вторник, 11 ноември 2014 г.

Clinique | Moisture surge (крем за лице) & Take the day off (двуфазен дегримьор)

Това са небезизствестните "подаръци" към списание Grazia за месец ноември. Лично аз смятам, че това не са подаръци, а платени тестери, тъй като мисля, че нито една от нас не би дала 8 лв. само за списанието :) Въпреки всичко, понякога се случва парите да са оправдани донякъде, като списанието добавя макар и рядко, по някой и друг козметичен подарък. В случая това са хидратирящо кремче и лосион за премахване на грим.

clinique moisture surge face cream

Предварително се извинявам, че общо взето в тази публикация ще ви "залея" с доста снимки, но при вида на две малки и сладки опаковки просто желанието ми да снимам, изведнъж се появи. Затова, ако ви се гледа фото публикация попаднали сте на правилното място. :)  Просто имам слабост към мини опаковки, особено толкова симпатични.

clinique moisture surge face cream

Ако искате да се сдобиете с този вариант /другият се предлага със същия крем и маска от 7 мл./ побързайте, защото аз имах късмета да взема последната бройка от едно магазинче. Общо взето варианта с дегримьора и крема се купува повече /разбираемо е защо/, и е възможно бройките скоро да се изчерпат. Първо ще покажа как изглеждат малките, сладки опаковки на двата мини продукта. Опаковките и на двата са пластмасови.

clinique moisture surge face cream

clinique moisture surge face cream

clinique moisture surge face cream

Кремът е с размер 7 мл. Името му е "Moisture surge". Представлява бледо оранжев гел-крем с много лека формула. Малко количество стига за лицето, тъй като е по-мазнеещ и се разнася лесно. Но не е с мазна формулаПопива почти веднага и кожата действително се усеща по-нежна и мека. Определям го като подходящ за лятото например, за момичета/жени със смесена или по-мазна кожа. За такива със суха мисля, че няма да е достатъчно хидратиращ, но определено е приятен продукт. Води се за всички типове кожа, а по описание може да се нанася когато и колкото пъти е необходимо. Мисля, че е добър продукт, но не е и нещо феноменално. Харесва ми най-много, че е от типа гел-крем. В листовката пише, че може да се нанася като основа под фон дьо тен или върху него /малко странно ми се стори, как би могъл да се нанесе над грима?/. Предназначен е най-вече за смесена към нормална кожа. По мое мнение за суха кожа не е достатъчно подхранващ. Предлага се в три размера - 50мл, 75 мл. и 100 мл., като цените са съответно 64 лв, 81 лв. и 115 лв.

clinique moisture surge face cream

clinique moisture surge face cream

Дегримьорът "Take the day off" - това е мини версия /тестер/ на лосиона за почистване на грим, който е двуфазен и е предназначен за почистване дори на водоустойчив грим, най-вече за почистване на очен грим. Няма аромат или поне аз не долавям. Почиства добре по простата причина, че е двуфазен. Повечето двуфазни лосиони действително почистват грима много добре, особено гримът на очите, дори и водоустойчив грим. Шишенцето съдържа 30 мл. Няма помпичка. Опаковката е много сладка и компактна. Отваря се подобно на детските сиропи за кашлица - капачето се натиска силно и се завърта. Това е добра предпазна мярка, както да не се разлее, така и някое дете например или животно да не реши да "дегустира" продукта. По описание, самият дегримьор се води за почистване на очи и устни.Оригиналният размер е 125 мл. и е на цена около 37 лв.

clinique take the day off makeup remover

clinique take the day off makeup remover

clinique take the day off makeup remover

В заключение ще кажа, че този път и двата продукта ми допадат и мисля, че за 8 лв. си заслужават, пък макар да са тестери. Не съм сигурна, дали бих платила цената на пълноразмерните продукти, но си струва да вземете поне мини версиите и да ги пробвате. Не съм сигурна, че бих взела обаче двата продукта в техния пълноразмерен вариант. 

clinique products

А вие успяхте ли да се сдобиете с един от подаръците на сп.Grazia? Коя от двете версии ви допада повече /крем и маска или крем и лосион/? Имате ли някакви продукти на Клиник и съответно какви?

Follow me:
            

8 коментара:

  1. Аз ги иамм точно тези двете и мисля да си ги запазя за пътуване :) Иначе наистина са много сладурски

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е. Възможно е и аз да ги запазя за пътуване, но дали ще устоя.. :)

      Изтриване
  2. Жал ми е за нас :( Пробутаха ми цяла кутия с мостри на Клиник. Нещата са травел сайз, има и спирала. И това пазарувайки кремче в Белгия....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А тук си плащаме за мостри, които би следвало да се дават безплатно в магазините :D

      Изтриване
    2. И заради това ми е жал :(
      Да не споменавам при по-скъпа покупка или за над хх сума какви неща дават.......То не са несесери на Sheseido пълни с travel size неща, то не са парфюми, кремове и т.н. И няма нещо под 5 мл и да е в саше......Ама така се печелят клиенти,само тук ни е сбъркан чипа

      Изтриване
    3. Напълно съм съгласна...то тук имаше един случай /не помня коя блогърка го спомена/, че вместо оригинален скъп продукт даже и продали тестер и в последствие продавачката казала "ами аз съм се объркала"..няма извинение, няма подаръци..

      Изтриване
  3. И аз се сдобих с този вариант. Бееше ми много трудно отварянето на дегримьора ... не знам защо , никога не съм харесвала подобни опаковки,въпреки практичността си .. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, малко е трудно отварянето, дори доста. Но поне е донякъде гаранция, че няма сам да се отвори :D

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •