петък, 31 октомври 2014 г.

Avon | Nutri Advance - rich cream

Зимата, искаме или не - дойде. А с нея и грижата за кожата трябва да бъде по-осезаема. През студените месеци кремовете, на които трябва да заложите не са само хидратиращи, защото те съдържат по-голямо количество вода, което през зимата е вредно за кожата, заради ниските температури. Кремовете, на които да заложите през тези месеци трябва да са по-гъсти, по-мазни и тежки и най-вече подхранващи. Ако до момента не сте знаели за това, ще ви покажа и последната си придобивка, свързана с грижа за кожата. Това е новият крем от Avon - Nutri advance, който закупих прези около седмица. Ако искате да разберете точно какво представлява продукта, пожелавам ви приятно четене!

avon nutri advance rich cream

Кремът се предлага с две формули. Първата е по-лека, подходяща за нормална или смесена кожа. Втората е по-тежкия вариант на крема, подходящ за суха и много суха кожа. Предполагам за вас не е изненада, че аз лично се спрях на по-тежката подхранваща формула.
По обещание от производителите, кремът следва да осъществи един вид предпазна бариера между кожата и външните влияния /вятър, ниски температури и т.н/.Обещанията са за подхранване и хидратация през целия ден, а след известно време употреба - цялостно подобряване на кожата. 

avon nutri advance rich cream

Опаковката е стабилна, стъклена и тежичка. За мен не е проблем. Продуктът пристигна добре опакован, както виждате, дори с предпазен целофан. Лесно ще разпознаете леката от богатата формула, тъй като тя е в по-оранжева и тъмна опаковка. Леката формула е в по-светло стъклено бурканче. Количеството е стандартните 50 мл.

avon nutri advance rich cream

avon nutri advance rich cream

Аромат - за мое съжаление, кремът има такъв /както и всички останали от серията/. Очаквах да е доста силен и неприятен, но се оказа поносим. Не мога да определя точно какъв е, но със сигурност не е твърде натрапчив и дори е приятен. Макар аз да предпочитам кремовете за лице да бяха без никакъв аромат, тъй като не намирам за полезно /а и за необходимо/ допълнителните парфюми в продуктите.

avon nutri advance rich cream

Консистенция - това е другото нещо, което ми направи впечатление. Тя е много, много, много гъста! Буквално все едно натискате върху твърдо масло. Необходимо е повече време за да загребете и разнесете продукта по кожата. Общо взето направих съпоставка с крем "Здраве" /стандартния/. Мисля, че гъстотата на косистенцията е много сходна, което ще рече, че наистина това е ако мога да се изразя така, "най-твърдата" и гъста консистенция на крем за лице, която аз лично съм срещала. Но предполагам именно в това се крие дълбокото подхранване, което обещават производителите. Кремът не е твърде мазен, но все пак е доста по-тежък от стандартен крем.

avon nutri advance rich cream

Моите впечатления - След 2 пъти използване мога да кажа, че действително кожата се усеща по-мека и приятна на допир, някак по-гладка и хидратирана. Но уви хидратирането далеч не трае цял ден. Според мен ако се нанася два пъти /сутрин и вечер/, ефектът ще е добър. Имайте предвид обаче, че моята кожа /особено зимата/ е наистина много суха. За хора с по-нормална или смесена кожа мисля, че ефектът ще е още по-добър. След нанасяне не усещам никакво щипане, сърбеж или каквото и да е. Разбира се ако имате много сухи участъци, нормално е при нанасяне от крема да усещате леко парене, поне при мен е така. Но след като попие, не би следвало да има проблем. Кримът оставя лек филм върху кожата, но няма как да не е така, при гъстата му консистенция. За мен това не е проблем.

И за да бъде ревюто цялостно, специално съм снимала състава, предназначението, както и дори листовката, която беше в кутийката от крема.

avon nutri advance rich cream

avon nutri advance rich cream

Е, това беше моето предложение за зимна крижа за кожата. Надявам се статията да е била достатъчно подробна, за да ви даде насока. А какви кремове използвате вие през зимата? От кой/кои сте най-доволни? Бихте ли изпробвали и конкретно този крем?

Follow me:
            

5 коментара:

  1. Здравейте! :)
    Поздравления за поредната чудесна и изчерпателна публикация! ;) Аз вече пробвах мостра точно с този крем и съм доволна от резултата. Много си мислех дали да си поръчам леката формула на този крем, но ме спира това, че забелязах един парабен и още две съставки, за които съм чела, че са вредни. Наскоро гледах рекламата на новия крем за лице на Mixa и обмислям него да взема. Тъй като съм с доста "капризна" кожа, ми е трудно да избера точния продукт и в тази връзка имам доста ненужна козметика. Наскоро си закупих два продукта на Mixa - крем за ръце и новата мицеларна вода, от които засега съм много или по-точно изключително доволна :)
    Благодаря за вниманието! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей. Ами честно казано аз не обръщам чак такова мнимание на състава, защото все пак няма как да е изцяло натурален. Като цяло за цената си крема не е лош. Относно Mixa - откакто купих мицеларната им вода с пръскалото и останах доста разочарована най-вече от аромата, не смея да купя нищо друго на марката. Ако вземеш споменатите от теб продукти може да изкажеш мнение, дали си струват. :)

      Изтриване
    2. Що се отнася до съставките, гледам да избягвам тези, за които съм чела, че са най-вредни и все пак се опитвам да не се вманиачавам по темата ;) Наистина останах доволна от мострата на Avon Anew Nutri-Advance, но при условие, че мога да си купя крем за около 8 -9 лв, който не съдържа парабени и има международна гаранция за качество, предпочитам втората възможност :) Както вече споменах, вече имам крем за ръце от Mixa и съм много доволна от него. Ползвам го от около 10 дни и това е най-доброто нещо, което съм купувала за ръцете си от около 15 години насам. Вкъщи имам точно 5 различни крема за ръце, съвсем нови и почти неупотребявани, които ми предизвикват обриви, напукване и зачервяване по ръцете. От крема за ръце на Mixa нямам тези странични ефекти :) Бях споменала също така, че една от скорошните ми покупки е тази на новата мицеларна вода Mixa, която е от 400 мл, оптимално толерантната с ph 5.5, без помпичка, синята. Взех я за около 6 лв. Досега съм ползвала само водата на Bioderma, но и от тази съм безумно доволна :) Тези два продукта препоръчвам на всеки ;) А най-новия крем за лице от Mixa, смятам да закупя скоро и тогава, ако е интересно на някого, ще споделя впечатленията си :)

      Поздрави,
      Биби

      Изтриване
  2. Аз изпробвах мостра на по-леката версия и много ми хареса! И за двата крема пише, че са разработени да се ползват и сутрин и вечер (няма отделно дневен и нощен) :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, това е хубавото, че всеки може да нанася когато прецени, че има нужда. :)

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •