четвъртък, 30 октомври 2014 г.

Avon | Satin for Hazels - eyeshadow palette

В тази публикация ще ви покажа скромните ми придобивки от Avon. И трите продукта са нови и се надявам да ви е интересно да научите нещо повече за тях. Конкретно ще говоря за палитрата сенки за очи, но ще спомена и още два продукта. 

avon satin for hazels purple eyeshadow palette

Това е Satin for Hazels или преведено - цветове, подходящи за пъстри очи. ( дали е подходяща само за пъстри очи е спорно )

avon satin for hazels purple eyeshadow palette

avon satin for hazels purple eyeshadow palette

Палитрата пристига в стандартна черна опаковка и включва 4 цвята и апликатор - гъбичка.

avon satin for hazels purple eyeshadow palette

Палитрата включва два перлени цвята, които са по-скоро със сатенен завършек, един изцяло матов и един по-брокатен. Цветовете са съответно:

1. - Цвят шампанско със синьо-зелени брокатчета.
2. - Светло лилаво със сребрист подтон, което на мен ми прилича на "frosty" цвят.
3. - Сиво, което е изцяло матово. Няма дори миниатюрни частички.
4. - Тъмно лилаво с лек златист шимър. 

avon satin for hazels purple eyeshadow palette

Палитрата се води за пъстри очи. Както знаете, моита са кафяви, но смятам че лилави нюанси ми отиват. Има и палитра за кафяви очи, които включват сини цветове ( с което твърдо не съм съгласна, защото на мен сини нюанси не ми отиват, а и като цяло не мисля, че на тъмно око подхожда тъмно син цвят, какъвто има в палитрата ). Палитрата пък за сини очи включва предимно кафяви и златисти тонове ( с което също не съм съгласна, защото според мен на сини очи подхождат най-вече сиви и зелени нюанси). Та общо взето смятам, че палитрите според цвета на очите са малко объркани. Според моите наблюдения, за кафяви очи най-подходящи са златисти, розови, бежави и лилави нюанси, което ще рече, че палитрите Satin for Hazels & Satin for blues биха били добре за кафяви очи. А именно палитрата за кафяви - "Satin for browns" подхожда най-малко за кафяви очи. Това разбира се е моето мнение и е възможно да греша, но така виждам нещата аз.

avon satin for hazels purple eyeshadow palette

Цветовете са пигментирани, малко се разпрашват. Като цяло припоръчвам да се използват с база, за да излезе повече цвят. Нанесени на окото, първия и втория нюанс са близки. Палитрата ми харесва. Единствено смятам, че може би сивият нюанс трябваше да е друг, но все пак нали палитрата е уж за пъстри очи - явно така са преценили. Като цяло обаче ми харесва много комбинацията от цветове. А и в крайна сметка дори да сте със сини очи, а ви се носят сини сенки - защо пък не? Всеки може да носи каквото пожелае, стига да е сложено както трябва и без да се прекалява.

avon satin for hazels purple eyeshadow palette

Ако ви е интересно да видите и цветовете от останалите палитри, намерих ревю, в което има и трите. Ако искате да го видите - тук. Има и суочове.

Цена: ~ 10 лв.

А вие имате ли тази /или някоя от другите/ палитра? Според вас какви нюанси подхождат най-много на кафяви очи? 

Follow me:
            

6 коментара:

  1. Здравей, аз имам две от тези палитри и никога досега не съм се събразявала с това за какви очи ги предлагат :) Точно в момента не мога да се сетя имената им, тъй като не са пред мен, но едната е с телесни цветове, а другата със светли розовеещи. Аз съм много доволна откъм качество. Само една забележка имам, че и в двете палитри има от по един цвят, който не е много пигментиран и трябва доста да се понатиска да се извади цвят. Аз бих си поръчала още. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Правилно, трябва човек да носи каквото му харесва и каквото му отива, без да се съобразява с "правила" :)

      Изтриване
  2. Ауу,че красота :)) Много е хубава палитрата. <3

    ОтговорИзтриване
  3. Сенките изглеждат добре и определено съм съгласна с теб относно подбора им по цветовете на очите, и според мен това доста са го объркали.. Аз имам 3 от палитрите и с базата за сенки съм много доволна :))

    ОтговорИзтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •