сатенен финиш. Покривността е средна, трайността не е много голяма. Има лек химичен вкус и аромат /бих определила като на стандартно червило, надявам се ме разбирате/, но това се усеща само при нанасянето  и за мен не е проблем. Нужно е известно напластяване за по-плътен цвят. Червилото не хидратира и не изсушава, придава приятен цвят върху устните. 



Тук е времето да поговоря по-конкретно и за самия цвят. По суочове в магазина, а и на снимки, цветът ми изглеждаше средно-тъмна пепел от рози с розовеещ подтон. В действителност обаче, цветът се оказа малко по-различен. Аз го определям по-скоро като смесица между лилаво, бежаво, с лек сиво-син оттенък, което всъщност просто прави цветът "студен". Моята кожа е с топъл подтон и поради тази причина мисля, че цветът не се оказа точно моят. Но според мен за една идея по-тъмна кожа, или пък кожа с по-неутрален подтон, цветът би паснал много по-добре. 


Цветът наистина е нетипичен. Също така е сравнително тъмен /имайте предвид, че моите устни не са силно пигментирани, което също оказва влияние/. Наистина ми е трудно да опиша съвсем коректно този цвят, но най-точното е тъмна пепел от рози, с доста осезаем студен подтон и носещ лека нотка на кафенеещо-сивеещ нюанс. 


Нямам представа дали и кога ще бъда заредена цялата серия на Есенс, но силно се надявам това да стане, тъй като съм си набелязала и другото розово червило /което вече е с топъл подтон/, както и два цвята от сенките, които до момента не са заредени.
Последно ще завърша с това, че ми се искаше и останалите нюанси на червилата да са една идея по-тъмни, защото в действителност смятам, че са малко светлички и доста сходни като цяло.

А вие кои продукти от серията бихте взели /или кои от тях вече притежавате/? А доволни ли сте от серията? Какво ви харесва най-много и какво ви се иска да имаше? 

Follow me:
            

2 коментара:

  1. Страхотни покупки-да си ги ползваш с удоволствие,според мен обаче маааалко са преувеличили с цената на сенките(лично мнение)-аз си бях набелязала два от цветовете и най-вероятно ще ги купя,но при положение,че една палитра на Есенс струва малко над 6 лева,не знам каква е причината единичната им сянка да е на тази цена...както и да е-дано поне са хубави :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря :) Ами малко е завишена цената, действително. Предполагам основната причина е, че серията е лимитирана. Приятни са цветовете, но без база не мисля, че са много трайни. Въпреки това обаче, като текстура ми се сториха много ситно смляни и фини, копринени, а ако излязат всички цветове, определено смятам да си взема поне едни :)

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •