петък, 5 декември 2014 г.

Среща с Max Factor България + съвети & нови продукти

Днес имах удоволствието да присъствам на среща, органиризарана от Max Factor - България. Това е както може би знаете, една от най-любимите ми козметични марки.Също така беше и първото подобно събитие, което посетих. На събитието бяха представени някои от най-новите продукти, които могат да се открият и на нашия пазар.
Обстановката беше много приятна и Коледна! Нявсякъде беше декорирано със златни панделки, коледна украса и много златист брокат, разпръснат по масата.
На срещата присъстваше гримьорката Марина Младенова, която детайлно обясни някои техники за нанасяне на продуктите, както и подробности относно новите продукти на бранда.
Ще споделя и някои от полезните съвети, които смятам, че биха били от полезни и на всяка от вас.


Как изглеждат нанесени новите продукти на бранда ни беше демонстрирано и върху модел. Използваните продукти бяха: Max Factor Facefinity All Day Primer, Skin Luminizer foundation, Bronzing Powder, Masterpiece Transform mascara, Colour Elixir lip gloss в ярко червен и наситен цвят.


Как да се нанася правилно бронзър/руж: бронзър - за да откриете точното място, което е необходимо да подчертаете, най-правилният начин е именно като проследите самото очертание на скулата - от ъгъла на устните в посока към ухото.
Как да НЕ нанасяте бронзант/руж: И при двата метода е възможно да се окаже, че продуктът не е поставен на съвсем правилното място.

Неправилни начини за нанасяне на руж/бронзър. Снимки: Google
За да се "затопли" погледа: бронзъра може да се нанасе и върху клепача. Този метод може да смекчи вида на сенки в по-студени тоналности, които биха изглеждали прекалено строго и рязко, без по-топъл базистен тон. Този метод върши добра работа и при пърстри очи.

 Как правилно да нанасяме спирала: желателно е спиралата да се нанася от корените на миглите към крайчетата. В противен случай, ако нанесем спирала вместо от корените, от средата на миглите към върховете, шансът те да станат по-тежки, а връхчетата да се извият надолу, е доста голям.

 Кога да нанасяме прахообразен и кога кремообразен хайлайтър: Когато нанасяме кремообразен хайлайтър, то това трябва да стане върху фон дьо тена. Ако кремообразен хайлатър се нанесе върху пудра обаче, шансаът да стане на топчета например и да изглежда зле, е голям. Когато хайлатъра се нанася върху пудра, то той трябва задължително да е прахообразен.

 Фон дьо тенът трябва да се нанесе първо върху носа. От там да се разнесе в посока бузите, челото и брадичката. Желателно е когато се нанася фон дьо тен, да е в умерени количества и да се прелива добре. В противен случай е много вероятно дори ако цветът ни пасва, при повече натрупване да изглежда като "маска" или дори самото му наслояване да прави цвета по-тъмен.

 Фон дьо тенът може да се пробва и върху врата или пространството между ключицата, но най-добре е това да стане върху челюстта, като там се нанасят няколко цвята за да се прецени кой съответно пасва най-добре и като цвят и като подтон. Този метод е желателен когато продуктът се избира на изкуствена светлина например.

 Дали един фон дьо тен е подходящ за нас или не, се усеща след около 5-6 часа носене, когато ако усетим тежест в областта на бузите например, означава, че продуктът е прекалено сух за нас. Ако усетим лек дискомформ върху носа примерно, това отново показва, че макар и да е с лека текстура, продуктът може да не е подходящ за типа кожа който имаме и да се усеща по-тежка и осезаемо.

 Съвет за хубава кожа: за да имаме хубава и свежа кожа, желателно е да се пие повече вода и да се използват продукти, в които има колкото се може по-малко силикон /например бази за фон дьо тен, в които често има наличие на силикон/. Ако кожата ни е мазна, не е желателно да запушваме порите като добавяме допълнително тежки продукти и много матираща пудра.

 В момента тендернцията е за по-плътни вежди, естествено изглеждаща и озарена кожа, като устните могат да са по-дръзки и цветни. А когато миглите са добре подчертани от корените, то дори очната линия не е задължителна. Вместо сенки пък може само да намекнете за цвят върху клепача, нанасяйки бронзър.

 За да разберете дали една спирала е отваряна, погледнете дали на самата дръжка на четката, в основата /горе/ има пръстенче от туш, образувало се от гърлото на спиралата. Ако има, то това значи, че тя е отваряна и преди това. По този начин вакумът вътре вече не е наличен и спиралата ще изсъхне доста по-бързо. Когато спиралата е отваряна, гърлото и се зацапва и именно по тази причина образува това пръстенче върху дръжката.

Част от новите продукти за сезона са:
Фон дьо тенът е със средно покритие, позволява наслояване. Продуктът придава сияен вид на кожата, без да стои тежко. Подходящ е и за мазни кожи, тъй като не е прекалено озаряващ. У нас се предлага в 3 нюанса. Хареса ми, че няма никакъв аромат.
Коректорът е озаряващ. Предлага се само в 2 нюанса - с по-розов и по-жълт подтон. Доста е плътен, не е прекалено тежък и сух, поне това е първоначалното ми впечатление.


Матираща база за фон дьо тен, която е с лека текстура и може да се нанася и върху клепача. Базата е бяла, сравнително течна, но нанесена е напълно прозрачна.


Спиралата е с на пръв поглед много нестандартна четка, която обаче разделя хубаво миглите и ги разресва прецизно. Опаковката е по-масивна.


Нови глосове, чиято гъбичка апликатор, дозира точното количество, което да придаде цвят на устните, без консистенцията на глоса да се разтече извън контура на устните. Повечето от глосовете са с наситени цветове, бляскав завършек, не са много лепкави и има голям избор от нюанси.


* Продуктите на Max Factor са произведени в Германия и Ирландия, доколкото разбрах.

За финал всяка от нас получи по едно малко коледно подаръче, в което се криеха различни по брой и вид продукти. На мен се паднаха 2 и това са: един от новите фон дьо тени и лилавият /по-скоро син/ коректор за несъвършенства.


Ето и кратък sneak peak на двата продукта, които ми се паднаха.


В заключение ще кажа, че определено Max Factor е марка, която ще продължи да бъде една от любимите ми. А вие имате ли любим продукт от бранда?

Follow me:
            

4 коментара:

  1. Много полезни съвети, ще чакаме ревюта на продуктите! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесни съвети! Не знаех за това как тр да се нанасе фдт. Аз го нанасям първо по бузите и после по носа. Вече започвам правилно да си го слагам хах :)

    ОтговорИзтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •