вторник, 14 октомври 2014 г.

Avon | Vanilla lip balm

Днес ще ви споделя за новия балсам от Avon в кутийка. Това е ванилията. Както знаете, имам още два балсама от серията, но нямаше как да се въздържа само при надписа "ванилия". Освен това на края на тази публикация ще направя и едно кратко сравнение между трите балсама.
Ако искате да разберете какво е мнението ми за него, пожелавам ви приятно четене.

avon vanilla lip balm

Както вече ви споменах и вероятно знаете, имам още два балсама от серията. 

avon vanilla lip balm

avon vanilla lip balm

Както вероятно вече знаете, балсамите за устни са ми любими от край време. Затова съм и на мнение, че един повече никога не е излишен - съгласни ли сте?
Затова реших да взема и ванилията, тъй като подобен аромат е един от любимите ми.

avon vanilla lip balm

Ето и впечатленията ми - продуктът пристигна в стандартната за серията опаковка, този път в жълт цвят. В състава видях обаче парафин, което ме озадачи, тъй като в балсама с какао не пишеше /или поне аз не видях/ да съдържа парафин. Честно казано не е чак такъв проблем за мен, но не е и съвсем за препоръчване като цяло.
Ароматът малко ме разочарова, защото всъщност не долавям осезаемо ванилия, по-скоро наподобява аромата на какаовия балсам /разбира се различава се/, а и е доста слабичък. Може би аз очаквах аромата на ванилия да е доста силен и наситен, затова и останах съвсем леко разочарована. Въпреки всичко обаче не съжалявам че го взех, защото харесвам серията балсами в кутийка на бранда. Тъй като разбира се опаковката му не е много удобна за използване през деня /освен ако не си миете ръцете през 5 мин. и имате по-къси нокти/ съветвам да използвате вечер, както правя и аз. 

avon vanilla lip balm

avon vanilla lip balm

Сега както обещах ще направя и съвсем кратко сравнение между трите балсама. 
И трите пристигат в еднакви кутийки, като единствено балсамчето с какао има леко по-различен етикет, а освен това пише, че е произведен в Китай /което не ми допадна особено/. Консистенцията на какаото е най-мазнееща, докато на прасковата - най-гъста. 

avon vanilla lip balm

avon vanilla lip balm

Между трите няма съществена разлика, освен ароматите. Единствено балсамът с какао е доста по-мазен. Цветовете също се различават, но нанесени са напълно безцветни. Както се вижда, балсамчето с праскова и памук е най-тъмно и леко оранжавеещо, този с какао е бял, а с ванилия - нещо като жълтееща охра. Кутиите и на трите са от стабилна пластмаса, затварят се плътно. Аз имам афинитет към продукти с кутийки, макар да не са особено удобни и практични като цяло. 

avon vanilla lip balm

avon vanilla lip balm

Като цяло мога да кажа, че серията и конкретно този балсам също ми харесва. Не ми допадна единствено парафина в състава, но освен ако не използвате балсамите в индустриално количество не смятам, че би навредило. По-дългосрочни отзиви ще дам за продукта съвсем скоро, затова и за момента ще се въздържа от оценка.

Цена: 3.90 лв.

Follow me:
            

8 коментара:

  1. Аз имам тези с праскова и памук и мед. Хубави са и хидратират но не ги ползвам много, защото опаковките им са ми мн малки и неудобни. Като прочетох в заглавието думата ванилия и щях да изпадна в истерия понеже съм пристрастена към аромата, но виждам че явно няма да е каквото очаквам. Жалко, серията Naturals има други продукти с убийствен аромат на ванилия... Чудесен пост! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти. Ами има действително аромат наподобяващ ванилия, но не е силен за съжаление. Консистенцията обаче е по-твърда и гъста /в сравнение с какаовия например/. Като цяло е приятен :)

      Изтриване
  2. Аз на серията с какао доста й се радвам, даже вече си свърших маслото за тяло и ми остана само балсама. Бих пробвала и от другите им балсамчета :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не са им лоши балсамите за цената си. Ако опиташ още някой, ще се радвам да чуя отзиви :)

      Изтриване
  3. Страхотни са! Аз имам този с мед и този с магнолия и витамин Е (който ухае божествено) <3 много са добри

    ОтговорИзтриване
  4. Здравей, опитвала ли си новия със зелена маслина? Никъде не мога да видя мнения и за това те питам. :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мне, той е съвсем нов и все още не съм. Предполагам, че и той няма да е лош. Като цяло не са им лоши балсамите. :) Пък и е голямо количество за приемлива цена, може да рискуваш :D

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •