четвъртък, 9 октомври 2014 г.

Empties | Празни опаковки > декоративна козметика

Понякога е хубаво да изхвърлим старото, за да може да направим път за новото. Това разбира се се отнася до всеки аспект, не само до козметиката. 
Затова...в тази публикация ще ви покажа голяма част от празните опаковки на червила и спирали, които пазех от доста време насам. Някои са наистина стари и вероятно дори не се предлагат, но пък ако все пак си падате по статиите за празни опаковки, то се надявам да ви бъде интересно. Ще показа предимно празни гилзи от червила, изразходвани или нехаресани спирали + още няколко дребни нещица.


Започвам първо с два продукта, които всъщност така и не успях да изхабя докрай. Това са прозрачната спирала за мигли и вежди на Avon, както и озаряващия коректор за тъмни кръгове също на Avon. 


Спиралата - не беше кой знае какво. Успях да я изхабя до половината и това беше моя максимум. 
Коректор - имаше много странна формула. Не прикриваше добре тъмните кръгове, беше твърде воднист, събираше се в гънките. Като цяло не ми допадна. А надписите на опаковката се изтриха за кратко време. Иначе нанасянето посредством четка ми допадна, но не и самата консистенция на продукта. Изхвърлям го почти пълен за съжаление.


Продължавам със спиралите. Първо започвам с две от Avon, които са за удължаване.
Черната - всъщност първоначално беше любима моя спирала, защото не сплъстяваше и придаваше естествен завършек. Но уви при втората която закупих осъзнах, че всъщност се измива трудно, а самият туш ми мерише на нещо мухлясало, не мога точно да преценя, но не ми допада. 
Жълтата - като формула не беше зле, но четката беше с нарядко разположени гребенчета и по нея оставаше прекалено много туш. 
Ако се чудите защо на първата снимка капачките са разменени - защото туша на жълтата спирала беше по-добър, но пък четката на черната спирала - някак по удобна за мен.


Продължавам с още две спирали на Avon. Едната е за извиване, другата  - за обем.
Бялата - уви такъв тип четка се оказа неудобен и неподходящ за мен. Като свойства спиралата не беше кой знае какво, тогава я взех най-вече заради симпатичната опаковка.
Черната - за обем. Четката изобщо не ми хареса - твърде къси гребенчета на четката, слепваше повечето ми мигли именно защото самата четка не успяваше достатъчно да ги разреши.


И последната група спирали са отново две на Avon и разбира се любимата ми спирала на Max-factor. За черната вече ви споменах малко по-нагоре, затова няма да се повтарям.
Avon Luxe - за съжаление тази спирала не ми допадна още от началото. Опаковката беше добра, четката е стандартна, не е силиконова. Но...тази спирала имаше нужда да се нанесе поне 5 пъти за да изглежда така, сякаш нося спирала изобщо. Да, аз харесвам естествено изглеждащи мигли и обикновено нося съвсем малко спирала, но това беше просто... Освен това формулата извиваше ъгълчетата ми надолу всеки път...имам позната която много харесва спиралата, но аз лично не успях, колкото и да исках.
Max-factor - говорила съм милиони пъти за нея. Не слепва, извива, мие се лесно, стилна опаковка и т.н. - любима ми е за момента.

И така, продължавам с празните опаковки от червила, които са доста.


Тук ще спомена две червила и ще обясня защо. 
Червило на Avon - това в бледозелената опаковка. Всъщност червилото е от 2006 г. /да, да...знам какво си мислите/. Защо го пазех до днес? Защото това беше първото ми истинско червило. Не помня точната година в която го закупих, но помня, че бях толкова въодушевена. Все пак първото лично истинско червило е важно за всяко момиче. Пазих го с чисто сантиментална стойност, но вече дойде ред да го изхвърля. Харесвах тази серия и като цяло качеството на предишните серии на бранда. Макар, че е на около 10 г. червилото все още има същия наситен цвят и ухае по същия бонбонен и приятен начин. Но разбира се не бих се осмелила да го използвам, затова е време да се разделим.
Bell - всъщност нямам идея каква марка е това, защото никъде не съм го засичала отново. Опаковката е чудесна - метална и стабилна. Цвета също е страхотен - нещо между червено, керемидено, но със златист силно металически блясък. Но..миризмата беше ужасна, вкусът също - адски тежък мирис, от който буквално ми ставаше лошо. Макар да харесвах много цвета, така и не го използвах дори до половината.


Балсам на Nivea - наскоро ви го показах. Не ми харесва, не усещам хидратация и т.н. Отказвам се да го използвам, просто не е за мен.
Балсамчета на Avon - розовията меришеше много хубаво и сладко, белия беше просто безцветен. И от двата бях доволна.
Червило Flormar - не ми допада особено опаковката, но червилото беше трайно, с наситен цвят. Уви обаче грешно избрах цвета и той се оказа твърде ярко цикламен. Разбира се не мога да отрека, че качеството на червилото е чудесно, цената също.
Червило Wet n wild - матово червило, наситен цвят, много плътен цвят. Уви обаче грешно прецених и подбрах цвета за мен, но качеството на продукта ми допадна.
Червило Essence - сладка опаковка, цвета също изглеждаше добре, но се осаза твърде непокривен. Стоеше почти като безцветен блясък. Не беше особено трайно, но въпреки това бих пробвала друг цвят от серията.


И разбира се още 4 червила на Avon. 
Pink sunrise - надявах се да е перлено, но червилото се оказа пастелно. Цветът не излезе съвсем реално на снимката, но в действителност беше светло, почти тип "коректор", с който някак не успях да се възприема. Иначе беше от старата серия Color trend /която между другото харесвам повече от новата, както и опаковите/
Лилаво червило - всъщност това е старата серия на червилата Ultra color в цвят Frozen Rose. Харесвам го повече от новата серия - беше по-покривно, а и гилзата беше много по-стилна /макар за беше лимитирана/. Въпреки това обаче в крайна сметка реших да се разделя с красивата му гилза, време е.
Pink freeze - това беше червило от серията за обемни устни. Хубав цвят, но ефектът на "напомпване" на устните някак не ми беше приятен като усещане /което си е моя грешка разбира се/. Цветът също не ми отиваше особено, затова така и не съм го използвала.
Diamond Rose - избрах го заради красивата гилза, но цветът който харесах се оказа тотално различен в действителност и ми стоеше ужасно. Аз принципно не харесвам особено керемидени червила, затова за съжаление така и не го използвах. Пазих го заради стилната гилза, но както и с останалите - и с това е време да се разделя.


И последните празни опаковки са 3 скромни лака - белият и този за рисуване всъщност така и не съм използвала. Опитах, но нито консистенцията, нито цветовете им се сработика. За лака на GR - не беше лош за цената си. За съжаление номерчето се е изтрило и не мога да кажа какво е било.
Двуфазен дегримьор Nivea - изхабен доста отдавна. Това е втората ми опаковка, хареса ми, бих го взела пак.


Е, това бяха моите празни опаковки от декоративна козметика. Надявам се статията да ви е била интересна, пък защо не и полезна по някакъв начин :)

Follow me:
            

9 коментара:

  1. Уааааа колко много червила хвърляш :D Аз сигурно нямам толкова като налични даже хаха!

    ОтговорИзтриване
  2. Мда...събирани с години, изхвърлени за минути :D

    ОтговорИзтриване
  3. Бел е полска марка :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така ли :) Даже нямам представа дали все още се предлагат.

      Изтриване
  4. Доста работи изхвърляш. Браво :) Това ми напомня,че и аз имам няколко стари работи за изхвърляне.Имам такъв гаден коректор на Avon,който тотално ме разочарова и е почти пълен..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Понякога когато нещо не ни пасва е по-добре дирейктно да се изхвърли. :) А коректора същия ли е?

      Изтриване
  5. Хахаха и аз ще съм скоро с червилата така :)

    ОтговорИзтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •