сряда, 15 октомври 2014 г.

ArtDeco | Eyeshadow base

Това ревю ще е за един много харесват и напълно задължителен за мен продукт като цяло - това е базата за сенки на ArtDeco. Първият ми досег с нея беше преди около 2 години, когато още "прохождах" в тази област и не бях особено наясно как точно действат базите за сенки, нито за цените им, нито за конкретен бранд, който предлага и т.н. В последствие се сдобих с базата на ArtDeco. След дълга употреба смятам, че има какво да кажа за нея. Затова ако сте от момичетата, чиито сенки постоянно избледняват или се събират на грозни линии в сгъфките на клепача, то ви пожелавам приятно четене и се надявам тази статия да ви бъде полезна.

artdeco eyeshadow base

Ако не сте виждали базата наживо, първото което ще ви направи огромно впечатление е, колко малка е кутийката. Буквално е една от най-малките, които някога съм виждала. Първия път когато я видях си казах "толкова малко количество на цена от 12 лв?". Но, продуктът е много икономичен и би ви стигнал за месеци напред дори при ежедневна употреба.

artdeco eyeshadow base

За какво служи базата: Създава филм върху клепача, който предотвратява събирането на сенките. Освен това подсилва цветовете на сенките. Общо взето свойствата на повечето бази са еднакви. Също така има два вида бази: прозрачни и в телесен цвят. Всъщност има и трети вид - бяла, но аз личнво я смятам повече за основа, не толкова за база. Тази изглежда в телесен, но нанесена върху клепача е напълно безцветна/трансперантна. Придава лек блясък, затова би могла да се носи и самостоятелно.  

artdeco eyeshadow base

Количество и консистенция: едва 5 мл., но както казах е много икономична. Консистенцията и е твърда /за разликта от базата на Avon/. Аз лично нанасям с пръсти, не съм опитвала с четка. Останах с впечатление, че е нужно малко количество, а не да се наслоява многократно.

artdeco eyeshadow base

Аромат: Тук идва и странната част. Има много силен и наситен аромат на мъжки парфюм /или поне аз така го определям/. Наистина ми е странно защо база за сенки ще мирише силно на мъжки парфюм, но защо пък не всъщност. /Има и минерална база от серията, която доколкото знам няма аромат/. Като цяло предпочитах да не е ароматизирана, но нанесена в последствие не се усеща.

artdeco eyeshadow base

Опаковката: Както казах е много малка и компактна, лека, но от стабилна пластмаса. Изчистен дизайн.

Къде може да закупите: Лично аз съм виждала по моловете / Мисля, че в Beauty Zone или Sephora/, както и онлайн.

И разбира се няма как да пропусна да покажа и снимки на базата, когато беше все още новичка и недокосната. Бих казала - истинска красота!

artdeco eyeshadow base

artdeco eyeshadow base

Моето мнение: Таза база е една от най-добрите, които съм използвала. Единствен неин минус за мен лично е, че е в кутийка и съответно не е много хигиенично. Но дори и да поддържате идеална хигиена при нанасяне, за дамите с дълги нокти действително е неудобно, защото както и на мен се е случвало често, без да искам загребвам с нокти. Това не ми е приятно, няма да отричам. Но пък като цяло не е и чак толкова голям проблем. В заключение мога да кажа, че е продукт който с удоволствие бих взела отново, макар цената и да е висока за база, особено предвид количеството и.

Цена: ~ 14 лв.

А вие имате ли тази база и доволни ли сте от нея? А коя е любимата ви база за сенки?

Follow me:
            

6 коментара:

  1. Тъкмо си търся база за сенки. Мисля, че ще опитам тази. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Уеййй ,познах базата хихи . Много съм чела и чувала за тази база и то само хубави неща. Снимките отново са прекрасни ,а базата изглежда като едно малко бижу. Определено ще я пробвам ,но в момента имам бяла на NYX и телесна на Catrice и чакам малко да ги поизхабя за да си взема тази.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти :) и да, наистина е едно малко, да не кажа миниатюрно бижу :D

      Изтриване
  3. На мен лично ми хареса много повече от Ейвънската. Имах я преди няколко години, стигна ми за цяла година, че и малко отгоре. Да, твърдичка е, но не толкова. Сенките са много по-наситени с нея и ми издържа цял ден. Случвало се е да ме вали и да не са помръдвали. Сега нямам представа каква и е формулата, дали са я обновили.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да и аз повече я харесвам от тази на Avon. В началото, когато беше още новичка беше бетон! Определено е една от най-добрите бази :)

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •